De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart

    Ingrediënten :  6  eieren

                            250 gr suiker

                            3 eetlepels honing

                            1 koffielepel bicarbonaat

                            200 gr zelfrijzende bloem

                            3 eetlepels cacaopoeder

      TOPPING : Botercrème :  250 gr goei boter op kamertemperatuur

                                                1 blikje gecondenseerde melk ( klein )

                                                2 eetlepels cacaopoeder

    Bereiding :    Klop de eieren en de suiker heel luchtig op ( moet wit zien ! ).

                          Voeg de honing en  de bicarbonaat toe en klop dit goed onder het eiermengsel.

                          Meng de bloem en de cacaopoeder onder elkaar en spatel dit goed hieronder.

                          Doe het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier.

                          Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15'.

                          Zo nodig even langer laten bakken. ( Dit hangt af van je oven ! ).

                          Laat de taart afkoelen en maak je botercrème.

                          Meng 250 gr boter met de gecondenseerde melk.

                          Voeg geleidelijk aan de cacaopoeder toe.

                          Smeer deze crème over je taart en zet even in de koelkast.

    Deze taart is zeer lekker maar geef ze niet als dessert maar wel als tussendoortje  bij de koffie.

    Smakelijk !!




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs