De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    23-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optimel magere kwark met magere yoghurt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Albert Heijn bereiken was vroeger niet altijd gemakkelijk, maar nu deze winkelketen steeds meer vestigingen in België krijgt, heeft bijna iedereen wel de mogelijkheid om Hollandse producten in te kopen. 

    De Hollandse tegenhanger van onze Vitalinea is Optimel. Het Optimel-gamma is bovendien een stuk uitgebreider dan het Vitalinea-gamma. 
    Er zijn de gewone (drink)yoghurts, maar Optimel heeft ook Griekse Yoghurt 0% en een mengeling van magere kwark en magere yoghurt en het is deze laatste die we hier gaan bespreken. 

    Magere kwark is interessant voor wie wil vermageren. Het bevat meer eiwitten dan magere yoghurt en het heeft ook een stevigere consistentie. Hierdoor verzadigt het beter. Een eiwitrijk ontbijt stimuleert bovendien de vetverbranding. 

    Dit product bevat bijna 6 g eiwitten per 100 g. Dat is meer dan een klassieke yoghurt. Een yoghurt met 0% vet is vaak erg vloeibaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Vitalinea-fruityoghurts. Hierdoor vallen ze niet alleen niet in de smaak bij iedereen, maar verzadigen ze ook niet erg goed. Voor dit Optimel-product geldt dit niet: de consistentie is te vergelijken met die van een volle yoghurt. 

    Toch bevat hij niet meer kcal dan een klassieke 0% yoghurt. Naast 0% vet bevat hij immers ook geen toegevoegde suikers. Met 47 kcal per 100 g is hij dan ook een kcal-arm product. 

    Een ander pluspunt zijn de originele smaken. In plaats van de klassieke perzik, aardbei of bosbessen, vinden we hier combinaties zoals banaan-karamel, appel-kaneel en perzik-vanille. 

    Om af te sluiten misschien toch een negatief punt en dat is de grootte van de verpakking: geen portieverpakkingen van 125 of 150 g, maar grote potten van 500 g.

    23-09-2015, 14:58 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen zuivel(vervangers)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met appel, kerrie en hazelnoten (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen (125 kcal per persoon):

    800 g spruiten uit de diepvries
    1 ui, fijngesnipperd
    1 Boskoop-appel
    2 eetlepels gehakte hazelnoten
    1 koffielepel kerriepoeder
    1 eetlepel olijfolie
    zout en peper

    1) Rooster al roerend de hazelnoten in een hete pan zonder vetstof. Zet opzij.
    2) Kook de spruitjes beetgaar in een bodem kokend water.
    3) Schil de appel en snijd in blokjes.
    4) Fruit de ui 2 minuten in een pan met de olie. Voeg de spruitjes en de appel toe, bestrooi met kerrie en voeg er 3 eetlepels water aan toe. Laat 3 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout. 
    5) Bestrooi met de gehakte en geroosterde hazelnoten en dien op. 

    Bron: Lekker van bij ons

    23-09-2015, 14:57 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood met citroenricotta en asperges (vegetarisch gerecht, lunch)

    Voor 4 personen (320 kcal per persoon):

    8 stevige plakken brood (bijvoorbeeld zuurdesem roggebrood)
    500 g groene asperges
    250 g ricotta
    sap van 1 citroen
    peper en zout

    1) Grill de asperges tot ze gaar zijn en een mooi kleurtje hebben. 
    2) Schep de ricotta in een kom en roer het citroensap erdoor. 
    3) Breng op smaak met peper en zout. 
    4) Smeer de citroenricotta op het brood.
    5) Snijd de asperges in stukken en garneer hier de boterhammen mee.

    23-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten ontbijt en lunch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Synergie Break
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Synergie Break vind je in Okay en Colruyt en is een speltgraan-tussendoortje met zaden en pitten. Het eerste ingrediënt, en dus het hoofdingrediënt, is speltbloem. Het tweede water en het derde koolzaadolie. Bij de eerste drie ingrediënten vinden we dus al geen restgroepproduct, terwijl bij de meeste koekjes suiker al op de tweede of derde plaats staat. Ook de andere ingrediënten zijn zeker niet slecht: rogge, zonnebloempitten, lijnzaad, haverzemelen en –vlokken,… en slechts 0,5% druivensuiker. Doordat de toastjes weinig snelle suikers, veel vezels, eiwitten en goede vetten (van de olie, zaden en pitten) bevatten, verzadigen ze goed en zorgen ze voor een langdurig stabiele suikerspiegel. De vetten zullen door hun onverzadigd karakter ook geen negatief effect hebben op de bloedcholesterol. Maar al zijn de vetten van een goede soort, het zijn en blijven vetten, de meest energierijke voedingsstof. De toastjes zijn dan ook niet energie-arm te noemen. Eén toastje levert 89 kcal, dat is meer dan een snede brood. Een ideaal tussendoortje bevat 100 à 150 kcal (100 voor wie wil vermageren, wie niet wil vermageren, kan iets hoger gaan). Eigenlijk zou je dus maar één stuk mogen eten. Moeilijk, vooral als je weet dat ze per 4 verpakt zijn. Misschien is ‘Synergie Break’ dan ook een foute naamkeuze voor dit graanproduct. Beter zou het immers geconsumeerd kunnen worden bij het ontbijt of als aanvulling bij een lunchslaatje.

    23-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen tussendoortjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonenslaatje met amandelen, kip in sesamkorst (vleesgerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 4 personen (350 kcal per persoon):

    500 g prinsessenbonen
    1 bos platte peterselie (grof gehakt)
    1 eetlepel muntblaadjes (grof gehakt)
    5 lente-uitjes (fijngesneden)
    4 eetlepels amandelschilfers (geroosterd)
    400 g kipfilet
    1 eiwit (losgeklopt)
    3 eetlepels sesamzaad (geroosterd)
    3 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel citroensap 
    1 eetlepel citroenrasp
    peper en zout

    1) Stoom de bonen 10 minuten. Laat ze direct afkoelen onder koud water. Halveer ze over de lengte. Meng ze met de peterselie, de muntblaadjes, de lente-uitjes en de amandelschilfers.
    2) Maak een vinaigrette van de olijfolie, het citroensap, de citroenrasp en peper en zout. Giet over het slaatje.
    3) Snijd de kipfilet in reepjes. Haal door het eiwit en vervolgens door de sesamzaadjes. Bak in een pan goudbruin.
    4) Dien de kip op met het slaatje. 

    Bron: Lekker van bij ons

    23-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piccolo's met scampi's (visgerecht, lunch)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen (290 kcal per persoon):

    4 bruine piccolo's
    400 g gepelde scampi's
    1 versnipperd teentje knoflook
    1 theelepel geraspte gember
    1 dL limoensap
    1/2 glas witte wijn
    1 eetlepel gehakte koriander
    2 eetlepels olijfolie 
    zout

    Bak de knoflook en de gember glazig in een pan met de olijfolie. Voeg de scampi's toe en blus ze na 5 minuten met het limoensap en de wijn. Breng op smaak met een snuifje zout en roerbak nog 3 minuten. Verdeel de scampi's over de broodjes en werk af met de koriander.

    Bron: Lekker van bij ons

    23-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten ontbijt en lunch
    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maïssoep met ham (vleesgerecht)

    Voor 5 personen (325 kcal per persoon):

    2 eetlepels olie
    1 teentje knoflook (geperst)
    1 ui (fijngesneden)
    500 mL groentebouillon
    1 wortel (geschrapt, in dunne plakjes)
    2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
    300 g aardappel (geschild, in blokjes)
    50 g bloem
    500 mL magere melk
    2 eetlepels groene pesto
    400 g maïskorrels
    150 g hamblokjes
    5 g verse peterselie (fijngesneden)
    5 g verse bieslook (fijngesneden)

    1) Verwarm 1 eetlepel olie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de ui toe en bak al roerend tot de ui zacht en glazig is. Voeg de bouillon en de wortel toe. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en voeg de bleekselderij en de aardappel toe. Wacht tot het mengsel opnieuw kookt en laat ca. 15 minuten sudderen. 
    2) Verwarm in een andere pan de overige olie. Voeg de bloem toe aan de pan, roer goed door tot de bloem een korrelige structuur krijgt. Voeg de magere melk portiegewijs toe en blijf roeren. Breng het mengsel aan de kook, haal de pan van het vuur en roer de pesto en de maïskorrels door het melkmengsel. 
    3) Voeg het melkmengsel toe aan de pan met groenten. Voeg de hamblokjes, de verse peterselie en de bieslook toe. Roer goed door en breng het mengsel aan de kook. Verdeel over 5 kommen. 

