Ingrediënten : 6 eieren
250 gr suiker
3 eetlepels honing
1 koffielepel bicarbonaat
200 gr zelfrijzende bloem
3 eetlepels cacaopoeder
TOPPING : Botercrème : 250 gr goei boter op kamertemperatuur
1 blikje gecondenseerde melk ( klein )
2 eetlepels cacaopoeder
Bereiding : Klop de eieren en de suiker heel luchtig op ( moet wit zien ! ).
Voeg de honing en de bicarbonaat toe en klop dit goed onder het eiermengsel.
Meng de bloem en de cacaopoeder onder elkaar en spatel dit goed hieronder.
Doe het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier.
Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15'.
Zo nodig even langer laten bakken. ( Dit hangt af van je oven ! ).
Laat de taart afkoelen en maak je botercrème.
Meng 250 gr boter met de gecondenseerde melk.
Voeg geleidelijk aan de cacaopoeder toe.
Smeer deze crème over je taart en zet even in de koelkast.
Deze taart is zeer lekker maar geef ze niet als dessert maar wel als tussendoortje bij de koffie.
Smakelijk !!
|