Ingrediënten : 250 gr rijst naar keuze ( witte, wilde , volkoren, .... )
3 teentjes look
olijfolie
250 gr gerookt spek
250 ml volle room ( 35% )
450 gr verse spinazie
1 bolletje mozarella
5 schijfjes chorizo salami
30 scampi's
peper en zout
Bereiding : Ontdooi de scampi's, pel ze en ontdoe ze van het darmkanaal als dit nog niet gedaan is.
Steek 6 scampi's op een satéstokje en bestrooi ze met curry, paprikapoeder en olijfolie.
Laat ze afgedekt marineren in de koelkast.
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de olijfolie en fruit hierin de geplette look met de spekblokjes.
Voeg de spinazie toe en roer goed.
Doe er de room en de in blokjes gesneden mozarella kaas onder.
Als laatste doe je de klein gesneden gebakken chorizo eronder.
Meng de gekookte rijst hieronder en breng op smaak met peper en zout zo nodig.
Bak de scampibrochetten in de pan aan iedere zijde 3 minuten.
Neem een diep bord en doe hierin de groenten rijst.
Leg de scampibrochette hierop.
Heerlijk !
Laat het smaken !
TIP : Dit gerechtje kan je ook als voorgerecht geven maar dan neem je een spies met 3 scampi's.
13-05-2016, 17:08 geschreven door Christel 
|