Ingrediƫnten : 1,2 kg kalkoenstoofvlees
3 uien
3 teentjes knoflook
2 eetlepels currypoeder
250 ml appelsap
2 appelen ( jonagold ) in stukjes gesneden
peper en zout
Bereiding : Verwarm de boter in een kookpot en bak hierin het stoofvlees goed aan alle zijden.
Kruid het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de kookpot.
Fruit hierin nu de gesneden knoflook en uien. Strooi hier de currypoeder over en roer goed onder elkaar.
Voeg de appelsap en het vlees toe en laat 10' zachtjes sudderen.
Doe dan de appelstukjes erbij en laat nog 10' verder garen.
Indien dit nodig is kan je de saus lichtjes binden.
Breng het geheel verder op smaak.
TIP Dien dit gerechtje eventueel op met rijst.
Voor de liefhebbers kan dit ook met couscous, quinoa,...
Smakelijk !
|