Voor 4 personen (250 kcal per persoon zonder brood, opgediend met 2 sneden brood: 400 kcal):
250 g gemengde bospaddenstoelen 1 fijngehakt lookteentje 3 tot 4 eetlepels olijfolie 2 of 3 eetlepels balsamicoazijn 150 g boontjes, kort gekookt en koud afgespoeld 200 g kruidensalademix (dille, peterselie, koriander,
) 150 g geitenkaas, verbrokkeld zout en peper
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze zacht zijn. Draai het vuur hoger, zodat al het vocht verdampt en voeg de knoflook toe. Blus alles met de rest van de olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Voeg de boontjes toe en bak ze even mee. Schep alles door de kruidensalademix en verdeel de salade over vier grote kommen. Verbrokkel de geitenkaas erover en dien meteen op.
|