De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnragout voor 5 pers.

    Ingrediënten :    1200 gr everzwijnragout

                               15 jeneverbessen

                               1 koffielepel muskaatnoot

                               peper en zout

                               bouquet garni : peterseliestengels, laurier en tijm

                               3 uien

                               4 teentjes knoflook

                               4 wortelen

                               2 afgestreken eetlepels vloeiende bloem

                               1 bokaal wildfond

                               400 ml water

                               500 gr champignons

                               100 ml room ( 20% )

    Bereiding :   Marineer het vlees enkele uren met de jeneverbessen, peper en zout en de muskaatnoot. Voeg olijfolie toe zodat het vlees sappig kan blijven. 

                         Fruit de knoflook en de uien glazig aan in olijfolie en doe er ook de in blokjes gesneden wortelen bij.

                         Voeg het vlees toe en braad goudbruin aan alle kanten.

                         Strooi de bloem over het vlees en meng alles  goed onder elkaar.

                         Voeg de wildfond toe en het water alsook de bouquet garni.

                         Laat dit 45' à 60 ' zachtjes sudderen.

                         Kuis, snij en bak ondertussen de champignons enkele minuutjes.

                         Voeg ze toe aan het vlees 1 minuut voor de stoverij klaar is.

                         Verwijder de bouquet garni.

                         Voeg de room toe en kruid alles nog goed af naar wens.

    TIP : Uitgebakken gerookte spekblokjes zijn hier ook heel lekker in.

             Dien op met kroketjes, frieten, .....

     

    02-05-2016, 10:49 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart

    Ingrediënten :  6  eieren

                            250 gr suiker

                            3 eetlepels honing

                            1 koffielepel bicarbonaat

                            200 gr zelfrijzende bloem

                            3 eetlepels cacaopoeder

      TOPPING : Botercrème :  250 gr goei boter op kamertemperatuur

                                                1 blikje gecondenseerde melk ( klein )

                                                2 eetlepels cacaopoeder

    Bereiding :    Klop de eieren en de suiker heel luchtig op ( moet wit zien ! ).

                          Voeg de honing en  de bicarbonaat toe en klop dit goed onder het eiermengsel.

                          Meng de bloem en de cacaopoeder onder elkaar en spatel dit goed hieronder.

                          Doe het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier.

                          Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15'.

                          Zo nodig even langer laten bakken. ( Dit hangt af van je oven ! ).

                          Laat de taart afkoelen en maak je botercrème.

                          Meng 250 gr boter met de gecondenseerde melk.

                          Voeg geleidelijk aan de cacaopoeder toe.

                          Smeer deze crème over je taart en zet even in de koelkast.

    Deze taart is zeer lekker maar geef ze niet als dessert maar wel als tussendoortje  bij de koffie.

    Smakelijk !!


    02-05-2016, 10:28 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademuffins ( zonder suiker )

    Ingrediënten :  400 gr zelfrijzende bloem

                             30 gr cacaopoeder

                             65 gr Tagatesse ( vervangsuiker van Damhert )

                             2 eieren

                            300 ml melk

                            60 gr zonnebloemolie

                            300 gr gesmolten  pure chocolade

    Bereiding :   Klop de eieren los met de melk.

                         Voeg vervolgens de olie en de Tagatesse toe.

                         Doe er de gesmolten chocolade onder.

                         Meng de bloem en de cacaopoeder onder elkaar.

                         Spatel de bloem voorzichtig door het mengsel.

                         Vul de cupcakes voor 3/4 met het deeg.

                         Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25'.

                         De muffins zijn klaar als je in het deeg prikt en er geen deeg aankleeft.

                         Is dit wel zo dan laat je de muffins nog even bakken.

    Heerlijk bij de koffie en iedereen kan hiervan genieten !  

                            

                             

    02-05-2016, 10:11 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocopasta voor de boterham ( recept van tant Ann-Marie )

    Ingrediënten :    430 gr chocolade : 30 gr zwarte chocolade

                                                             400 gr melkchocolade

                              100 ml soja room light

     Bereiding :  Smelt de chocolade au bain marie.

                         Roer ondertussen goed zodat de chocolade niet kan aanbranden.

                         Voeg de room toe en blijf goed roeren tot de room volledig is opgenomen.

                         Doe de chocopasta in een pot en sluit deze goed af.

                         Deze choco kan je goed enkele weken in de koelkast bewaren.

    Heerlijk op de boterham of op pannenkoeken !

    Smakelijk !!  

    01-05-2016, 18:04 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spagettisaus ( mijn eigen recept )

    Ingrediënten:  800 gr gemengd gehakt

                           2 rode paprika's

                           3 uien

                           3 wortelen

                          1 courgette

                          3 teentjes knoflook

                          750 ml passata ( of 800 ml tomatenblokjes )

                          400 ml water

                          kruiden van Verstegen

    Bereiding :   Was de groenten goed en snij deze in grove stukjes.

                         Stoof de uien samen met de knoflook glazig.

                         Voeg dan de rest van de gesneden groenten toe ( de wortelen, de paprika's, de courgette ).

                         Voeg de passata of de tomatenblokjes toe alsook het water.

                         Kruid al eens goed.

                         Laat alles goed stoven tot de groenten gaar zijn.

                         Bak het vlees gaar in een andere pan en roer hier regelmatig in met een stamper.

                         Voeg het vlees bij de saus. Zo nodig kan je de saus nog verder afkruiden en binden.

    Voor onze  kinderen is het pure nostalgie als ik van het gehakt balletjes rol, deze afkook en dan in de saus doe !

    Je kan ook meer saus maken en deze dan invriezen voor momenten dat je gebrek hebt aan tijd.

    Smakelijk !

                         

    01-05-2016, 17:57 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtbruin brood ( recept van bakker Maarten ) met de hand gekneed

    Ingrediënten :    500 gr bloem ( 250 gr witte bloem en 250 gr bruine bloem )

                              12 gr verse gist ( of 6 gr droge gist )

                              280 ml water ( op kamertemperatuur )

                              25 gr boter

                              7 gr zeezout

    Bereiding :   Stort de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.

                         Giet er water in samen met de gist en begin te mengen. Voeg geleidelijk aan water toe.

                         Voeg wanneer de grondstoffen aan elkaar beginnen te kleven het zout en de boter in kleine blokjes toe.

                         Kneed  vanaf nu 15' zeer intensief. Voeg geen bloem meer toe maar kneed het deeg voldoende uit.

                        Laat dan het deeg afgedekt 30' voorrijzen op kamertemperatuur.

                        Druk het terug plat.

                        Laat het deeg terug 10' afgedekt rijzen.

                        Bol het deeg op en leg het in een ingevette broodvorm en laat het 40' afgedekt rijzen.

                        Je kan het brood vooraleer het in de oven te zetten insmeren met wat water of je zet een kommetje water in de oven tegen het uitdrogen.

                        Bak het brood 35 à 40' in een oven van 190°C.

                        Het brood is voldoende gebakken wanneer je na het bakken en ontvormen op de onderkant klopt en het hol klinkt.

    Geniet van je vers gebakken brood !

                       

    01-05-2016, 17:27 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje ( recept van Annie ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :     1 kg vis ( vb. kabeljauwhaasje, roodbaars, zalm, zeeduivel, ... )

                               1 kg verse spinazie

                               2 uien

                               1 bussel peterselie

                               300 gr wortelen

                              50 gr gemalen kaas

                              250 ml room ( 35% )

                              1 kg aardappelen ( voor puree vb. bintje, bloemig, ... )

                              1 koffielepel mosterd ( afhankelijk van de smaak kan je er ook meer in doen )

                              peper, zout en muskaatnoot

     Bereiding :  Voor de saus :  Stoof de fijn gesneden uien en wortelen in een klontje boter.

                                                  Voeg de room toe, de gehakte peterselie ( de volledige bussel ) en de mosterd.

                         Stoof de spinazie en kruid met peper, zout en muskaatnoot.

                         Maak een aardappelpuree.

                         Beboter een ovenschotel.

                         Leg de aardappelpuree op de bodem, leg de gestoofde spinazie hier bovenop alsook de vis.

                         Doe de saus over de vis.

                         Werk af met de gemalen kaas.

    Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 40'

    Dit is een overheerlijke schotel !

    Smakelijk !


                        

              


    01-05-2016, 17:10 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse aardappelsla

    Ingrediënten :  1 kg aardappelen vb. Charlotte

                            Griekse dressing :  1 komkommer

                                                           250 gr Griekse youghurt

                                                           2 sjalotten

                                                           2 teentjes look

                                                           bieslook

                                                           peper en zout

                                                           2 eetlepels mayonaise

    Bereiding :   Was de aardappelen goed, kook ze gaar, pel ze  en snij in stukjes.

                         Maak de dressing :    Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snij in kleine blokjes. 

                                                           Snij de sjalot en de look fijn en voeg deze bij de komkommer.

                                                           Doe de Griekse youghurt en de mayonaise hieronder.

                                                           Breng op smaak met bieslook, peper en zout.

                         Meng de  dressing onder de aardappelen.

    Dit is heerlijk bij vis, vlees en zelfs met grijze garnalen erbovenop.

    Smakelijk !!


    01-05-2016, 16:50 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna cotta van witte chocolade voor 10 pers.

    Ingrediënten :   300 gr witte chocolade

                             180 gr fijne suiker

                             750 ml volle room ( 40% )

                             12 gr gelatineblaadjes

                             150 ml volle melk

    Bereiding :   Warm de melk en de room op.

                         Los hier de suiker in op.

                         Laat hierin de witte chocolade smelten.

                         Week de gelatine en voeg deze toe aan het mengsel.

                         Laat de panna cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

    TIP : Beter is nog om de panna cotta een dag eerder te maken. Je bent dan zeker dat deze goed is opgestegen.

             Werk af met een rode vruchten coulis of  met vers rood fruit ( vb. aardbeien, bramen, bosbessen, frambozen .... )

    Smakelijk !


    01-05-2016, 16:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap uit de oven voor 4 pers.

    Ingrediënten :   600 ml volle melk

                              1 vanillestok

                              150 gr dessertrijst van Bosto

                              2 eieren gesplitst

                              40 gr boter

                              40 gr suiker ( of 20 gr Tagatesse )

                              poedersuiker

    Bereiding :   Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje.

                         Voeg de rijst toe en laat deze op een laag vuurtje koken gedurende 30'.

                         Vergeet niet af en toe goed om te roeren.

                         Laat goed afkoelen.  

                         Smeer 4 ovenschaaltjes in met boter.

                         Klop de boter schuimig met de suiker en roer er de eidooiers door tot een romige massa.

                         Haal het vanillestokje uit de rijst en voeg het botermengsel toe aan de rijst.

                         Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door de rijst.

                         Schep de rijst in de ovenschaaltjes.

                         Leg op de rijst een vlokje boter en bak dit 35' in een voorverwarmde oven van 180°C.

                         Bestrooi naar keuze met poedersuiker.

    Smakelijk !


                          

                             

     

    01-05-2016, 16:25 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma's appeltaart met honing

    Ingrediënten : 100 gr volkorenbloem

                           100 gr patisseriebloem

                           100 gr ongezouten goede boter

                           3 eidooiers                      

                           250 gr ongezoete appelmoes

                           4 eetlepels honing

                           3 eetlepels gemalen amandelen

                           3 grote appelen in partjes gesneden met schil

                           1 eetlepel lichtbruine suiker

    Bereiding :   Doe de beide soorten bloem in een kom.

                         Verdeel de boter in blokjes en wrijf ze met de vingertoppen door de bloem tot het een kruimelig mengsel is.

                         Klop 1 eidooier los met 2 eetlepels koud water en kneed dit door het kruimelig mengsel tot een samenhangend deeg.

                         Zo nodig voeg je wat water bij.

                         Rol het deeg uit voor een taartvorm van 22 cm.

                         Meng 1 eetlepel van de honing, de appelmoes, 2 eidooiers en de gemalen amandelen door elkaar.

                         Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de taartbodem.

                         Schik de appelpartjes dakpansgewijs over de appelmoes.

                         Bestrooi de appelpartjes met de lichtbruine suiker.

                         Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40'.

                         Verwarm de rest van de honing en bestrijk de appeltaart hiermee als ze net uit de oven komt.

    TIP : Geef bij deze taart een bolletje vanille ijs of stijfgeklopte slagroom !

    Dit is pure nostalgie !

    Smakelijk !


       

    01-05-2016, 16:13 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenlapjes met tomaten ( recept van oma ) voor 4 pers.

    Ingrediënten :   8 kleine kalkoenlapjes

                             1 blik gepelde tomaten ( of verse tomaten )

                             1 rode en 1 groene paprika

                             250 gr wortelen

                             2 uien

                             1 teentje knoflook

                             enkele eetlepels bloem

                             70 gr vetstof

    Bereiding :   Wentel de kalkoenlapjes in de bloem en korst ze in de vetstof.

                         Stoof de fijngesneden uien, de look en de fijngesneden paprika's enkele minuten in een kookpan.

                         Voeg hierbij de kalkoen, de wortelen, de tomaten en de kruiden.

                         Laat het geheel 20' stoven.

                         Zo nodig de saus een beetje binden.

    TIP : Dien dit op met puree, natuuraardappelen, frieten, kroketten, pasta,...... naar keuze.

    Smakelijk !

      

    01-05-2016, 15:46 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek - speculoostaart

    Ingrediënten :   1 liter volle melk

                             200 gr speculoos

                             200 gr peperkoek

                             200 gr suiker

    Bereiding :   Vet een ronde bakvorm   in van 24 cm.

                         Verwarm de oven voor op 200°C.

                         Verwarm de melk in een pannetje ( laat ze niet koken ! ).

                         Breek intussen de speculoos en de peperkoek in kleine stukken en voeg toe aan de melk.

                         Doe er de suiker bij.

                         Roer krachtig tot alle brokken verdwenen zijn en je een egaal mengsel bekomt.

                         Doe het deeg in de bakvorm.

                         Bak de taart gedurende 45 ' op 190°C.

                         Prik in de taart met een naald. Je taart is goed als er niets meer aan blijft hangen.

                         Ontvorm pas als de taart volledig is afgekoeld !

    Ben je een zoetekauw dan is deze taart echt iets voor jou !

    Smakelijk !

                         

    01-05-2016, 15:37 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart met gerookte schelvis ( recept van oma )

    Ingrediënten :    1 vel kruimel- of bladerdeeg

                               350 gr gerookte schelvis

                               2 hard gekookte eieren fijngehakt

                               100 gr geraspte belegen Gouda kaas

                               3 eieren

                               250 ml room ( min.35% )

                               peper, zout

    Bereiding :     Leg het deel met het bakpapier in een taartvorm.

                           Bedek de bodem met de gerookte schelvis.

                           Leg hierop de fijngehakte eieren en de geraspte kaas.

                           Klop de room los met de eieren en breng op smaak met peper en zout.

                           Giet dit mengsel in de taartvorm

                           Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40'.

    TIP : Deze taart kan je ook eten als hoofdgerecht.

             Geef hier een fris salaatje bij.

    Smakelijk !

    01-05-2016, 15:28 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met tonijn

    Ingrediënten :   1 vel kruimeldeeg

                             250 gr tonijn " in eigen nat " uit blik ( of verse tonijn )

                             5 tomaten

                             150 ml room ( min.35% )

                             1 bosje basilicum

                             3 eieren

                             zout en peper

    Bereiding :   Schil de tomaten, snijd ze in tweeën, verwijder de pitten en snijd de tomaten in blokjes.

                         Was de basilicum en hak fijn.

                         Klop de eieren los met de room, basilicum en breng op smaak met peper en zout.

                         Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm.

                         Verdeel de tonijn over de bodem van de taart, voeg de tomaten toe en giet er het eimengsel over.

                         Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40'.

    TIP : Deze taart kan je ook eten als hoofdgerecht. Geef er een lekkere salade bij !

    Smakelijk !



                             

     

    01-05-2016, 15:18 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep + spinnenballetjes ( Halloweensoep )

    Ingrediënten :   1 pompoen ( butternut )

                             3 uien

                             4 wortelen

                             2 teentjes knoflook

                             bouquet garni : laurierblaadjes

                                                      tijm

                                                      peterseliestengels

                             2.5 liter groenten bouillon

                             300 gr gemengd gehakt

                             50 gr zwarte spaghetti ( verkrijgbaar in de Italiaanse speciaalzaken )

    Bereiding :    Schil de pompoen en snij deze in blokjes.

                          Snij de uien, de look en de wortelen grof.

                          Smelt een klontje boter en stoof hierin de look, de ui ,de wortelen en de pompoen.

                          Giet de groenten bouillon hierover.

                          Voeg de bouquet garni toe.

                          Laat de soep 30 min. rustig sudderen.

                          Verwijder dan de bouquet garni en mix de soep.

    Maak de spinnenballetjes : Rol balletjes van het gehakt, doorprik ze met stukjes spaghetti en kook ze gaar.

                                                Doe de  balletjes bij de soep.


    Een heerlijke soep !                            


                           

    01-05-2016, 14:09 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madeirataart

    Ingrediënten :  500 ml volle melk

                            3 eieren

                            200 gr bloemsuiker

                            105 gr maïzenabloem

                            1 zakje vanillesuiker

                            250 gr planta

                           2 dozen madeirakoekjes

                           150 gr chocolade : 75 gr zwarte chocolade

                                                          75 gr melkchocolade

     Bereiding :  Breng  500 ml melk aan de kook.

                         Los de maïzenabloem op in 80 ml melk en voeg dit toe aan de kokende melk.

                         Als dit koud is voeg je er de boter aan toe. Klop dit goed onder de maïzenapudding.

                         Voeg er één voor één de eidooiers aan toe en de bloemsuiker en blijf goed kloppen tot alles heel goed gemengd is.

                         Neem een springvorm van 26 cm doorsnede.

                         Bedek de bodem en de zijkanten met de madeirakoekjes.

                         Leg een laag pudding - koekjes - pudding - koekjes ... tot de pudding op is.

                         Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker en voeg hier de gesmolten chocolade aan toe.

                         Giet deze chocolade over de taart.

                         Laat de taart een nachtje opstijven in de koelkast.

    Heerlijk bij de koffie !                

     

    01-05-2016, 13:56 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampernoelisoep met curry ( oma's recept van een zeer gemakkelijke soep )

    Ingrediënten :   2 blikken kampernoelisoep ( champignons )

                             2 ajuinen

                             1 koffielepel currypoeder

                             2 liter water

                             1 bokaal kampernoelies

                             100 ml volle melk

                             1 bussel  peterselie 

     Bereiding :  Fruit de fijngesneden ajuinen in een beetje vetstof   met de currypoeder.   

                         Voeg de soep, het water en de kampernoelies toe.

                         Laat de soep goed doorkoken. 

                         Roer de melk onder  de soep.

                         Voeg eventueel de fijngehakte peterselie toe.

    Smakelijk !!

                    

                          


    01-05-2016, 12:31 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep au Pistou ( favoriete soep van oma )

    Ingrediënten :   3 porei stengels

                             3 dikke wortelen

                             3 courgettes

                             200 gr groene boontjes

                             200 gr  witte bonen ( geweekt in water )

                             3 ajuinen

                             2 teentjes look

                             800 gr tomaten ( verse tomaten ofwel tomatenblokjes )

                            300 gr gerookt spek ( dik gesneden )

                             10 verse blaadjes basilicum

                             2,5 liter  groentebouillon

                             kruidenbouquet : laurier

                                                         tijm

                                                         peterseliestengels

    Bereiding : Kuis de groenten en snij ze in stukjes.

                       Stoof de ajuin en de look glazig in olijfolie.

                       Voeg de rest van de groenten toe ( porei, wortelen,courgettes, tomaten ).

                       Voeg de bouillon toe en het kruidenbouquet.

                       Als de soep kookt voeg je de groene  en de witte boontjes toe alsook het spek.

                       De soep is gaar als de bonen gaar zijn.

                       Neem het spek uit de soep, snij dit in kleine stukjes en doe deze terug in de soep.

                       Haal het kruidenbouquet uit de soep en breng zo nodig op smaak.op smaak.

                       Doe er de fijngesneden basilicum blaadjes bij.

    Overheerlijke soep !!


    01-05-2016, 12:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajuintaart ( recept van oma )

    Ingrediënten :  1 vel kruimel - of bladerdeeg

                            2 dikke ajuinen

                            200 gr gerookt spek ( in reepjes of blokjes gesneden )

                            100 gr brie

                            100 ml volle room ( min. 35% )

                            2 eieren

    Bereiding :  Stoof de gesneden ajuin en het gerookt spek.

                        Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm.

                        Doe hierin de gestoofde groenten.

                        Klop de room los met de eieren en doe hier de in stukjes gesneden brie onder.

                        Giet dit mengsel over de groenten.

                        Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40'.

    TIP :  Deze taart kan je ook als hoofdgerecht geven. Dien dan op met een frisse salade of  een lekkere tomatensla.

    Smakelijk !                         

    01-05-2016, 11:58 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs