de thermometer sloeg uit naar de 23 graden. Sommige bomen verliezen hun blad en de waterlelies rotten in de vijver. Ik zit alweer te denken aan het komende voorjaar. De winter sla ik liever over.. Dit lijkt geen herfst , de schittering van de zon dwars door de bomen heen.
...Ik wens iedereen ... Een heel mooie start van de herfst.
Weet je wat smoothies zijn? Smoothies zijn koele drankjes, gemaakt met fruit of groenten. Ze worden vaak met ijsblokjes gemixt. Smoothies kan je maken met de keukenrobot. Ze vinden hun oorsprong in warme landen. In plaats van melk of room wordt ook soms water gebruikt. Smoothie recepten zijn vooral gezond, snel klaar en koel. U kan ingevroren fruit gebruiken om uw smoothie lekker koel te hebben! koffie is een van de lekkerste ingrediënten die bij een smoothie horen. Banaan is dan weer ideaal om de smoothie lekker smeuïg te maken...
Ingrediënten - 180 ml vers gezette en afgekoelde koffie - 1 ingevroren in stukjes gesneden gepelde banaan - 1 tot 2 eetlepels honing of suiker (naar eigen smaak) - 180 ml natuur yoghurt - melk - enkele druppels vanille extract (3 tot 8 naar eigen smaak) - 1/4 theelepel kaneelpoeder
Bereiding 1. Snijd de banaan in stukjes en vries deze in alvorens de koffie te zetten. 2. Zet een kopje verse koffie en plaats het een half uurtje in de diepvries. 3. Doe de koffie, de banaan, de yoghurt, 1 eetlepel suiker of honing en kaneelpoeder in de blender of keukenrobot, vul aan met melk tot ongeveer 500ml 4. Mix het geheel tot een smoothie 5. Proef, en indien nodig voegt u meer suiker toe. Voeg ook enkele druppels vanille extract toe en mix de smoothie opnieuw. 6. Schenk in een mooi glas en serveer met extra schijfjes banaan en muntblaadjes.
Bent u verzot op bloemen, planten, struiken en bomen? Benieuwd hoe het er op een Vlaams sierteeltbedrijf aan toe gaat? Neem dan deel aan 'Op de Siertoer'! Op zondag 17 september 2006 zetten vijftig Vlaamse sierteeltbedrijven en onderzoekscentra hun deuren open en geven de bedrijfsleiders tekst en uitleg. Het is een goede manier om plantenliefhebbers te laten zien wat er in onze sector gebeurd.
Onze keuze is gevallen om te siertoeren op de vaste planten kwekerij - terras & balkonplanten van Hugo en Anne-Mie Maes in West-vlaanderen (Desselgem) Er was een grote planten assortiment ter plaatse met een zeer uitgebreide en vlot verlopende verkoop.
Er werden voordrachten ggegeven door bekende sprekers . José De Buck over toepassing vaste planten . Paul mertens, organisator "Op de Siertoer", over ziekten en plagen in de sierteelt. . Mario Pille met snoeidemonstraties. . Els Seldeslachts (Kruidenheks) over het gebruik van kruiden.
Er was ook een gratis wedstrijd, om deel te nemen moest men enkel zes vragen beantwoorden die we terplaatse konden vinden, wie geinteresseerd was kon de antwoorden in de daarvoor dienende bus stoppen. Ieder uur bij een voordracht werden er vier winnaars getrokken door een onschuldige hand. Leergierig zoals ik ben heb ik natuurlijk ook deelgenomen en, ook het geluk bij één van de vier winnaars uitgetrokken te worden. Mijn prijs was een bakje met acht verschillende planten geschonken door de kwekerij zelf.
De Heer José De Buck gaf ook wat nodige uitleg over de plantjes die ik gewonnen had. Bedankt en veel succes verder met de plantenkwekerij.
Goed nieuws voor keukenklunzen! Britse wetenschappers hebben een middeltje ontdekt om op perfecte wijze een ei te koken.
Op het ei wordt een logo gedrukt met hittegevoelige inkt. Dat logo wordt zichtbaar als het ei de gewenste hardheid bereikt heeft. Je moet wel al in de winkel beslissen of je een hard, medium of zacht gekookt eitje wilt...
Houd je meer van fruit? van een vierkante meloen, bijvoorbeeld? die worden nu in Brazilië gekweekt.
Sneetjes meloen kunnen dus voortaan mooi langwerpig zijn. Handig om te eten! Hoe die meloenen in een vierkant groeien? heel simpel. Terwijl de kleine meloentjes groeien, zetten ze er gewoon een vierkante kist rond. Jammer genoeg moet je voor deze nieuwe etenswaren een eindje reizen. Ze komen voorlopig alleen in Groot-Brittanië in de winkelrekken. Klik hier op: stel je gerecht samen met eitjes (ei recepten)
. Met deze maandkalender kan je nu op aparte bladen invullen. . Alles wat je niet mag vergeten.
Gratis: De gezinskalender De maandkalender maakt het hele schooljaar en de wekelijkse activiteiten zichtbaar. Om 12 maanden lang school, huiswerk, uitjes, opvang, verjaardagsfeestjes en hobby's te noteren. Niks vergeten? Schrijfruimte heb je in overvloed want elke maand staat op een apart blad. Download de kalender voor jouw gezin en plak hem meteen op de koelkast.
Sinds 1989 is in Vlaanderen op de tweede zondag van september. "
Open Monumentendag" de jaarlijkse feestdag voor al wie het onroerend erfgoed genegen is.
Dit jaar komt er weer een heel ander thema aan bod: Import-Export. U vraagt zich misschien af wat orgel daarmee te maken kan hebben?
Wel, heel veel. Vlaanderen is altijd al een internationaal kruispunt geweest van import en export, niet alleen van de handel, maar ook van de muziek en van de orgelkunst.
Import- Export ook te Kuurne Radio en tv Carad tentoonstelling over de geschiedenis belicht de opkomst en de teloorgang.
tentoonstelling ; het geloof geëxporteerd; het gaat over de verspreiding van het geloof door missionarissen (en alles wat daarbij komt).
De wereldwinkel stelt zijn producten voor en zijn werking aan het publiek.
Het vijftigjarig dekanaat zet de drie Kuurnse kerken in het daglicht met orgelconcert.
Vlassite Verschaeve die ik als kind en nu nog heel goed ken. Deze vlassite (1936) een van de best bewaarde bedrijven is een beschermd industreel monument, die nog in werking is. het omvat een warmwaterroterij, twee zwingelarijen, een schoorsteen, vlasschuren én een stoomketel naast vele andere toestellen, werktuigen en voertuigen.
Vlas was in de streek een belangrijke nijverheid, ook wat import en export betreft. De textiel verspreide zich over de ganse wereld.
Autobestuurders gebruiken, ondanks vroegere acties, nog geregeld het voetpad om te parkeren of stil te staan. Op die manier brengen ze vooral de schoolgaande jeugd in gevaar.
'Voetpad is geen parkeerpad' staat er op grote affiches langs de weg. Want men wil de automobilist er echt wel van overtuigen om voortaan niet meer op het voetpad te blijven staan.
Elke dag worden kinderen afgezet terwijl de auto op trottoir parkeert.
"lees hier over hoe parkeer ik op de juiste manier".
Correct Parkeren
1° Sta stil en parkeer rechts in de rijrichting
2° Parkeer op aangeduide parkeerplaatsen
3° Parkeer nooit langs een gele onderbroken lijn
4° Parkeer nooit op een laad - en loszone
5° Parkeer nooit voor een poort, een inrit, op een voetpad, een fietspad en een zebrapad
Madammeke "thema visite" Velen onder de bloggers zullen Madammeke kennen als de de mode bewuste dame die iedere week een blogger op visite heeft. Vandaag heb ik de eer en het genoegen op haar invitatie in te gaan. http://blog.seniorennet.be/madammeke/
Verleden week stak in de mailbox dat de winnaar bekend gemaakt zou worden. Het ging erom wie de hoofdvogel schiet krijgt de eeuwige roem.
Op een mooie zondag kreeg ik post van Martine uit Tiegem en ze schreef ;
Hallo lieve Yvette,
Wie sprak er van de hoofdvogel afschieten ???
Mijn jongste zoon in actie. Geliefkoosde sport van gans het gezin trouwens, boogschieten staande wip.
Dus ook de hobby bij uitstek tijdens het verlof.
En voor mij was dit letterlijk en figuurlijk de winnaar. Zijn ereplaats is logo van mijn ecards Nogmaals bedankt aan de deelnemers jullie staan te pronken op de ecards. Stuur jullie foto naar familie, vrienden en kennissen. Om een kijkje te nemen op Martine's blog; staat onder de foto in de linkerkolom.
Deze morgen bij het krieken van de dag lag alles er nog rustig bij.
Dit schooljaar start een beetje onwennig,zolang de school bestaat waren het mannen die er de functie als direkteur waarnamen.
Nu werd beslist om twee vrouwelijke leerkrachten de functie als direkteur waar te nemen. Samen worden ze halftime direkteur en halftime zorgcoördinator.
Juf Ann vooral gericht op het lager en juf Nathalie gericht op het kleuter. Veel succes met het nieuwe schooljaar!
Ik ben er zeker van dat zij de ingeslagen weg op een voortreffelijke manier zullen verder zetten. Dat waren de woorden die meester Johan bij het afscheid wist te zeggen. Ook hij is vandaag een andere weg opgegaan, hij zal vanaf heden functioneren als pedagogisch adviseur voor het gemeentelijk onderwijs.(In onze regio het zuiden van West-en Oostvlaanderen). Meester Johan ook voor u veel succes!
Op de eerste schooldag zetten heel wat kinderen vol verwachtingen de stap naar het eerste leerjaar. Ze worden al snel kleine genieën: ze leren lezen, schrijven en rekenen. Voor anderen is het een blij weerzien met de vertrouwde klasgenootjes die ze twee maanden gemist hebben.
De leerkrachten zijn wat vroeger naar school gekomen om aan de poort van de school een warme ontvangst te creëren, enkele ballonnen en een grote welkom maakten van de ingang een feest!
1 september: tijd om terug schoolwaarts te trekken.
Boekentassen worden na een lange zomervakantie van onder het stof gehaald. De broodtrommeltjes krijgen een beurt in de vaatwasser. Spiksplinternieuw kaftpapier en onbevlekte pennenzakken moeten het leed verzachten. De klassen zijn op orde gebracht, schriftjes getekend enz... De bankjes staan er nog nu nog wat onwennig bij. Ook in de vertelhoek zitten de knuffels te wachten.
Nog 1 dag,
dan staan de kleutertjes en de leerlingen van het, lager onderwijs voor hun eerste schooldag. Het schelle gerinkel van de schoolbel zal vele jongeren opnieuw in de oren klinken. Aan iedereen "tot vrijdag".
Ik ben terug van weggeweest en geestelijk en fysiek helemaal bijgetankt, zoals dat heet. Wat enkele weken vakantie met één mens kan doen. Voor alle duidelijkheid ik heb gewoon op vakantie geweest. In Süd-Tirol Meranerland (Plaus) aan de zuidkant van de Alpen.
Omringd en beschermd door de indrukwekkende bergen van de Texel-groep, beleef je dit unieke landschap met zijn veelzijdig aanbod. En zijn milde mediterrane karakter bracht alle zintuigen in vervoering.
Mijn verblijf die was in een pension gelegen te midden het dorp. Met zijn acht kamers en één apartement was dit een heel rustig en vooral een familiaal verblijf. Dagelijks werden we verrast door de kookkunsten van de gastvrouw Ross-Marie. www.pension-tirolerhof.com
Meranerland is zeer gastvrij zo konden we gratis met de bus (gastebusse) en kregen we een touristencard om met de zetelliften mee te gaan, dit met een vermindering telkens van 1euro per persoon. Wij hadden dan ook nog het geluk er waren aangepaste fietsen ter beschikking van het pension, waar we dan ook gebruik van hebben gemaakt. Mijn volgend rubriekje wordt ; "De dorpen van het Meraner Land stellen zich voor"
Trauttmansdorff zomervakantie deze week komt het eerste dorp zich voorstellen;
Groen uitje in de Alpen
Aan de rand van de stad Meran (Merano) liggen de tuinen van Schloss Trauttmansdorff, waar je nog tot half september heen kunt voor een interessant uitstapje. Het 12 hectare grote terrein herbergt planten uit de hele wereld, ook de typisch streekeigen flora en cultuurlandschappen van de Italiaanse Alto Adige.
Maar de tuinen van Schloss Trauttmansdorff zijn ook veelzijdig en vernieuwend: je vindt er een Japanse tuin met bamboevallei, theeplantage en rijstterras, een heuse Engelse tuin met uitgestrekte borders, maar eveneens een zonnetuin met o.a. lavendel, palm- en pijnbomen plus een collectie cactussen en vetplanten. Een kunstmatige grot waarin een multimediaspektakel de evolutie van de plantenwereld schetst, openluchtconcerten en themaweekends ronden het wereldtuinenplaatje af.
Middenin de tuinen staat het kasteel Trauttmansdorff, waar ooit keizerin Sissi logeerde, maar dat tegenwoordig een museum voor toerisme herbergt.
Op een paar kilometer van Meran ligt Partschins. midden tussen de fruitboombaarden, met daarboven het indrukwekkende bergdecor van de Texel-groep,
De waterval van Partschins biedt een indrukwekkend schouwspel. Met een verloop van 98 meter is het de hoogste en mooiste waterval van Zuid-Tirol. Langs een mooie weg kan men daarheen wandelen, ook gelegenheid om met de bus mee te gaan. Een wandelparadijs met onbegrensde mogelijkheden in het grootste natuurpark van Zuid-Tirol, met ruim aan gemarkeerde paden. Met zijn rijke geschiedenis, zijn historische gebouwen en oorspronkelijke steegjes heeft Partschins een unieke charme. Ook het schrijfmachinemuseum Peter Mitterhof, uniek in heel de wereld, is zeker een bezoek waard.
Volgende week en dat is meer dan de moeite waard, tappeinerweg en de Sissiweg met vele foto's van de verschillende streken.
De Tappeinerweg in Merano zomervakantie Groen uitje in de Alpen
De Tappeinerweg is een wandelpromenade die 60 m hoger ligt dan de daken van de Altstad van Merano.
Trappen brengen ons naar de Tappeinerweg en even later lopen we over een keurig aangelegde wandelweg langs mooie bomen, oleanders in diverse kleuren, een kruidentuin en geurige lavendel naar dorf Tirol Vanaf de Pulverturm is het uitzicht over Merano en verre omgeving indrukwekend. Een van de mooiste hooggelegen wandelpaden in Europa.
De bekendste wandelroute van de stad Meran loopt over de Zenoberg, op een hoogte van gemiddeld 380 m boven zeeniveau, Deze route begint in de Laurinstrasse in Gratsch en eindigt vier kilometer verderop in de Zenobergstrasse, waar de route op de Gilfpromenade uitkomt. De uit de wind liggende, zonnige weg is een oase van rust met alpiene, mediterrane en exotische vegetatie.
Naast een inheems droogwoud groeien hier kurkeiken, eucalyptus- en netelbomen, aleppodennen, palm- en bamboesoorten, schijfcactussen, agaves, magnolias en olijfbomen, om maar een paar van de vele boomsoorten te noemen. De Tappeinerweg is naar zijn ontwerper en stichter vernoemd, de arts, botanicus en antropoloog dokter Franz Tappeiner (1816 - 1902), die meer dan 6000 planten heeft beschreven en geherboriseerd. Het eerste twee kilometer lange deel van de Tappeinerweg, van de Zenoberg tot de Galileistrasse, werd in 1893 ingewijd,
een tweede deel werd in 1911 geopend, terwijl het laatste stuk dat in Gratsch eindigt vanwege de naoorlogse problemen pas in 1928 klaar was. De fotoo's kan je ook bekijken in de fotoalbum vanaf volgende week en als laatste De Sissiweg en het stadsgedeelte van Merano.
Vrijdag 25 augustus blaast de Memorial van Damme dertig kaarsjes uit.
Dat betekent dat er in het Koning Boudewijnstadion al dertig jaar atletiek op het hoogste niveau beoefend wordt. Neem je gezin mee naar een top-atletiekmeeting. Ga kijken en schreeuw Kim Gevaert en Cedric Van Branteghem naar de overwinning.
Ivo Van Damme,
de beste 800 meterspecialist in de geschiedenis van de Belgische atletiek, leeft nog steeds verder. Maar dan enkel in gedachten en vooral naar aanloop van een van de grootste atletiekmeetingen in Europa: De Memorial van Damme. Al te vaak herinneren de mensen hem als 'die beloftevolle jonge atleet die veel te vroeg stierf'. Velen vergaten na verloop van tijd zijn atletische en menselijke kwaliteiten. Daarom, een korte terugblik op het leven van Ivo Van Damme als atleet en als mens.
Biografie Ivo Vandamme op "www.sport.be" Op zondag 27 augustus kreeg ik een email met het bericht; Titel: Ivo Vandamme Ik woon in Veltem,het dorp waar Ivo afkomstig is. Zijn broer Dirk zie ik nog regelmatig,zijn mama florreke ken ik ook. Wist u dat er hier in het dorp een sporthal naar hem is genoemd? Geschreven door: P. D.pr
Er zijn soms momenten dat je ontroerd wordt, waar je kippenvel van krijgt...
Maar het meest ontroerende... Is de geboorte van een kind.
Het verwondert ons steeds weer. Geboorte en leven brengen ons in contact met het ongrijpbare van het leven. Waar komt het leven vandaan?. Nieuw leven fascineert en daagt uit.
"Een nieuw verhaal begint"
Als uw adem de strelende wind kan zijn als uw oogjes de warme zon zou uitstralen als uw oortjes horen het lied van het gras als uw mondje zingt helder en zoet als uw handjes soms minzaam troostend als uw hartje zacht en eerlijk is dan hoeven we niet ver te gaan dan zijn we hier in het kinderparadijs...
"Welkom wonder"
Ik ben "Milan" en mijn mama en papa zijn Veerle en Geert. En ineens kreeg ik er twee grote broers bij.
Mama droeg mij 9 maanden lang, zij werd er 's nachts soms wakker van. Maar nu ik ben geboren, kan ik ook m'n papa storen.
De betekenis van mijn naam Milan "Beroemde liefde" Mijn horoscoop " Leeuw " 17 augustus In lijn met de Keltische astrologie.. van mijn geboortedatum is de daarbij behorende boom de Ceder ( het zelfvertrouwen ).
Ik zal me weten aan te passen maar ook ongeduldig zijn. Ik zal ook van beweging houden, en zal zeker niet verlegen zijn, en als laatste ook nog een gezonde optimisme bezitten.
Voor velen is de tuin een ideaal plekje om tot rust te komen.
Languit in je luie zetel genietend van de zon met een goed boek. Maar wil je eens "vreemd gaan", en hou je van bloemen dan vind je zeker je gading in de rozentuin in Kortrijk of de dahliatuin in Bredene.Heb je goeie voornemens genomen om een een beetje "natuurlijker" te gaan leven, dan kan je wellicht heel wat opsteken van een bezoekje aan de ecologische siertuin in Wevelgem.
. Het rosarium te Kortrijk is onderverdeeld in drie tuinen
1. de demontratietuin met zijn 200-tal variëteiten ( ideeën genoeg voor je eigen tuin). 2. de proeftuin daar wordt jaarlijks 100 tot 150 nieuwe creaties van verschillendeEuropese selectiehuizen aangeplant. 3. de historische tuin daar wordt aandacht besteed aan de rol van de roos door de eeuwen heen. Sinds jaar en dag inspireert de roos kunstenaars.
.
Dahlia's stelen de show in Bredene.
In 't Paelsteenveld ligt een pracht van een dahliatuin verscholen. Jaarlijks worden er een 200-tal dahliavariëteiten aangeplant. De planten komen van overal ter wereld. Ze zijn het mooist in augustus. Bezoek je hem nu in augustus mag je zelf helpen kiezen welke de mooiste is. Deze met de meeste stemmen wordt bekroond met de "eerste" prijs.
. Tot slot kan je nog de keuze maken,
waar in de eerste plaats het natuurlijke evenwicht gerespecteerd wordt.
Wie kiest voor de ecologische siertuin kan alvast in Wevelgem ideeën opdoen. Daar wordt gestreefd naar harmonie tussen dieren planten en mensen. het is een duurzame tuin die niet zoveel onderhoud vraagt.
Op internet vind je alles betreffende deze tuinen.
"De sterren". Wie stelt zich geen vragen over het hoe, het wat en - vooral - het waarom van de dingen? Zoek vandaag op 12 augustus een leuk plekje in het donker op. Met een beetje geluk is de hemel open. Sint-Laurentiusnacht staat in het teken van de vallende sterren. Wie er eentje ziet, mag een wens doen. Maar niet luidop. Meer info over sterrenkunde: bij de "volkssterrenwacht"en www.bloggen.be/astro