De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandwiches ( 12 stuks ) recept van Heidi

    Ingrediënten :   500 gr bloem ( witte bloem of bloem voor sandwiches )

                             15 gr verse gist  ( 7 gr droge gist   )

                             10 gr zout

                             50 gr malse boter ( goei boter )

                            10 gr fijne suiker

                            300 ml volle melk ( lauw )

    Bereiding :   Kneed met alle ingrediënten een soepel en elastisch deeg ( ongeveer 15' kneden ).

                        Werkwijze : bloem in een kom, kuiltje maken, gist hierin doen, lauwe melk erop gieten en beginnen mengen. Als de gist opgenomen is de boter geleidelijk aan eronder kneden.

                         Als laatste  de suiker en het zout één voor één eronder kneden.

                         Laat het  deeg afgedekt rijzen gedurende 45' tot het volume verdubbeld is.

                         Kneed het nog eens goed door en laat dan terug 15' à 20'  rijzen.

                         Verdeel het deeg  in 12 gelijke stukjes ( +/- 60 gr per sandwich ) die je eerst opbolt en er dan een puntbroodjes van maakt.

                         Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze terug rijzen tot het dubbele van het volume.

                        Bak ze daarna  af  op 220°C gedurende 12' à 15'. Zet een bakje kokend water onder in de oven.

                        Direct uit de oven kan je bestrijken met gesmolten boter ( om ze mals te houden ).

    Heerlijk zo'n vers gebakken sandwiches !

                       

                       

                        



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs