Voor 4 personen (350 kcal per persoon):
400 g sperziebonen (gedopt) 600 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt) 100 g rucola 250 g witte kool 2 eetlepels lichte dressing (bv. Devos Lemmens 10%) 2 eetlepels olijfolie 2 volkorenwraps (in repen) 120 g halloumi (in dunne plakken)
1) Kook de sperziebonen in circa 12 minuten gaar. Laat een beetje afkoelen. 2) Meng de sperziebonen met de kikkererwten, de rucola, de witte kool en de dressing. 3) Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de wraprepen circa 2 minuten aan beide kanten tot ze krokant en bruin zijn. Verwarm de overige olijfolie in een pan en bak de plakken halloumi circa 2 minuten aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. 4) Verdeel de kikkererwtensalade over vier borden. Serveer met de wraprepen en de halloumi.
|