Voor 4 personen (350 kcal per persoon):
4 grote bloemige aardappelen 4 dunne kalfslapjes 4 gezouten ansjovisjes 1 eetlepel basilicum 1 citroen 2 dL vleesbouillon 2 eetlepels olijfolie Peper en zout 4 cocktailprikkers tomaat, rode ui en basilicum
1) Kook de geschilde aardappelen en pureer ze. 2) Meng de fijngehakte basilicum onder de aardappelpuree en kruid met peper en zout. 3) Sla de kalfslapjes plat tussen 2 vellen plastiekfolie. Leg op elk lapje een ansjovisje en een beetje puree. 4) Rol de lapjes op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bak ze gedurende 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. 5) Draai ze vervolgens en bak ze even lang. 6) Kook de bouillon en het citroensap in tot de helft. 7) overgiet de rolletjes met de bouillon. 8) Serveer met een slaatje van tomaat, rode ui en basilicum.
Bron: Lekker van bij ons
|