1 broccoli
4 tomaten
1 plantje koriander
1 rood pepertje
1 teentje knoflook
3 eetlepels pompoenpitten
340 g kikkererwten (bokaal)
4 eetlepels olijfolie
zwarte peper
zout
1) Verwarm de oven voor op 180°C.
2) Snipper de knoflook en het pepertje fijn.
3) Verdeel de broccoli in roosjes en schik in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olie en kruid met de peper en het zout. Meng goed. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de broccoli gaar is.
4) Verhit intussen de overige olie in een pan. Voeg de knoflook en het pepertje toe, neem van het vuur en laat 10 minuten trekken.
3) Ontpit ondertussen de tomaten en snij in blokjes. Hak de korianderblaadjes grof en rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
4) Meng de uitgelekte kikkererwten met de geroosterde broccoli en de tomatenblokjes . Giet er de pikante knoflookolie over.
5) Bestrooi de salade met de geroosterde pompoenpitten en de grofgehakte koriander.