De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    30-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichte tosti's

    Een croque monsieur kan je al een stuk gezonder maken door te kiezen voor light kaas en volkorenbrood. Voorbeelden van andere gezonde tosti's zijn de volgende: 
    met philadelphia light, geprakte avocado en aardbei
    met tomaat, mozzarella light en basilicum;
    met appelstroop zonder toegevoegde suiker, plakjes appel en rozijnen;
    met appel en kaneel;
    met magere smeerkaas, frambozenjam zonder toegevoegde suiker en frambozen;
    met casselerrib, mosterd en appel;
    met ricotta, gerookte zalm en tuinkers.


    30-09-2016, 00:32 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    28-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4x creatief met voedselrestjes/-afval
    1) Bloemkoolbladeren zijn de perfecte basis voor een salade. Met hummus als dip zijn ze ook een heerlijke snack. Liever warm? Snijd de bladeren van 1 bloemkool in stukken en kook ze 20 minuten in een halve liter groentebouillon. Mix het geheel.

    2) Een restje bloemkool? Deze groente kan perfect bloem vervangen als bindmiddel in sausen. Vooral een aanrader bij bloemkool zelf: bloemkool in 'bloemkool-béchamelsaus' in plaats van in gewone béchamelsaus dus.

    3) Broccoliroosjes op het menu? Gooi de stam van deze groente dan zeker niet weg. Deze is zoeter dan de roosjes en de ideale basis voor een lichte guacamole. Snijd hiervoor 2 gekookte broccolistammen in kleine stukken en maal met 1 el citroensap en 1 teentje knoflook in een keukenmachine fijn. Meng met 2 lente-uitjes (fijngesneden) en 1 eetlepel verse koriander (grof gehakt). Breng op smaak met peper en zout.

    4) Het meekoken van een gebruikt theezakje of een citroenschil geeft op een gezonde manier smaak aan rijst, pasta en andere granen. Probeer bijvoorbeeld eens jasmijnthee te combineren met rijst of groene thee met pasta.

    28-01-2016, 16:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    19-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatief voor het suikerrandje op glazen voor een feestelijk effect
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vervang dit door een laagje van ongezoete kokosschilfers.

    Hoe? Ga met een partje limoen, citroen of sinaasappel over de rand van het glas en plaats het ondersteboven in een bord met kokosschilfers.

    19-12-2015, 22:23 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    09-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto lichter afwerken
    Risotto werk je normaal af met boter en parmezaan. Je kan dit echter ook doen met light mozzarella. Een stuk lichter!

    09-11-2015, 22:55 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatief voor slagroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klop-klop is een lekker en licht alternatief voor zoete slagroom.

    29-09-2015, 23:46 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    27-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatief voor roux

    Dat maïzena een licht alternatief is voor een roux (boter + bloem) om sauzen te binden, wist je misschien al. Maar wist je ook dat het nog lichter kan? Xantana (xantaangom) ontstaat door de vergisting van maïzena met een bacterie die in kool terug te vinden is. De aanbevolen hoeveelheid is 1 à 5 gram per liter. Voor 1 kcal kan je dus al een saus binden.

    Xantaangom is bedoeld om met een kleine hoeveelheid een vloeistof stevig te krijgen. Hierdoor wordt het ook regelmatig gebruikt in de moleculaire keuken. Voor pudding en dergelijke gebruik je beter een ander bindmiddel. 

    Het middel is online te koop en bij de apotheek.

    27-09-2015, 15:13 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    26-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vetstof bakken en braden

    Vermijd vetstof in een wikkel. Beter kies je voor margarine in een vlootje. Goed zit je met vloeibare margarine, maar de beste keuze is nog altijd olie. 


    26-09-2015, 00:11 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    25-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatief voor frietjes

    Vervang frietjes uit de friteuse door knolselderfrietjes uit de oven.

    Schil hiervoor voor 4 personen 1 knolselder en snijd hem in frietjes. Kook de frietjes in ca. 3 minuten beetgaar. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Bak ze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

    25-09-2015, 23:17 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    23-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatief voor bolognesesaus
    Vervang in je pastasaus gehakt door tonijn uit blik. Onbereide filet américain is eveneens een magere vervanging, maar sommigen vinden dit te droog. Tomatensaus met tonijn vormt echter een sappig alternatief voor de klassieke bolognesesaus. 

    23-09-2015, 22:46 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatief voor pesto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Breng je pasta niet op smaak met een potje pesto ,maar met een kruidentube (bv. te koop bij Lidl en Albert Heijn).

    21-09-2015, 15:39 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs