1 varkenshaasje van ongeveer 400 g
5 courgettes
20 trostomaten
5 blaadjes oregano
2 teentjes knoflook
3 eetlepels pijnboompitjes
4 eetlepels olijfolie
Peper van de molen
1) Snijd de tomaatjes doormidden, meng ze met de helft van de olijfolie en schik ze op een ovenplaat. Droog de tomaatjes circa 40 minuten in een warme oven op 100°C.
2) Braad het varkenshaasje aan in wat olijfolie en gaar het 14 minuten verder in de oven op 150°C.
3) Snijd de courgettes met behulp van een julienneschiller of dunschiller in fijne slierten of reepjes.
4) Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pan.
5) Bak de courgettesliertjes in de resterende olijfolie met geperste knoflook, breng op smaak met peper van de molen en meng er de geplukte oreganoblaadjes onder.
6) Meng de courgetteslierten met de gedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes en verdeel ze over de borden. Snijd fijne plakjes van het varkenshaasje en schik ze op de groenten. Serveer meteen!
Bron: Lekker van bij ons