1) Met tarwe
150 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr appelmoes zonder toegevoegde suiker
3 koffielepels Canderel Sucralose 100% (zoetstof)
3 eieren
3 appels ( geschild, in stukjes)
kaneel naar smaak
1) Verwarm de oven voor op 190°C.
2) Meng het meel, de zoetstof, eieren, kaneel en appelmoes tot een homogene massa is ontstaan.
3) Voeg de appelstukjes toe.
4) Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.
2) Met spelt
100 g speltbloem
50 g amandelpoeder + 2 eetlepels extra
1 eetlepel bakpoeder
130 mL amandelmelk
1 ei
5 eetlepels ongezoete appelmoes
4 appels
1) Verwarm de oven voor op 170°C.
2) Zeef de bloem in een kom en voeg 50 g amandelpoeder, de amandelmelk, de appelmoes, het ei en het bakpoeder toe. Mix alles tot een glad deeg.
3) Schil de appels. Snijd er twee in fijne stukjes en meng ze onder het deeg. Snijd de andere twee in schijfjes en leg die op het deeg.
4) Bestrooi de cake met het overgebleven amandelpoeder en bak gedurende 40 minuten gaar.
Bron: Goed Gevoel Februari 2015
30-09-2015, 00:12 geschreven door Carmen 
|