De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    08-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgetti met sardientjes

    Voor 4 personen: 

    2 courgettes (groen en geel)
    3 blikjes sardientjes, in eigen nat
    1 bosje waterkers
    3 eetlepels amandelschilfers, geroosterd
    Voor de dressing:
    3 eetlepels citroensap
    1 eetlepel basilicum, gesnipperd
    1 teentje knoflook, geperst
    1/2 koffielepel mosterd
    100 mL olijfolie
    Peper en zout

    1) Snij de courgettes met een spiraalsnijder in slierten.
    2) Meng de ingrediënten voor de dressing en giet over de courgette. Laat even marineren.
    3) Meng de waterkers door de courgette en serveer met de sardientjes. Werk af met de amandelschilfers en peper uit de molen. 

    Geen spiraalsnijder in huis? Gebruik dan een mandoline om de courgettes in lange linten te snijden en snij daarna met een scherp mes in flinterdunne sliertjes.

    Bron: Libelle, 26 mei 2016

    08-07-2016, 23:52 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    01-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met pompoen

    Voor 1 persoon (340 kcal per persoon):

    1 eetlepel olie
    100 gram pompoen
    ½ appel
    Snufje kaneel
    1 eetlepel honing
    Zwarte peper
    Veldsla
    40 g zachte geitenkaas 
    1 eetlepel pompoenpitten

    Schil en snijd de pompoen en de appel in kleine (hapklare) stukjes. Verwarm de olie en bak hierin de pompoen. Voeg, na ongeveer 5 minuten, als de pompoen een beetje zacht begint te worden, de appel en een snufje kaneel toe en bak deze even mee. Voeg vlak voordat je de pan van het vuur haalt wat zwarte peper en 1 eetlepel honing toe.
    Doe de appel en pompoen onderin een saladetrommel/weckpot. Voeg vervolgens veldsla, geitenkaas en de pompoenpitten toe.

    01-11-2015, 22:44 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    02-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met linzen en granaatappel (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (400 kcal per persoon):

    600 mL groentebouillon
    1 laurierblad
    300 g gedroogde bruine linzen
    1 rode ui
    1 granaatappel
    2 kleine appelen
    Sap van 1/2 citroen
    2 à 3 takjes tijm
    1 handvol platte peterselie
    1 theelepel agavesiroop
    4 eetlepels olijfolie
    Peper en zout

    1) Breng de bouillon aan de kook met het laurierblad. Spoel de linzen in een zeef onder koud stromend water, strooi ze in de bouillon en kook ze in circa 40 minuten (of volgens de gebruiksaanwijzing) beetgaar op een zacht vuurtje. Giet af, verwijder het laurierblad en laat afkoelen.
    2) Pel de ui en snij in reepjes. Snij de granaatappel doormidden en klop er de pitjes uit. Was de appelen, snij ze in kwartjes, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in lucifertjes. Druppel er 1 à 2 eetlepels citroensap over. 
    3) Spoel de tijm, schud droog, hou een paar takjes opzij en rits de blaadjes af van de rest. Spoel de peterselie, schud droog en hak de blaadjes fijn.
    4) Meng in een kom de siroop met de olie en de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout. Doe er de linzen, ui- en appelreepjes, granaatappelpitjes en tijm bij en hussel door elkaar. Laat 30 minuten trekken, roer de peterselie door, kruid nog wat bij en verdeel over vier weckpotten. Werk af met takjes tijm.

    02-10-2015, 22:19 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwkostsalade met citroen-yoghurtdressing (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (115 kcal per persoon):

    2 courgettes
    1 komkommer
    2 wortels
    4 tomaten
    6 eetlepels magere yoghurt
    2 theelepels citroensap
    1 theelepel suiker
    2 eetlepel koolzaadolie
    4 takjes punt
    zout, peper

    1) Maak de courgette en de komkommer schoon en schaaf ze in dunne plakken. Maak de wortel schoon, schil deze dun en rasp hem. Was de tomaten, verwijder de kroontjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
    2) Klop de yoghurt los met citroensap, suiker, zout en peper. Roer de olie erdoor. Was de munt, schud deze droog en trek de blaadjes eraf.
    3) Schep de plakken courgette en komkommer, de geraspte wortel en de blokjes tomaat luchtig door elkaar. Druppel de dressing over de salade en strooi de munt erover.

