De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnragout voor 5 pers.

    IngrediĆ«nten :    1200 gr everzwijnragout

                               15 jeneverbessen

                               1 koffielepel muskaatnoot

                               peper en zout

                               bouquet garni : peterseliestengels, laurier en tijm

                               3 uien

                               4 teentjes knoflook

                               4 wortelen

                               2 afgestreken eetlepels vloeiende bloem

                               1 bokaal wildfond

                               400 ml water

                               500 gr champignons

                               100 ml room ( 20% )

    Bereiding :   Marineer het vlees enkele uren met de jeneverbessen, peper en zout en de muskaatnoot. Voeg olijfolie toe zodat het vlees sappig kan blijven. 

                         Fruit de knoflook en de uien glazig aan in olijfolie en doe er ook de in blokjes gesneden wortelen bij.

                         Voeg het vlees toe en braad goudbruin aan alle kanten.

                         Strooi de bloem over het vlees en meng alles  goed onder elkaar.

                         Voeg de wildfond toe en het water alsook de bouquet garni.

                         Laat dit 45' Ć  60 ' zachtjes sudderen.

                         Kuis, snij en bak ondertussen de champignons enkele minuutjes.

                         Voeg ze toe aan het vlees 1 minuut voor de stoverij klaar is.

                         Verwijder de bouquet garni.

                         Voeg de room toe en kruid alles nog goed af naar wens.

    TIP : Uitgebakken gerookte spekblokjes zijn hier ook heel lekker in.

             Dien op met kroketjes, frieten, .....

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs