De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    27-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tofudessert met banaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 2 personen:

    ½ rijpe banaan in stukjes 
    ½ perzik in stukjes 
    50 g zachte tofu

    Pureer de ingrediënten tot een gladde, romige massa.
    Zet een halfuurtje in de koelkast om wat op te stijven. 

    Bron: www.tofupedia.com

    27-02-2016, 23:11 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    06-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Green Mojito (alcoholvrij)

    Voor 4 glazen:

    10 muntblaadjes
    ½ limoen in partjes
    2 kiwi’s
    4 ijsblokjes
    Spuitwater

    Stamp de limoenpartjes en de munt in een kan. Mix de geschilde kiwi’s met de ijsblokjes. Giet het korrelige mengsel in de kan en leng aan met spuitwater. Meng goed en werk af met een muntblaadje.

    06-01-2016, 14:44 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeikerstmannetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 20 porties (25 kcal per portie):

    20 middelgrote aardbeien (kroontjes verwijderd)
    100 g light roomkaas (bv. Philadelphia Light)
    5 theelepels poedersuiker
    40 pure chocoladedruppels (klein)
    Spuitzak

    1) Snijd de kontjes van de aardbeien ruim af en leg apart. Zet de aardbeien met de bovenkant naar beneden op een serveerschaal. 
    2) Meng de roomkaas met de poedersuiker tot een glad mengsel.
    3) Verdeel met een spuitbus een beetje van het roomkaasmengsel over de aardbeien. Zet de kontjes erbovenop. Zet met de spuitzak één stip op de buik van de aardbeien en één bovenop de aardbeien. 
    4) Druk twee chocoladedruppels in de roomkaaslaag. 

    Bron: Gezond Eten Magazine december 2015

    06-01-2016, 14:43 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    09-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepofte kastanjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Verwarm de oven voor op 225°C. 
    Snijd een kruis doorheen de bruine schil van de kastanjes en leg ze met dit kruis naar boven op een bakpapier.
    Rooster de kastanjes in de oven tot ze open poffen en makkelijk te pellen zijn (10 à 20 minuten). Laat ze afkoelen en verwijder de schil en de zaadhuid.

    09-11-2015, 22:57 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoencustard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 5 stuks (110 kcal per stuk):

    300 gram gare pompoen (vooraf gekookt)
    250 ml amandelmelk
    2 eieren
    snufje vanillepoeder of 1 theel. vanille extract
    snufje zout

    Vulling:
    2 zoete appeltjes
    1 theel. kaneel
    ½ eetl. margarine + extra om de vormpjes in te vetten
    1 theel. verse gember (fijn geraspt)

    1) Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes of plakjes.
    2) Verwarm in een pan de appelstukjes, kaneel, margarine en gember en laat ca. 10 minuten zachtjes smoren tot de appel zacht begint te worden.
    3) Verwarm de oven voor op 175°C en vet 5 bakvormpjes of ramekins in.
    4) Pureer de pompoen, amandelmelk en zout tot een gladde mousse.
    5) Roer er vervolgens met een spatel de eieren door.
    6) Verdeel het appelmengsel over de bodem van de bakvormpjes/ramekins. Verdeel er vervolgens de pompoenmousse over.
    7) Zet de bakvormpjes/ramekins in een ovenschaal en vul deze met warm water, zodat de bakvormpjes/ramekins voor de helft in het water staan. 
    8) Zet de ovenschaal voorzichtig in de oven.
    9) Bak de custard ca. 30 min op 175°C, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak nog 15 min tot de custard gaar en luchtig is.

    Bron: www.oerspronkelijk.nl

    09-11-2015, 22:56 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    26-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaartmuffins

    Voor 15 muffins (65 kcal per stuk):

    125 gram havermout
    125 gram magere kwark
    1 theelepel bakpoeder
    2 eieren
    1 grote appel (liefst goudrenet)
    50 gram krenten
    Flinke snuf kaneel

    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Snijd de appel in kleine blokjes.
    Meng alle ingrediënten en verdeel over muffinvormpjes.
    Bak de muffins circa 35 minuten in de oven.

    Bron: http://www.boostyourhealth.nl

    26-10-2015, 22:42 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Healthy Herfstsnack: geroosterde pompoenpitten

    De zaden van een pompoen weggooien, is helemaal niet nodig. Ze zijn kerngezond en heel lekker, zeker geroosterd. Verwarm hiervoor de oven voor op 140°C. Maak ondertussen de pitten schoon en droog ze goed af. Rooster ze ongeveer een kwartiertje (tot ze gaan ploffen) in de voorverwarmde oven.

    26-10-2015, 22:41 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    30-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 x Appelcake zonder suiker en zonder boter
    1)  Met tarwe

    150 gr zelfrijzend bakmeel 
    150 gr appelmoes zonder toegevoegde suiker
    3 koffielepels Canderel Sucralose 100% (zoetstof)
    3 eieren 
    3 appels ( geschild, in stukjes) 
    kaneel naar smaak 

    1) Verwarm de oven voor op 190°C. 
    2) Meng het meel, de zoetstof, eieren, kaneel en appelmoes tot een homogene massa is ontstaan.
    3) Voeg de appelstukjes toe. 
    4) Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.

     2) Met spelt

    100 g speltbloem
    50 g amandelpoeder + 2 eetlepels extra
    1 eetlepel bakpoeder
    130 mL amandelmelk
    1 ei
    5 eetlepels ongezoete appelmoes
    4 appels

    1) Verwarm de oven voor op 170°C.
    2) Zeef de bloem in een kom en voeg 50 g amandelpoeder, de amandelmelk, de appelmoes, het ei en het bakpoeder toe. Mix alles tot een glad deeg. 
    3) Schil de appels. Snijd er twee in fijne stukjes en meng ze onder het deeg. Snijd de andere twee in schijfjes en leg die op het deeg. 
    4) Bestrooi de cake met het overgebleven amandelpoeder en bak gedurende 40 minuten gaar.

    Bron: Goed Gevoel Februari 2015

    30-09-2015, 00:12 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strawberry Madagascar

    Voor 1 glas van 25 cl (5 kcal):

    4 aardbeien
    1 vanillestokje uit Madagaskar 
    4 ijsblokjes
    Spuitwater

    Snij het vanillestokje overlangs in tweeën en schraap er met het lemmet van een mes de pitjes uit. Mix de ijsblokjes met de aardbeien en de vanillepitjes. Giet het mengsel in een glas en lang aan met spuitwater. Werk af met een aardbei.

    Bron: Food in action, juni-augustus 2013, nummer 19, p 48

    29-09-2015, 22:59 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois met mandarijn

    Voor 4 personen (100 kcal per persoon):

    4 blaadjes gelatine
    Sap en geraspte schil van 1 limoen
    1 eetlepel stevia
    500 g magere yoghurt
    1 eiwit
    1 theelepel gemberpoeder
    4 mandarijnen
    Enkele muntblaadjes

    Week de gelatine 5 minuten in water. Knijp de blaadjes gelatine uit. Verwarm het limoensap, voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer tot deze is opgelost. Meng het gelatinemengsel met de stevia, limoenrasp en yoghurt. Klop het eiwit stijf met de gemberpoeder en schep dit onder de yoghurt. Besmeer één grote vorm of 4 kleine vormpjes met een beetje slaolie. Vul de vorm met het yoghurtmengsel en laat de bavarois minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de bavarois op een bordje en serveer met de mandarijnpartjes en de blaadjes munt. 

    Tip: In plaats van mandarijnen kan je ook ander seizoensfruit gebruiken. 

    29-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    28-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen-kiwisalade met mousserende witte wijn

    Voor 4 personen (65 kcal per persoon):

    2 kiwi’s
    ½ galia meloen
    sap van een halve limoen
    100 ml mousserende witte wijn

    Snijd de kiwi’s en de meloen in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Knijp de halve limoen boven het kiwi-meloenmengsel uit en laat dit een uur staan. Verdeel de salade over 4 schaaltjes of cocktailglazen. Verdeel de witte wijn over de salade.

    28-09-2015, 23:57 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mangocompote met basilicum en piment

    Voor 4 personen (85 kcal per persoon):

    1 limoen, rasp en sap
    1 eetlepel rietsuiker
    1 mespuntje Jamaicaanse piment
    2 mango’s, geschild en in schijfjes
    1 eetlepel basilium, fijngehakt
    1 scheutje sesamolie

    Verwarm in een steelpan de limoenrasp en het sap met de rietsuiker en het piment. Voeg de mango toe en laat 2 minuten koken. Laat nog 1 à 2 minuten koken op een middelhoog vuur. Verdeel over de borden. Besprenkel met enkele druppels sesamolie. Garneer met basilicum.

    28-09-2015, 22:23 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    27-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van perziken en nectarines met honingsiroop en munt

    Voor 4 personen (90 kcal per persoon):

    3 perziken
    3 nectarines
    1 dL water
    2 eetlepels honing
    sap van 1 citroen
    verse munt

    1) Schil de perziken en snij ze in kwartjes. Snij ook de nectarines in kwartjes, maar schil ze niet.
    2) Giet 10 cl water, 2 eetlepels honing en het sap van één citroen in een kleine steelpan. Breng 5 minuten aan de kook op een zacht vuur. 
    3) Laat de siroop afkoelen en giet op de perziken en nectarines. Meng alles en breng op smaak met enkele fijngesneden muntblaadjes.

    27-09-2015, 00:14 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    25-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomousse light

    Voor 4 personen (175 kcal per persoon):

    200 g fondant chocolade, min 70% cacao
    100 g magere platte kaas
    4 eiwitten
    1 el stevia
    4 frambozen

    Smelt de chocolade au bain marie. Klop de eiwitten stijf met de stevia en schep dit onder de platte kaas. Spatel de chocolade eronder en schenk het mengsel in potjes of glaasjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Werk af met een framboos.

    Tip: Werk eventueel af met Klop-Klop (Dr. Oetker) in plaats van slagroom.

    25-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    23-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienmousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen (110 kcal per persoon):

    4 blaadjes gelatine
    600 g aardbeien
    4 eiwitten
    280 g magere platte kaas

    1) Laat de gelatine weken in koud water.
    2) Spoel de aardbeien, verwijder hun kroontje en mix ze tot puree (houd enkele vruchten opzij voor de garnering).
    3) Klop het eiwit tot sneeuw.
    4) Verwarm de aardbeienpuree en los er de uitgeknepen gelatine in op.
    5) Meng de puree met de verse kaas en spatel er de eiwitsneeuw onder.
    6) Doe de bereiding in een glas of een coupe en laat opstijven in de koelkast.
    7) Versier met plakjes aardbei.

    23-09-2015, 23:20 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peer met chocoladesaus
    Voor 2 personen (100 kcal per persoon):

    1 middelgrote peer
    1 eetlepel citroensap 
    zoetstof
    1 snuifje kaneel
    1 snuifje kruidnagel
    2 eetlepels melkpoeder
    1 theelepel ongezoete cacao


    1) Schil de peer en snijd hem in de lengte doormidden. Haal het klokhuis eruit en besprenkel de vrucht met citroensap. 
    2) Breng een beetje water aan de kook. Voeg de kaneel en de kruidnagel toe en kook hierin de peer tot hij glazig wordt. Laat afkoelen.
    3) Plaats de peerhelften met de bolle kant naar boven op een bordje. 
    4) Maak een chocoladesaus door het melkpoeder te mengen met de cacao, een beetje water en zoetstof naar smaak. 
    5) Bedek de peerhelften met de saus. Zet ze een kwartiertje in het vriesvak.
    Bron: Evenwicht in gewicht en voeding, Geneeskunde voor het volk

    21-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs