400 g kipfilet
1 ui
1 preiwit
1 tak selder
1 courgette
1/2 bosje koriander
400 g tomatenblokjes, blik
220 g basmatirijst
1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
1/2 koffielepel cayennepeper
2 eetlepels olie
peper en zout
1) Snij de ui, prei, selder en courgette in grove stukken. Snij de kip in hapklare stukken.
2) Fruit alle groenten in een grote stoofpot. Voeg de kip toe en laat ze kleuren. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder, zout en de cayennepeper toe.
3) Zet het deksel op de pot en laat het stoofpotje op een zacht vuur een halfuur sudderen.
4) Kook de rijst gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5) Breng het stoofpotje eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst en wat plukjes verse koriander.