    Bron: Gezond Eten december 2014

    21-09-2015, 15:50 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... er vrouwelijke en mannelijke paprika's bestaan?

    De vrouwtjes hebben 4 bulten onderdaan, de mannetjes slechts drie. Een vrouwelijke paprika is zoeter dan een mannelijke en daardoor beter om rauw te eten. Ook nog handig om te weten is dat de oranje variant zoeter is dan de groene, gele en rode soort.

    21-09-2015, 15:43 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coca Cola Life
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Zijn naam en groene verpakking doen een gezond drankje vermoeden. Maar is dat wel zo? Coca Cola Life bevat 33% minder suiker dan gewone cola. Toch is hij even zoet. Dit komt omdat hij naast suiker ook nog stevia bevat. Stevia beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet. Bovendien heeft hij een natuurlijker karakter heeft dan de aspartaam, acesulfaam-K, … die we in light dranken terugvinden. 

    Toch is Coca Cola Life geen voorkeursdrank. Hij bevat nog steeds 27 kcal per 100 mL, meer dan 5 keer zoveel dan dat een voorkeursdrank mag bevatten. De suiker uit Coca Cola Original is immers maar voor een deel vervangen door stevia, de nadelige effecten van suiker zijn dus zeker niet weg, al is het energiegehalte wel wat lager dan in de gewone cola (42 kcal per 100 mL).

    Coca Cola Light en Zero (minder dan 1 kcal per 100 mL) bevatten dan wel kunstmatige zoetstoffen, maar hiervan is duidelijk aangetoond dat een normaal gebruik geen nadelige effecten heeft. Wie eens graag iets anders dan water drinkt, kiest dus beter voor deze varianten. Maar denk eraan dat je zeker 1 liter water per dag zou moeten drinken. Voor de rest kan je je vochtbehoefte vervullen met ongezoete koffie/thee en light frisdrank.

    21-09-2015, 15:42 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen drankjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatief voor pesto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Breng je pasta niet op smaak met een potje pesto ,maar met een kruidentube (bv. te koop bij Lidl en Albert Heijn).

    21-09-2015, 15:39 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dat... jouw lichaam strakker kan worden zonder dat je een verschil op de weegschaal ziet?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door gezonder te eten en voldoende te bewegen kan je vet verliezen, maar spieren bijwinnen. 1 kg spieren neemt minder ruimte in beslag dan 1 kg vet. Enkel afgaan op dat getalletje op de weegschaal is dus niet terecht. Bekijk je gewicht altijd in combinatie met je middelomtrek en je kledingmaat. Een broek die losser zit zonder dat je een kg kwijt bent? Het kan dus en betekent dat je erg goed bezig bent!

    21-09-2015, 15:37 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Alpro Soya - yoghurt' met amandelen of kokosnoot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Yofu of soyayoghurt is een goed alternatief voor gewone yoghurt van zodra hij verrijkt is met calcium (en liefst ook met vitamine B12). Dit geldt voor alle Alpro-variëteiten. Yofu is zo'n goed alternatief, omdat het van plantaardige oorsprong is. Hierdoor is zijn vetzuursamenstelling (belangrijk voor het hart) beter en bevat hij geen lactose of koemelkeiwit (belangrijk voor wie problemen heeft met de vertering ervan). 

    De smaak van yofu is even wennen, zeker als je kiest voor de variant zonder fruit. Het proeft dan wel anders dan yoghurt, maar daarom niet slechter. Zo is de typisch zure smaak niet aanwezig en moet deze dus ook niet gemaskeerd worden met grote hoeveelheden suiker. Een potje yofu natuur bevat daardoor een stuk minder kcal dan een potje gesuikerde natuuryoghurt.

    Maar het kan ook origineler, zo ontdekte ik onlangs in Albert Heijn. Alpro heeft namelijk iets nieuws op de markt gebracht, dat tot op dit moment in België enkel te verkrijgen is in de van oorsprong Nederlandse supermarkt: yofu met een amandel- of kokosnoottoets. Het is exotischer dan een fruityoghurt en bevat bovendien een stuk minder suiker en kcal. Met 100 g heb je slechts 55 kcal binnen, terwijl een klassieke magere fruityoghurt je er ongeveer 80 levert. Een schaaltje van deze yofu is daardoor perfect als tussendoortje. 

    Wel belangrijk om te weten is dat het gaat om een soyaproduct. Het is dus geen 'yoghurt' gemaakt van 'amandel-' of 'kokosnootmelk' en bijgevolg niet geschikt voor wie soya wil of moet vermijden.

    21-09-2015, 15:36 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen zuivel(vervangers)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... u met een pakje margarine van 500 g minstens 2 weken zou moeten toekomen om eten voor 4 personen te bereiden?
    Maximum 1 eetlepel vetstof per persoon voor de bereiding van heel de warme maaltijd is immers de aanbeveling! 

    21-09-2015, 15:35 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Total 0% met fruit

    Fage Total 0% is een Griekse Yoghurt. Om 1 liter Griekse Yoghurt te maken is 4 liter melk nodig. Hierdoor is hij romig van smaak en bevat hij meer kcal, vet en eiwitten dan standaardyoghurt. Gewone Griekse Yoghurt levert per 100 g meer dan 10 g vet, wat meer dan het dubbele van volle yoghurt is. Voor wie op zijn lijn let, is dit natuurlijk geen aanrader. Het hoge gehalte aan eiwitten, eveneens 10 g per 100 g, is dit wel. Een ontbijt met minstens 20 g eiwitten brengt de vetverbranding immers op gang en bevordert de verzadiging. De oplossing voor deze tweestrijd is een Griekse Yoghurt met 0% vet, zoals die van Total (bv. Delhaize) of die van Yogood (Albert Heijn). Een potje van deze yoghurt met wat havermout en fruit is een ideaal ontbijt. 

    Nu is er echter iets nieuws te vinden bij Delhaize: de Griekse Yoghurt 0% van Fage Total aangevuld met een potje 'fruitsaus'. Hoewel deze geen vet bevat, is hij toch geen aanrader (een potje levert 140 kcal). Het 'bedje van fruit' is immers een suikerbom. Wil je toch Griekse Yoghurt met fruit eten en zie je het niet zitten om zelf vers fruit (met zoetstof) toe te voegen? Dan is de variant van Optimel, te koop bij Albert Heijn, een beter alternatief. Deze bevat geen toegevoegde suiker, 0% vet en is erg rijk aan eiwitten. Eveneens ideaal bij het ontbijt dus.









    21-09-2015, 15:33 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen zuivel(vervangers)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van kip met courgette (vleesgerecht)

    Voor 4 personen (400 kcal per persoon):

    400 g kipfilet
    1 ui
    1 preiwit
    1 tak selder
    1 courgette
    1/2 bosje koriander
    400 g tomatenblokjes, blik
    220 g basmatirijst
    1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
    1/2 koffielepel cayennepeper
    2 eetlepels olie
    peper en zout

    1) Snij de ui, prei, selder en courgette in grove stukken. Snij de kip in hapklare stukken.
    2) Fruit alle groenten in een grote stoofpot. Voeg de kip toe en laat ze kleuren. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder, zout en de cayennepeper toe.
    3) Zet het deksel op de pot en laat het stoofpotje op een zacht vuur een halfuur sudderen.
    4) Kook de rijst gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    5) Breng het stoofpotje eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst en wat plukjes verse koriander.

    21-09-2015, 15:31 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... een chocoladereep (47 g) zonder toegevoegde suiker slechts 25 kcal minder bevat dan de standaardversie?

    Dit is slechts 1/100 van de hoeveelheid kcal die een gemiddelde man nodig heeft, met andere woorden: een te verwaarloosbare hoeveelheid. De reden hiervoor is tweeledig. Allereerst is deze 'gezondere' chocolade vaak gezoet met zoetmiddelen zoals maltitol. Deze bevatten minder kcal dan suiker, maar zijn niet kcal-loos. Bovendien bevat chocolade zonder suiker nog altijd heel veel vet, soms zelfs nog meer dan chocolade met suiker.

    21-09-2015, 15:29 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta Vongole (visgerecht)

    Voor 4 personen (325 kcal per persoon):

    1 kg venusschelpen, gespoeld
    240 g volkoren spaghettini, droog gewogen
    3 sjalotten, fijngesnipperd
    1 rode chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
    2 teentjes knoflook, geplet
    2 eetlepels olie
    2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
    Peper en zout

    1) Kook de pasta gaar. 
    2) Stoof in een pot de knoflook samen met de sjalot en chilipeper aan in de olie. Voeg de venusschelpen toe en laat afgedekt enkele minuten garen.
    3) Giet de spaghetti af en meng onder de schelpen, kruid naar smaak met peper en een beetje zout.

    Tip: Dit recept bevat niet veel groente. Zorg bij de lunch dus zeker voor een portie rauwkost en drink doorheen de dag wat verse soep.

    Bron: Goed Gevoel april 2015

    21-09-2015, 15:29 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse eieren (vegetarisch gerecht)

    Voor 4 personen:

    4 eieren
    1 ui, in ringen
    1 rode paprika, in stukjes
    2 wortelen, in plakjes
    600 mL tomatenpassata
    2 eetlepels olijfolie
    1 koffielepel komijnpoeder
    Peper en zout

    1) Verwarm de oven voor op 150°C. Stoof de ui, wortelen en paprika in wat olijfolie. Voeg het komijnpoeder en de passata toe. Laat 15 minuten garen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.
    2) Verdeel de tomatensaus over 4 schaaltjes.
    3) Breek de eieren elk in een apart kopje, maak met een lepel een kuiltje in de saus en laat daarin telkens 1 eitje glijden. Dek elk schaaltje af met aluminiumfolie en zet ze 8 minuten in de oven of tot de eieren gestold zijn. 
    4) Dien op met geroosterd volkoren brood.

    21-09-2015, 15:28 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met tagliatelle van courgette met gedroogde tomaatjes en pijnboompitjes (vleesgerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen (300 kcal per persoon):

    1 varkenshaasje van ongeveer 400 g
    5 courgettes
    20 trostomaten
    5 blaadjes oregano
    2 teentjes knoflook
    3 eetlepels pijnboompitjes
    4 eetlepels olijfolie
    Peper van de molen

    1) Snijd de tomaatjes doormidden, meng ze met de helft van de olijfolie en schik ze op een ovenplaat. Droog de tomaatjes circa 40 minuten in een warme oven op 100°C.
    2) Braad het varkenshaasje aan in wat olijfolie en gaar het 14 minuten verder in de oven op 150°C.
    3) Snijd de courgettes met behulp van een julienneschiller of dunschiller in fijne slierten of reepjes.
    4) Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pan.
    5) Bak de courgettesliertjes in de resterende olijfolie met geperste knoflook, breng op smaak met peper van de molen en meng er de geplukte oreganoblaadjes onder.
    6) Meng de courgetteslierten met de gedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes en verdeel ze over de borden. Snijd fijne plakjes van het varkenshaasje en schik ze op de groenten. Serveer meteen! 

    Bron: Lekker van bij ons

    21-09-2015, 15:27 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsrolletjes met citroenaardappelen (vleesgerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen (350 kcal per persoon):

    4 grote bloemige aardappelen
    4 dunne kalfslapjes
    4 gezouten ansjovisjes
    1 eetlepel basilicum
    1 citroen
    2 dL vleesbouillon
    2 eetlepels olijfolie
    Peper en zout
    4 cocktailprikkers
    tomaat, rode ui en basilicum

    1) Kook de geschilde aardappelen en pureer ze.
    2) Meng de fijngehakte basilicum onder de aardappelpuree en kruid met peper en zout.
    3) Sla de kalfslapjes plat tussen 2 vellen plastiekfolie. Leg op elk lapje een ansjovisje en een beetje puree.
    4) Rol de lapjes op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bak ze gedurende 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. 
    5) Draai ze vervolgens en bak ze even lang.
    6) Kook de bouillon en het citroensap in tot de helft.
    7) overgiet de rolletjes met de bouillon.
    8) Serveer met een slaatje van tomaat, rode ui en basilicum. 

    Bron: Lekker van bij ons

    21-09-2015, 15:27 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs