Voor 5 personen (325 kcal per persoon):
2 eetlepels olie 1 teentje knoflook (geperst) 1 ui (fijngesneden) 500 mL groentebouillon 1 wortel (geschrapt, in dunne plakjes) 2 stengels bleekselderij (fijngesneden) 300 g aardappel (geschild, in blokjes) 50 g bloem 500 mL magere melk 2 eetlepels groene pesto 400 g maïskorrels 150 g hamblokjes 5 g verse peterselie (fijngesneden) 5 g verse bieslook (fijngesneden)
1) Verwarm 1 eetlepel olie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de ui toe en bak al roerend tot de ui zacht en glazig is. Voeg de bouillon en de wortel toe. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en voeg de bleekselderij en de aardappel toe. Wacht tot het mengsel opnieuw kookt en laat ca. 15 minuten sudderen. 2) Verwarm in een andere pan de overige olie. Voeg de bloem toe aan de pan, roer goed door tot de bloem een korrelige structuur krijgt. Voeg de magere melk portiegewijs toe en blijf roeren. Breng het mengsel aan de kook, haal de pan van het vuur en roer de pesto en de maïskorrels door het melkmengsel. 3) Voeg het melkmengsel toe aan de pan met groenten. Voeg de hamblokjes, de verse peterselie en de bieslook toe. Roer goed door en breng het mengsel aan de kook. Verdeel over 5 kommen.
Bron: Gezond Eten december 2014
|