    29-09-2015, 22:57 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade met walnoot (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (285 kcal per persoon)

    100 g gepelde walnoten
    1 kleine bloemkool 
    2 kleine bananen
    300 g magere ongezoete yoghurt
    2 eetlepels citroensap
    kerriepoeder
    zout, peper

    1) Hak de walnoten en rooster ze goudgeel in een pan met anti-aanbaklaag zonder vet.
    2) Was de bloemkool en maak hem schoon. Snijd de roosjes van de stronk en snijd ze heel fijn. 
    3) Pel de bananen. Snijd één banaan in dunne plakjes. Schep de plakjes door het citroensap. Pureer de andere banaan fijn met de yoghurt in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng het bananenmengsel pikant op smaak met zout, peper en kerriepoeder.
    4) Vermeng de noten met de bloemkool en de plakjes banaan. Schep de dressing erdoor en laat de salade 15 minuten intrekken

    29-09-2015, 22:56 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waldorfsalade met ananas (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (255 kcal per persoon):

    50 g zure room
    150 g magere yoghurt
    3 theelepels citroensap
    1/2 selderieknol
    1 appel
    1/4 ananas
    20 g gepelde walnoten
    zout en peper

    1) Klop de zure room los met de yoghurt, 2 theelepels citroensap, zout en peper.
    2) Schil de selderie en rasp ze grof. Vermeng het geraspte meteen met de dressing. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Rasp 2 kwarten grof en schep ze door de dressing. Snijd twee kwarten in plakken, druppel er 1 theelepel citroensap overheen en zet dit apart.
    3) Schil de ananas en verwijder de stronk. Snijd het vruchtvlees in stukjes en schep deze door de salade.
    4) Breng de salade op smaak met peper en zout. Rooster de walnoten in een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof goudgeel. Verdeel ze met de plakjes appel over de salade.

    29-09-2015, 00:31 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikse salade met plakjes varkensfilet (vleesgerecht)

    Voor 4 personen (380 kcal per persoon):

    300 g varkensfilet, in fijne plakjes gesneden
    600 g fijne groene boontjes, schoongemaakt
    2 witte uien, in halve ringen gesneden
    500 g ratte aardappeltjes, in de schil
    2 eetlepels pompoenpitolie
    2 eetlepels appelazijn
    1 eetlepel olijfolie
    peper

    1) Kook de aardappelen gaar in water en laat ze afkoelen
    2) Blancheer de boontjes in kokend water in 4 à 5 minuten en verfris ze in ijswater om de groene kleur te bewaren.
    3) Snijd de aardappeltjes in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik
    4) Meng de uiringen met de boontjes en de aardappeltjes, de appelazijn en de pompoenpitolie en breng op smaak met peper. Laat alles 10 à 15 minuten trekken.
    5) Kruid de plakjes varkensfilet met peper en bak ze in een hete pan met een eetlepel olijfolie.
    6) Meng de plakjes varkensfilet met de salade en serveer. 

    Bron: Lekker van bij ons 

    29-09-2015, 00:26 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwwarme aardappelsalade met sperziebonen (vleesgerecht)

    Voor 4 personen (340 kcal per persoon):

    500 g krieltjes
    500 g sperziebonen, schoongemaakt
    2 eetlepels olijfolie
    400 g magere runderreepjes
    1/2 limoen, uitgeperst
    1 theelepel honing
    1 teentje knoflook, fijngesneden
    1 bosuitje, fijngesneden
    peper en zout

    1) Stoom of kook de krieltjes beetgaar. Doe hetzelfde met de sperziebonen.
    2) Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het rundvlees 5 à 10 minuten.
    3) Schenk het limoensap bij het vlees en roer de honing en de knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 
    4) Breng het vlees, de aardappelen en de sperziebonen samen en garneer met de bosui.

    29-09-2015, 00:22 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloensalade (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (295 kcal per persoon):

    200 g veldsla
    1/2 kleine watermeloen
    4 takjes peterselie
    1/2 bosje bieslook
    4 eetlepels geschaafde amandelen
    2 theelepels citroensap
    8 eetlepels zure room
    1 theelepel mosterd
    2 eetlepels olie
    zout en peper
    12 sneetjes bruin stokbrood

    1) Was de veldsla zorgvuldig en slinger hem droog. Schil en ontpit de meloen, snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de peterselie en bieslook en schud beiden droog. Snijd beiden heel fijn.
    2) Rooster de amandelen 1 minuut in een pan met anti-aanbaklaag zonder vet. Roer het citroensap los met zure room, mosterd en olie. Breng op smaak met peper en zout.
    3) Vermeng de veldsla met de blokjes meloen en verdeel het mengsel over twee borden. Druppel de dressing eroverheen en strooi de kruiden en de amandelen erover. Serveer elke portie met drie dunne sneetjes stokbrood.

    29-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    28-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete andijviesalade (vegetarisch gerecht)

    Voor 1 persoon (160 kcal per persoon):

    200 gr andijvie
    1 banaan
    2 eetlepel magere yoghurt
    1 eetlepel azijn
    Gember
    Peper en zout
    Bieslook

    Was de andijvie en snijd hem heel fijn, was hem nog eens en laat hem uitlekken.
    Maak een slasaus van de yoghurt, de azijn, peper, zout en wat gewassen en kleingesneden bieslook.
    Roer de gember erdoor en schep de andijvie luchtig door de saus.
    Pel de banaan, snijd hem in plakjes en vermeng die met de sla.

    28-09-2015, 00:27 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme paddenstoelensalade (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (250 kcal per persoon zonder brood, opgediend met 2 sneden brood: 400 kcal):

    250 g gemengde bospaddenstoelen
    1 fijngehakt lookteentje
    3 tot 4 eetlepels olijfolie
    2 of 3 eetlepels balsamicoazijn
    150 g boontjes, kort gekookt en koud afgespoeld
    200 g kruidensalademix (dille, peterselie, koriander,…)
    150 g geitenkaas, verbrokkeld
    zout en peper

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze zacht zijn. Draai het vuur hoger, zodat al het vocht verdampt en voeg de knoflook toe. Blus alles met de rest van de olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Voeg de boontjes toe en bak ze even mee. Schep alles door de kruidensalademix en verdeel de salade over vier grote kommen. Verbrokkel de geitenkaas erover en dien meteen op.

    28-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    27-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taboulé van asperges (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (340 kcal per persoon)

    240 g couscous
    500 g asperges
    160 g rucola
    4 citroenen 
    2 eetlepels olijfolie
    peper en zout

    1) Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de  
    verpakking.  
    2) Blancheer de asperges enkele minuten.
    3) Pers de citroenen en meng het sap met de olijfolie.
    4) Hou de couscous en de asperges onder ijskoud water.
    5) Snijd de asperges in stukken. 
    6) Meng in een kom de rucola, de asperges en de couscous.
    7) Breng er de vinaigrette van olie en citroen over.

    27-09-2015, 22:46 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 x Salades zonder sla (vegetarisch gerecht)

    1) Wortelsalade (1 persoon)

    1,5 eetlepel rozijnen
    250 g geraspte wortelen
    1 kleine appel
    ½ theelepel mosterd
    1 theelepel citroensap
    50 mL appelsap

    Week de rozijnen ½ uur in een mengeling van het appel- en citroensap. Giet de rozijnen in een zeef en vang het vocht op. Maak van het vocht met de mosterd een dressing. Schil de appel en rasp hem grof. Meng de geraspte wortelen, de rozijnen en de dressing. 

    2) Venkel-appelsalade (1 persoon)

    1 venkel
    1 groene appel
    1 eetlepel rozijnen 
    1 eetlepel walnoten
    2 eetlepels magere yoghurt
    1 koffielepel citroensap
    peper

    Snij de venkel in dunne reepjes en de appel in plakjes. Meng het door elkaar en maak het af met een scheutje magere yoghurt, een beetje citroensap en peper. Voeg de walnoten en rozijnen toe.

    27-09-2015, 00:35 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkererwtensalade met halloumi (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (350 kcal per persoon):

    400 g sperziebonen (gedopt)
    600 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
    100 g rucola
    250 g witte kool
    2 eetlepels lichte dressing (bv. Devos Lemmens 10%)
    2 eetlepels olijfolie
    2 volkorenwraps (in repen)
    120 g halloumi (in dunne plakken)

    1) Kook de sperziebonen in circa 12 minuten gaar. Laat een beetje afkoelen.
    2) Meng de sperziebonen met de kikkererwten, de rucola, de witte kool en de dressing. 
    3) Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de wraprepen circa 2 minuten aan beide kanten tot ze krokant en bruin zijn. Verwarm de overige olijfolie in een pan en bak de plakken halloumi circa 2 minuten aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. 
    4) Verdeel de kikkererwtensalade over vier borden. Serveer met de wraprepen en de halloumi. 

    27-09-2015, 00:22 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van rode biet en haring (visgerecht)

    Voor 4 personen (300 kcal per persoon):

    200 g zure haring (bokaal)
    1 pak vacuum verpakte rode bieten
    600 gr aardappelen, in blokjes gesneden
    4 augurken, in blokjes gesneden
    1 ajuin, in ringen gesneden
    2 eetlepels (zonnebloem)olie
    1 eetlepel frambozenazijn
    1 koffielepel suiker
    peper

    1) Kook de aardappelblokjes gaar, giet af en laat afkoelen.
    2) Knip de haringfilets in stukjes.
    3) Snijd de rode bieten in blokjes.
    4) Maak een vinaigrette van de olie, de azijn en de suiker. Breng op smaak met peper.
    5) Doe de aardappelblokjes, de rode biet, de haring, de ui en de augurken samen in een kom en werk af met de vinaigrette.

    27-09-2015, 00:19 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante aardbeisalade (vegetarisch gerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen (270 kcal per persoon): 

    8 sneden volkorenbrood
    500 g aardbeien
    1 komkommer, in schijfjes
    1 krop sla, bv. ijsbergsla
    2 abrikozen
    3 el citroensap
    3 el witte wijn
    2 el (zonnebloem of maïs)olie
    ½ bosje peterselie
    (4 blaadjes citroenkruid)
    witte peper, snuifje zout

    1) Was de aardbeien, laat ze uitlekken, verwijder de steeltjes en verdeel ze in twee. 
    2) Leg de abrikozen even in kokend water, zodat u de schil makkelijk kan verwijderen. Snij de abrikozen in twee en verwijder voorzichtig de pit. Snij ze in kleine partjes. 
    3) Schik fruit en groenten mooi op de borden, op een bedje van sla. 4) Meng het citroensap met de wijn, de olie, peper, kruiden en een snuifje zout. 
    5) Overgiet met de vinaigrette. Serveer met het brood.

    Bron: Stichting tegen Kanker


    27-09-2015, 00:18 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Salade van kikkererwten met geroosterde broccoli (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (280 kcal per persoon):

    1 broccoli
    4 tomaten
    1 plantje koriander
    1 rood pepertje
    1 teentje knoflook
    3 eetlepels pompoenpitten
    340 g kikkererwten (bokaal)
    4 eetlepels olijfolie
    zwarte peper
    zout

    1) Verwarm de oven voor op 180°C. 
    2) Snipper de knoflook en het pepertje fijn.
    3) Verdeel de broccoli in roosjes en schik in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olie en kruid met de peper en het zout. Meng goed. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de broccoli gaar is.
    4) Verhit intussen de overige olie in een pan. Voeg de knoflook en het pepertje toe, neem van het vuur en laat 10 minuten trekken. 
    3) Ontpit ondertussen de tomaten en snij in blokjes. Hak de korianderblaadjes grof en rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
    4) Meng de uitgelekte kikkererwten met de geroosterde broccoli en de tomatenblokjes . Giet er de pikante knoflookolie over. 
    5) Bestrooi de salade met de geroosterde pompoenpitten en de grofgehakte koriander.

    27-09-2015, 00:16 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    23-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscoussalade (vegetarisch gerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 4 personen (230 kcal per persoon): 

    200 g couscous
    1 stengel bleekselderij (in plakjes)
    ½ bos radijsjes (in vieren)
    1 ui (gesnipperd)
    1 grote tomaat (in blokjes)
    1 rode paprika (in blokjes)
    ¼ bos munt (fijngehakt)
    4 el chilisaus
    sap van 1 citroen
    zout en peper

    1) Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
    2) Meng ondertussen de bleekselderijplakjes, de radijsjes, de ui, de tomaatblokjes, de paprikablokjes, de munt, de chilisaus en het citroensap met elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper.
    3) Laat ijskoud water over de gare couscous lopen en meng met de groente.

    Bron: Gezond Eten magazine

    23-09-2015, 23:06 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met frambozen en gekarameliseerde kip (vleesgerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 4 personen (250 kcal per persoon):

    4 kipfilets
    4 eetlepels vloeibare honing
    1 eetlepel ketchup of sojasaus
    2 eetlepels margarine
    een bakje frambozen
    1/2 ijsbergsla

    1) Snijd de kipfilets in reepjes
    2) Meng ze met de honing en de ketchup of sojasaus.
    3) Bak ze op een laag vuurtje goudbruin in de margarine, tot ze gekarameliseerd zijn.
    4) Laat een beetje afkoelen en maak een slaatje met de ijsbergsla en de frambozen.
    5) Serveer met een dressing naar keuze. 

    Voorbeeldrecept lichte dressing:

    Mix 2 takjes peterselie, 3 muntblaadjes, 5 basilicumblaadjes en 4 takjes bieslook. Voeg 1 potje magere ongezoete yoghurt toe en 2 theelepels citroensap. Mix opnieuw en breng op smaak met peper en zout.

    23-09-2015, 23:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met appel, selder en druiven (vegetarisch gerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen (350 kcal per persoon):

    300 g witte pitloze druiven
    4 appelen met rode schil
    500 g knolselder
    2 eetlepels gehakte bieslook
    1 eetlepel citroensap
    100 g walnoten
    150 g magere yoghurt
    peper en zout

    1) Spoel de appelen, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. 
    2) Schil de knolselder. Snij hem in blokjes van 1 cm. Kook ze 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.
    3) Spoel de druiven en halveer ze.
    4) Maak in een slakom een dressing van de yoghurt, het citroensap, peper en zout. Doe er de appel, selder, druiven, bieslook en walnoten bij. Schep om.

    23-09-2015, 22:59 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs