De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijventaartjes voor 6 pers.
    Ingrediënten :    1 vel bladerdeeg
                              200 gr ontpitte olijven naar keuze ( groene of zwarte )
                              1 doosje geitenkaas Chavroux 
                              1 eidooier
                              peper en zout
                              gedroogde rozemarijn
                              olijfolie

    Bereiding :     Hak de olijven fijn en meng ze goed met de geitenkaas.
                           Doe hier 3 eetlepels olijfolie onder, een beetje rozemarijn  en meng dit goed door elkaar.
                           Breng op smaak met peper en zout.
                           Rol het bladerdeeg uit, smeer er de pasta op uit en rol het deeg terug op.
                           Smeer de rol in met de opgeklopte eidooier en een beetje water.
                           Snij het in schijfjes van 1 à 1.5 cm.
                           Leg de stukjes op de bakplaat bekleed met bakpapier.
                           Verwarm de oven voor op 180°C en bak dit af gedurende 15'.

    Smakelijk !

    02-05-2016, 12:41 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenstoofvlees met appel voor 5 pers.
    Ingrediënten :  1,2 kg  kalkoenstoofvlees
                            3 uien
                            3 teentjes knoflook
                            2 eetlepels currypoeder
                            250 ml appelsap
                            2 appelen ( jonagold ) in stukjes gesneden
                            peper en zout
        
    Bereiding :    Verwarm de boter in een kookpot en bak hierin het stoofvlees goed aan alle zijden. 
                          Kruid het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de kookpot.
                          Fruit hierin nu de gesneden knoflook en uien. Strooi hier de currypoeder over en roer goed onder elkaar.
                          Voeg de appelsap  en het vlees toe en laat 10' zachtjes sudderen.
                          Doe dan de appelstukjes erbij en laat nog 10' verder garen.
                          Indien dit nodig is kan je de saus lichtjes binden.
                          Breng het geheel verder op smaak.

    TIP  Dien dit gerechtje eventueel op met rijst.
            Voor de liefhebbers kan dit ook met couscous, quinoa,...

    Smakelijk !

    02-05-2016, 12:27 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenstoofvlees met appelen voor 5 pers.
    Ingrediënten :  

    02-05-2016, 12:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbertaart ( eigen recept )
    Ingrediënten :     1 vel kruimeldeeg
                               1 kg verse rabarberstengels
                               300 gr suiker 
                               8 petit beurre koekjes

    Bereiding :  Was de rabarber en snij in stukjes ( de rabarber niet schillen ). 
                        Meng hieronder de suiker en laat dit enkele uurtjes staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
                        Leg het deeg met bakpapier in een taartvorm.
                        Prik met een vork gaatjes in de bodem.
                        Verkruimel de petit beurre koekjes en leg deze op de taartbodem.
                        Laat de rabarber goed uitlekken en leg deze op de koekjes.
                        Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30'.
                        Is de korst van het deeg niet mooi gekleurd laat je de taart nog even bakken.

    Heerlijke taart om je duimen af te likken !


    02-05-2016, 12:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessentaart

    Ingrediënten :     Taartbodem :  150 gr goede boter

                                                       40 gr poedersuiker

                                                       220 gr patisseriebloem

                                                       1 eidooier

                                Maak het deeg in de Kenwood en gebruik de kneedhaak hiervoor

                                Taartvulling : 400 gr verse bosbessen

                                                       3 eidooiers

                                                       115 gr suiker

                                                       1 zakje vanillesuiker

                                                       2 X 250 ml volle room ( 40 % )             

    Bereiding :    Taartbodem : Snij de boter in stukjes en meng deze met de poedersuiker en de bloem.

                                                Voeg de eidooier toe en kneed vlug, zo blijft het deeg soepel.

                                                Verpak het deeg in vershoudfolie en laat dit 1 u rusten op een koele plaats ( niet in de koelkast ! ).

                                                Rol het deeg uit en druk het gelijkmatig in een ingevette taartvorm ( 26 cm ).

                                                Prik met een vork in het deeg en ook in de zijkanten.

                                                Bak de bodem 8' af in een voorverwarmde oven van 160°C en laat goed afkoelen.

                           Roer de eidooiers, suiker vanillesuiker en 1 potje room door elkaar.

                           Verwarm de over op 200°C.

                           Leg de verse bosbessen in de taart, giet het mengsel over de bosbessen en bak de taart gedurende 35'.

                           Laat de taart afkoelen en klop ondertussen de room tot een stevige massa.

    TIP : Serveer deze taart lauw of koud.

             Voor de liefhebbers, geef er slagroom bij of versier de taart ermee.

    Smakelijk !!                     

      

    02-05-2016, 12:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandwiches ( mijn recept ) voor 20stuks

    Ingrediënten :    1 kg bloem voor sandwiches

                              80 gr verse gist

                              225 ml volle melk ( lauw )

                              225 ml water ( lauw )

     Bereiding :  Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje.

                         Leg hierin de verkruimelde gist en  giet hierop langzaam de melk en het water.

                         Kneed ( 20' ) het deeg goed tot een stevige deegbol.

                         Laat het deeg afgedekt rijzen gedurende 15'.

                         Kneed het deeg terug op en laat nog eens afgedekt 15' rijzen.

                         Verdeel het deeg in bolletjes van 65 gr. en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat dit afgedekt 45'  rusten tot het volume verdubbeld is.

                         Smeer ze voorzichtig in met opgeklopt ei ( met 1 eetlepel water ).

                         Bak ze af op 220°C gedurende 10'.

    Veel succes ermee !

                       

                        

    02-05-2016, 11:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandwiches ( 12 stuks ) recept van Heidi

    Ingrediënten :   500 gr bloem ( witte bloem of bloem voor sandwiches )

                             15 gr verse gist  ( 7 gr droge gist   )

                             10 gr zout

                             50 gr malse boter ( goei boter )

                            10 gr fijne suiker

                            300 ml volle melk ( lauw )

    Bereiding :   Kneed met alle ingrediënten een soepel en elastisch deeg ( ongeveer 15' kneden ).

                        Werkwijze : bloem in een kom, kuiltje maken, gist hierin doen, lauwe melk erop gieten en beginnen mengen. Als de gist opgenomen is de boter geleidelijk aan eronder kneden.

                         Als laatste  de suiker en het zout één voor één eronder kneden.

                         Laat het  deeg afgedekt rijzen gedurende 45' tot het volume verdubbeld is.

                         Kneed het nog eens goed door en laat dan terug 15' à 20'  rijzen.

                         Verdeel het deeg  in 12 gelijke stukjes ( +/- 60 gr per sandwich ) die je eerst opbolt en er dan een puntbroodjes van maakt.

                         Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze terug rijzen tot het dubbele van het volume.

                        Bak ze daarna  af  op 220°C gedurende 12' à 15'. Zet een bakje kokend water onder in de oven.

                        Direct uit de oven kan je bestrijken met gesmolten boter ( om ze mals te houden ).

    Heerlijk zo'n vers gebakken sandwiches !

                       

                       

                        

    02-05-2016, 11:27 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsatsiki

    Ingrediënten :   250 gr Griekse youghurt

                             1 komkommer

                             6 teentjes knoflook ( geperst )

                             peper en zout

                             1 potje bieslook ( vers )

    Bereiding :  Rasp de komkommer heel fijn. Wring de komkommer uit in een handdoek om het vocht voldoende te verwijderen.

                        Bestrooi de komkommer met peper en zout.

                        Meng de youghurt met de look en de fijn gesneden bieslook.

                        Doe de komkommer hieronder en vermeng alles goed onder elkaar.

    TIP :Heerlijke saus voor de BBQ !

            Is ook lekker bij gerookte zalm, gebakken scampi's, op een toastje, donker brood  .... 

    Smakelijk !

    02-05-2016, 10:59 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnragout voor 5 pers.

    Ingrediënten :    1200 gr everzwijnragout

                               15 jeneverbessen

                               1 koffielepel muskaatnoot

                               peper en zout

                               bouquet garni : peterseliestengels, laurier en tijm

                               3 uien

                               4 teentjes knoflook

                               4 wortelen

                               2 afgestreken eetlepels vloeiende bloem

                               1 bokaal wildfond

                               400 ml water

                               500 gr champignons

                               100 ml room ( 20% )

    Bereiding :   Marineer het vlees enkele uren met de jeneverbessen, peper en zout en de muskaatnoot. Voeg olijfolie toe zodat het vlees sappig kan blijven. 

                         Fruit de knoflook en de uien glazig aan in olijfolie en doe er ook de in blokjes gesneden wortelen bij.

                         Voeg het vlees toe en braad goudbruin aan alle kanten.

                         Strooi de bloem over het vlees en meng alles  goed onder elkaar.

                         Voeg de wildfond toe en het water alsook de bouquet garni.

                         Laat dit 45' à 60 ' zachtjes sudderen.

                         Kuis, snij en bak ondertussen de champignons enkele minuutjes.

                         Voeg ze toe aan het vlees 1 minuut voor de stoverij klaar is.

                         Verwijder de bouquet garni.

                         Voeg de room toe en kruid alles nog goed af naar wens.

    TIP : Uitgebakken gerookte spekblokjes zijn hier ook heel lekker in.

             Dien op met kroketjes, frieten, .....

     

    02-05-2016, 10:49 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart

    Ingrediënten :  6  eieren

                            250 gr suiker

                            3 eetlepels honing

                            1 koffielepel bicarbonaat

                            200 gr zelfrijzende bloem

                            3 eetlepels cacaopoeder

      TOPPING : Botercrème :  250 gr goei boter op kamertemperatuur

                                                1 blikje gecondenseerde melk ( klein )

                                                2 eetlepels cacaopoeder

    Bereiding :    Klop de eieren en de suiker heel luchtig op ( moet wit zien ! ).

                          Voeg de honing en  de bicarbonaat toe en klop dit goed onder het eiermengsel.

                          Meng de bloem en de cacaopoeder onder elkaar en spatel dit goed hieronder.

                          Doe het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier.

                          Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15'.

                          Zo nodig even langer laten bakken. ( Dit hangt af van je oven ! ).

                          Laat de taart afkoelen en maak je botercrème.

                          Meng 250 gr boter met de gecondenseerde melk.

                          Voeg geleidelijk aan de cacaopoeder toe.

                          Smeer deze crème over je taart en zet even in de koelkast.

    Deze taart is zeer lekker maar geef ze niet als dessert maar wel als tussendoortje  bij de koffie.

    Smakelijk !!


    02-05-2016, 10:28 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademuffins ( zonder suiker )

    Ingrediënten :  400 gr zelfrijzende bloem

                             30 gr cacaopoeder

                             65 gr Tagatesse ( vervangsuiker van Damhert )

                             2 eieren

                            300 ml melk

                            60 gr zonnebloemolie

                            300 gr gesmolten  pure chocolade

    Bereiding :   Klop de eieren los met de melk.

                         Voeg vervolgens de olie en de Tagatesse toe.

                         Doe er de gesmolten chocolade onder.

                         Meng de bloem en de cacaopoeder onder elkaar.

                         Spatel de bloem voorzichtig door het mengsel.

                         Vul de cupcakes voor 3/4 met het deeg.

                         Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25'.

                         De muffins zijn klaar als je in het deeg prikt en er geen deeg aankleeft.

                         Is dit wel zo dan laat je de muffins nog even bakken.

    Heerlijk bij de koffie en iedereen kan hiervan genieten !  

                            

                             

    02-05-2016, 10:11 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocopasta voor de boterham ( recept van tant Ann-Marie )

    Ingrediënten :    430 gr chocolade : 30 gr zwarte chocolade

                                                             400 gr melkchocolade

                              100 ml soja room light

     Bereiding :  Smelt de chocolade au bain marie.

                         Roer ondertussen goed zodat de chocolade niet kan aanbranden.

                         Voeg de room toe en blijf goed roeren tot de room volledig is opgenomen.

                         Doe de chocopasta in een pot en sluit deze goed af.

                         Deze choco kan je goed enkele weken in de koelkast bewaren.

    Heerlijk op de boterham of op pannenkoeken !

    Smakelijk !!  

    01-05-2016, 18:04 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spagettisaus ( mijn eigen recept )

    Ingrediënten:  800 gr gemengd gehakt

                           2 rode paprika's

                           3 uien

                           3 wortelen

                          1 courgette

                          3 teentjes knoflook

                          750 ml passata ( of 800 ml tomatenblokjes )

                          400 ml water

                          kruiden van Verstegen

    Bereiding :   Was de groenten goed en snij deze in grove stukjes.

                         Stoof de uien samen met de knoflook glazig.

                         Voeg dan de rest van de gesneden groenten toe ( de wortelen, de paprika's, de courgette ).

                         Voeg de passata of de tomatenblokjes toe alsook het water.

                         Kruid al eens goed.

                         Laat alles goed stoven tot de groenten gaar zijn.

                         Bak het vlees gaar in een andere pan en roer hier regelmatig in met een stamper.

                         Voeg het vlees bij de saus. Zo nodig kan je de saus nog verder afkruiden en binden.

    Voor onze  kinderen is het pure nostalgie als ik van het gehakt balletjes rol, deze afkook en dan in de saus doe !

    Je kan ook meer saus maken en deze dan invriezen voor momenten dat je gebrek hebt aan tijd.

    Smakelijk !

                         

    01-05-2016, 17:57 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtbruin brood ( recept van bakker Maarten ) met de hand gekneed

    Ingrediënten :    500 gr bloem ( 250 gr witte bloem en 250 gr bruine bloem )

                              12 gr verse gist ( of 6 gr droge gist )

                              280 ml water ( op kamertemperatuur )

                              25 gr boter

                              7 gr zeezout

    Bereiding :   Stort de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.

                         Giet er water in samen met de gist en begin te mengen. Voeg geleidelijk aan water toe.

                         Voeg wanneer de grondstoffen aan elkaar beginnen te kleven het zout en de boter in kleine blokjes toe.

                         Kneed  vanaf nu 15' zeer intensief. Voeg geen bloem meer toe maar kneed het deeg voldoende uit.

                        Laat dan het deeg afgedekt 30' voorrijzen op kamertemperatuur.

                        Druk het terug plat.

                        Laat het deeg terug 10' afgedekt rijzen.

                        Bol het deeg op en leg het in een ingevette broodvorm en laat het 40' afgedekt rijzen.

                        Je kan het brood vooraleer het in de oven te zetten insmeren met wat water of je zet een kommetje water in de oven tegen het uitdrogen.

                        Bak het brood 35 à 40' in een oven van 190°C.

                        Het brood is voldoende gebakken wanneer je na het bakken en ontvormen op de onderkant klopt en het hol klinkt.

    Geniet van je vers gebakken brood !

                       

    01-05-2016, 17:27 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje ( recept van Annie ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :     1 kg vis ( vb. kabeljauwhaasje, roodbaars, zalm, zeeduivel, ... )

                               1 kg verse spinazie

                               2 uien

                               1 bussel peterselie

                               300 gr wortelen

                              50 gr gemalen kaas

                              250 ml room ( 35% )

                              1 kg aardappelen ( voor puree vb. bintje, bloemig, ... )

                              1 koffielepel mosterd ( afhankelijk van de smaak kan je er ook meer in doen )

                              peper, zout en muskaatnoot

     Bereiding :  Voor de saus :  Stoof de fijn gesneden uien en wortelen in een klontje boter.

                                                  Voeg de room toe, de gehakte peterselie ( de volledige bussel ) en de mosterd.

                         Stoof de spinazie en kruid met peper, zout en muskaatnoot.

                         Maak een aardappelpuree.

                         Beboter een ovenschotel.

                         Leg de aardappelpuree op de bodem, leg de gestoofde spinazie hier bovenop alsook de vis.

                         Doe de saus over de vis.

                         Werk af met de gemalen kaas.

    Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 40'

    Dit is een overheerlijke schotel !

    Smakelijk !


                        

              


    01-05-2016, 17:10 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse aardappelsla

    Ingrediënten :  1 kg aardappelen vb. Charlotte

                            Griekse dressing :  1 komkommer

                                                           250 gr Griekse youghurt

                                                           2 sjalotten

                                                           2 teentjes look

                                                           bieslook

                                                           peper en zout

                                                           2 eetlepels mayonaise

    Bereiding :   Was de aardappelen goed, kook ze gaar, pel ze  en snij in stukjes.

                         Maak de dressing :    Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snij in kleine blokjes. 

                                                           Snij de sjalot en de look fijn en voeg deze bij de komkommer.

                                                           Doe de Griekse youghurt en de mayonaise hieronder.

                                                           Breng op smaak met bieslook, peper en zout.

                         Meng de  dressing onder de aardappelen.

    Dit is heerlijk bij vis, vlees en zelfs met grijze garnalen erbovenop.

    Smakelijk !!


    01-05-2016, 16:50 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna cotta van witte chocolade voor 10 pers.

    Ingrediënten :   300 gr witte chocolade

                             180 gr fijne suiker

                             750 ml volle room ( 40% )

                             12 gr gelatineblaadjes

                             150 ml volle melk

    Bereiding :   Warm de melk en de room op.

                         Los hier de suiker in op.

                         Laat hierin de witte chocolade smelten.

                         Week de gelatine en voeg deze toe aan het mengsel.

                         Laat de panna cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

    TIP : Beter is nog om de panna cotta een dag eerder te maken. Je bent dan zeker dat deze goed is opgestegen.

             Werk af met een rode vruchten coulis of  met vers rood fruit ( vb. aardbeien, bramen, bosbessen, frambozen .... )

    Smakelijk !


    01-05-2016, 16:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap uit de oven voor 4 pers.

    Ingrediënten :   600 ml volle melk

                              1 vanillestok

                              150 gr dessertrijst van Bosto

                              2 eieren gesplitst

                              40 gr boter

                              40 gr suiker ( of 20 gr Tagatesse )

                              poedersuiker

    Bereiding :   Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje.

                         Voeg de rijst toe en laat deze op een laag vuurtje koken gedurende 30'.

                         Vergeet niet af en toe goed om te roeren.

                         Laat goed afkoelen.  

                         Smeer 4 ovenschaaltjes in met boter.

                         Klop de boter schuimig met de suiker en roer er de eidooiers door tot een romige massa.

                         Haal het vanillestokje uit de rijst en voeg het botermengsel toe aan de rijst.

                         Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door de rijst.

                         Schep de rijst in de ovenschaaltjes.

                         Leg op de rijst een vlokje boter en bak dit 35' in een voorverwarmde oven van 180°C.

                         Bestrooi naar keuze met poedersuiker.

    Smakelijk !


                          

                             

     

    01-05-2016, 16:25 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma's appeltaart met honing

    Ingrediënten : 100 gr volkorenbloem

                           100 gr patisseriebloem

                           100 gr ongezouten goede boter

                           3 eidooiers                      

                           250 gr ongezoete appelmoes

                           4 eetlepels honing

                           3 eetlepels gemalen amandelen

                           3 grote appelen in partjes gesneden met schil

                           1 eetlepel lichtbruine suiker

    Bereiding :   Doe de beide soorten bloem in een kom.

                         Verdeel de boter in blokjes en wrijf ze met de vingertoppen door de bloem tot het een kruimelig mengsel is.

                         Klop 1 eidooier los met 2 eetlepels koud water en kneed dit door het kruimelig mengsel tot een samenhangend deeg.

                         Zo nodig voeg je wat water bij.

                         Rol het deeg uit voor een taartvorm van 22 cm.

                         Meng 1 eetlepel van de honing, de appelmoes, 2 eidooiers en de gemalen amandelen door elkaar.

                         Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de taartbodem.

                         Schik de appelpartjes dakpansgewijs over de appelmoes.

                         Bestrooi de appelpartjes met de lichtbruine suiker.

                         Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40'.

                         Verwarm de rest van de honing en bestrijk de appeltaart hiermee als ze net uit de oven komt.

    TIP : Geef bij deze taart een bolletje vanille ijs of stijfgeklopte slagroom !

    Dit is pure nostalgie !

    Smakelijk !


       

    01-05-2016, 16:13 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenlapjes met tomaten ( recept van oma ) voor 4 pers.

    Ingrediënten :   8 kleine kalkoenlapjes

                             1 blik gepelde tomaten ( of verse tomaten )

                             1 rode en 1 groene paprika

                             250 gr wortelen

                             2 uien

                             1 teentje knoflook

                             enkele eetlepels bloem

                             70 gr vetstof

    Bereiding :   Wentel de kalkoenlapjes in de bloem en korst ze in de vetstof.

                         Stoof de fijngesneden uien, de look en de fijngesneden paprika's enkele minuten in een kookpan.

                         Voeg hierbij de kalkoen, de wortelen, de tomaten en de kruiden.

                         Laat het geheel 20' stoven.

                         Zo nodig de saus een beetje binden.

    TIP : Dien dit op met puree, natuuraardappelen, frieten, kroketten, pasta,...... naar keuze.

    Smakelijk !

      

    01-05-2016, 15:46 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs