De titel dekt de lading, weer tijd voor grote schoonmaak van
de kleding en om planning voor de komende dagen op te maken. We boeken een
wandeling in de Cerro Tronador met een gids, kopen een buskaart om overal te
geraken, we overwegen om een auto te huren maar na het zien van de prijzen is de goesting rap over. Er moet
nieuwe zonnecrème gekocht worden en dat verloopt als volgt:
o
Kies uw zonnecrème
o
Ga naar de kassa, geef uw zonnecrème af en krijg
in ruil een bonneke met het te betalen bedrag
o
Ga met dat bonneke naar de volgende kassa om uw
zonnecrème (die ge niet meer hebt) te betalen
o
Ga met het bonneke dat ge aan deze kassa
gekregen hebt naar kassa n° 3 om dat in te ruilen voor uw zonnecrème
Ideaal om de werkloosheid tegen te gaan, 3 man die 1 klant
bedient.
s Avonds beginnen we weer aan de zoektocht naar eten. Het
moet gezegd worden dat we eigenlijk niet zo hoog oplopen met het Argentijnse
eten. Alle restaurants serveren dezelfde, gigantische porties vlees, pizzas
met louter bodem of smakeloze pasta. Peper gebruiken ze niet en groenten al
evenmin. Het resultaat is dat we soms liever een zak chips zouden opentrekken s
avonds dan op restaurant te gaan. Doet wonderen voor de lijn. We dromen er eigenlijk
al een paar dagen van om eens een goei chinezeke te doen. Zal nog effe moeten
wachten.
Uiteindelijk kiezen we opnieuw voor een Italiaan, van het
betere type volgens de alleswetende reisgids, helemaal aan de andere kant van
de stad. Alle andere restaurants hadden rijen wachtenden staan (en dat om 23u,
ze eten hier absoluut heel laat). Hilarisch, we doen de menukaart open, exact identiek
aan de menu van gisteren. Aha, dan hebben ze hier Gancia, en gisteren zijn we
op onze dorst blijven zitten. Dus we bestellen geamuseerd opnieuw 2 Gancias
als apertief. We zijn benieuwd. Eerste vraag: met appelsiensap? Nee, enkel ijs.
Zeker? Ja
, heel zeker. Of misschien met wat citroen? Nee, gewoon met ijs is
prima (ne mens moet zich dan serieus proberen te houden). Ok, dienster
verdwijnt, Mike zegt, als die nu terugkomt en zegt dat er geen Gancia is, dan
ga ik hem persoonlijk halen want ik zie hem van hier staan. Opnieuw wordt er
zwaar gediscussieerd, baas erbij geroepen en wij maar gniffelen, af en toe doen
we graag moeilijk. En ja hoor, daar verschijnen zowaar 2 glazen met één of ander
gelig goedje wat hier voor Gancia doorgaat en ijsblokjes. En met de opmerking,
hier, op een bordje apart, toch nog wat citroen om erbij te doen.
? Dubbel gaan gewoon. Gracias, het smaakt.
Na het eten lopen we nog eens terug langs het caféke van
gisteren, er is opnieuw een groepje aant spelen dus we springen nog eens
binnen. Het moet gezegd zijn, respect voor de zangeres om voor een vol café zo luid
zo vals te zingen. We hebben dan ook mogen genieten van de allervreemdste versie
van Should I stay or should I go die ooit gebracht is. En da café uit zijn dak.
De drankjes die we gisteren bestelden zijn vandaag ineens een euro duurder,
allé toch even want bij bestelling n° 2 gaat er dan weer een halve euro af.
Strange country.
Fotos: none, niemand zet zijn vuile was op het internet
|