
Ter ere van de keukenprinsessen en pieten onder ons: muziek vind je zelfs terug in de keuken.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pêche Melba (Frans voor Melbas perzik) is een dessert, gecreëerd door de Franse topkok Auguste Escoffier in 1893 in het Savoyhotel in Londen ter ere van de Australische zangeres Nellie Melba. De ingrediënten zijn: vanilleroomijs, halve perziken gepocheerd in water met suiker en/of vanille (een kok die zich respecteert trekt niet gauw gauw een blik met perziken open), saus van frambozen, poedersuiker en een beetje citroen, amandelschilfertjes. De slagroom die men er in gewone cremeries opspuit, hoort er niet bij.
Tournedos Rossini: deze tournedos met een garnituur van ganzenlever en truffel dankt uiteraard zijn naam aan de Italiaanse componist Rossini.
http://www.youtube.com/watch?v=K_boI5ChieE
http://www.youtube.com/watch?v=8rvghcgsBIQ&feature=related
|