De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessentaart

    Ingrediënten :     Taartbodem :  150 gr goede boter

                                                       40 gr poedersuiker

                                                       220 gr patisseriebloem

                                                       1 eidooier

                                Maak het deeg in de Kenwood en gebruik de kneedhaak hiervoor

                                Taartvulling : 400 gr verse bosbessen

                                                       3 eidooiers

                                                       115 gr suiker

                                                       1 zakje vanillesuiker

                                                       2 X 250 ml volle room ( 40 % )             

    Bereiding :    Taartbodem : Snij de boter in stukjes en meng deze met de poedersuiker en de bloem.

                                                Voeg de eidooier toe en kneed vlug, zo blijft het deeg soepel.

                                                Verpak het deeg in vershoudfolie en laat dit 1 u rusten op een koele plaats ( niet in de koelkast ! ).

                                                Rol het deeg uit en druk het gelijkmatig in een ingevette taartvorm ( 26 cm ).

                                                Prik met een vork in het deeg en ook in de zijkanten.

                                                Bak de bodem 8' af in een voorverwarmde oven van 160°C en laat goed afkoelen.

                           Roer de eidooiers, suiker vanillesuiker en 1 potje room door elkaar.

                           Verwarm de over op 200°C.

                           Leg de verse bosbessen in de taart, giet het mengsel over de bosbessen en bak de taart gedurende 35'.

                           Laat de taart afkoelen en klop ondertussen de room tot een stevige massa.

    TIP : Serveer deze taart lauw of koud.

             Voor de liefhebbers, geef er slagroom bij of versier de taart ermee.

    Smakelijk !!                     

      



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs