Voor 4 personen (380 kcal per persoon):
300 g varkensfilet, in fijne plakjes gesneden 600 g fijne groene boontjes, schoongemaakt 2 witte uien, in halve ringen gesneden 500 g ratte aardappeltjes, in de schil 2 eetlepels pompoenpitolie 2 eetlepels appelazijn 1 eetlepel olijfolie peper
1) Kook de aardappelen gaar in water en laat ze afkoelen 2) Blancheer de boontjes in kokend water in 4 à 5 minuten en verfris ze in ijswater om de groene kleur te bewaren. 3) Snijd de aardappeltjes in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik 4) Meng de uiringen met de boontjes en de aardappeltjes, de appelazijn en de pompoenpitolie en breng op smaak met peper. Laat alles 10 à 15 minuten trekken. 5) Kruid de plakjes varkensfilet met peper en bak ze in een hete pan met een eetlepel olijfolie. 6) Meng de plakjes varkensfilet met de salade en serveer.
Bron: Lekker van bij ons
|