Voor 4 personen (295 kcal per persoon):
200 g veldsla 1/2 kleine watermeloen 4 takjes peterselie 1/2 bosje bieslook 4 eetlepels geschaafde amandelen 2 theelepels citroensap 8 eetlepels zure room 1 theelepel mosterd 2 eetlepels olie zout en peper 12 sneetjes bruin stokbrood
1) Was de veldsla zorgvuldig en slinger hem droog. Schil en ontpit de meloen, snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de peterselie en bieslook en schud beiden droog. Snijd beiden heel fijn. 2) Rooster de amandelen 1 minuut in een pan met anti-aanbaklaag zonder vet. Roer het citroensap los met zure room, mosterd en olie. Breng op smaak met peper en zout. 3) Vermeng de veldsla met de blokjes meloen en verdeel het mengsel over twee borden. Druppel de dressing eroverheen en strooi de kruiden en de amandelen erover. Serveer elke portie met drie dunne sneetjes stokbrood.
|