Wacho's proefkotje
Andere smaken dan de mijne zijn louter toeval en met de groenselkes van den wacho

Foto


Inhoud blog
  • filou - 8;5% - Bierkasteek Izegem
  • Brewmaster D' Oude Maalderij - Lupulus
  • RSRV - 10% - Jessenhofke
  • Brewmash D'Oude Maalderij - Het Anker 8%
  • WNTR - 10%
  • Gulden Draak Brewmaster - 10,5%
  • MAYA - 6% - Jessenhofke Kuringen
  • Rodenbach Vintage 2007 - 7% - Rodenbach Roeselare
  • 200 - 10%- D'Oude Maalderij Izegem
  • Ross Triple 9%- Straete Brouwerie
  • Mash of the Classics - DOM - de la Senne
  • Belgique Tropique - 6% - StraeteBrouwerie
  • RGLR - 3,5% - Jessenhofke Kuringen (Hasselt)
  • Rangpur White - 6% - StraeteBrouwerie Desselgem
  • Bush Noêl - 12% - Dubuisson Pipaix
  • Poker Face Sherry - 6,5% - Het Nest -Oud-Turnhout
  • Stille Nacht - 12% - De Dolle Brouwers Esen
  • Sour 5,8% - Inter-Pol Mont (Houffalize
  • Stanneman Extra Dubbel (Ocean Aged)
  • 3 Fonteinen Oude Kriek - 5,7%
  • Le Fort 8,8% - Vander Ghinste Belleegem
  • Kwak Rouge - 8%
  • Artevelde 5,7%
  • Artevelde Grand-Cru - 7,2%
  • La Trappe Nillis - 0%
  • Punaise Boosy Blond - 9,5%
  • Blanche de Mont - 5,2
  • Rodenbach Vintage 2021 - 7%
  • St Feuillien grand Cru - 9,5%
  • Fourchette Grand-Cru - 7,5%
  • Ypra - 6%
  • Abbaye d'Aulne Premier Cru - 9%
  • Monk's Café -5,5%
  • Retrorik (Red wine barrel aged) - 12%
  • Tarot d'or
  • Chouffe Alcoholvrij
  • Gruut inferno - 9%
  • Bux Tripel - 8,5%
  • Zwoantje Blond - 6,5%
  • Mox Pearl - 4,6
  • Zwoantje Tripel - 9%
  • Collab de la Senne/D' Oude Maalderij - 4,%
  • Liefmans Oud Bruin - 5%
  • Maredsous 8%
  • Goudenband 2013
  • Hapkin - 8,5%
  • Choucke - 6,6%
  • Tervuro 6,5%
  • Zatte Bie - 9%
  • De Bie Velo 8%
  • Rodenbach Classic 1989 en 1991 -5,2%
  • Wilde Leeuw Brett Sauternes Millesime 2021
  • Rodenbach Caractère Rouge - 7,2%
  • Lindemans Cassis 3,5%
  • Jan Van Ryck Tripel - 8%
  • Tsjeeses Reserva Port Barrel Aged - 10 %
  • Guinesse Hop House 13 lager - 4,1 %
  • Stoffoesje 8,5% - D'Oude Maalderij Izegem
  • Abbaye des Rocs 9%
  • Bird of Prey (5,8%) - Uitlje Brewery Haarlem (NL)
  • Carlsberg 0% -
  • Rodenbach FruitAge
  • Hop Marijke
  • Wijze Willem 2021 - 7,5%
  • Grimbergen Blond 0.0
  • Cornet Oaked Alcoholarm (0,3%)
  • Rodenbach Alexander 5,6%
  • Piedboeuf Bruin 1,1%
  • Retrorik Rouge (Red Wine Barrel Aged)
  • Rodenbach Vintage 2020
  • Desperados 5,9%
  • waterloo - 8%
  • La Chouffee 40 (geel) - 8%
  • Victoria - 8,5%
  • Chouffe 40 (blauw) - 5,6%
  • Flurk Hopper - 6%
  • Dangerousse (6,5%)
  • Demi des Meléés (5,9%)
  • Kasteel Xtra - Van Honsebrouck, Izegem
  • Bavik Super Wit - De Brabandere Bavikhove
  • Oude Kriek Jart-elle, Lambiekfabriek, Sint Pieters Leeuw
  • Santé Blanc/Wit bier - Santé Beer Brugge
  • Cuvée Mam'zelle ) De Leite Ruddervoorde
  • Julia Sonny Joy - Belgin Brew Brothers, Zwevegem
  • Bavik Super Pils (blik - 5,2%) - De Brabandere, Bavikhove
  • Jupiler 0/0% - Piedboeuf (Jupiler) Jupille-sur-Meuse
  • Ferre Quad (10%) - Maenhout Pittem
  • Oehoe Donker (7,5%) - Heidebrouwerij Ede (Nl)
  • Mox Ruby (6%) - D' Oude Maalderij Izegem
  • La Chatte - Angèle (7%) - Brasserie des Tchèts
  • Obsquur (10%) - Ruimtegist Kortrijk
  • Ganz Geit - Mortselarij, Mortsel
  • Fly Away - De Feniks Gullegem/Heule
  • Wilderen Goud 6,2%- Brouwerij & Distilleerderij Wilderen.
  • Voske - Brew4Nature, Mol -Het Nest Oud-Thunhout
  • Godisvremd - De Graal Brakel / Vissenberg Nijlen
  • IRA, De Zevende Zonde - Hugel Kortrijk
  • Clémentine - Atrium, Marche-en-Famenne
  • Gigant Blonde Kveik IPA - Gigant De Panne
  • Gigant Session Sour IPA - Gigant De Panne
  • La Cambre IPA (4,5%) - Het Anker Mechelen
  • La Cambre Blond 5,6% - Het Anker Mechelen
  • Ferre White/Blanche - 5,5% - Maenhout Pittem
  • Curse of the Cristal Coconut (11%) - BramBrass Heestert
  • Maître Tripel Bourbon Barrel Aged (9%)- De Meester Lendelede
  • Curse of the Cristal Coconut - BramBrass Heestert
  • Boer Bloem - De proefbrouwerij Lochristi
  • Goose 312 - Goose Island Beer Company (USA) - AB InBev
  • Oude Geuze Boon - Boon Lembeek
  • Bavik Super Pils - Brouwerij De Brabandere Bavikhove
  • Vaccin 1.0 Alvinne Moen
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Martha Guilty Pleasure
  • Farang
  • Rodenbach Alexander
  • Cimay Groen
  • Ringmaster
  • Maitre Brut
  • Nogne Ø Dark Horison 7 Barrel Aged,
  • Royal Blood 10,5 %
  • Ferre Rosé 4,5%
  • Cou Cou Kriek Royal
  • Cou Cou Pilsener
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Vaccin 1.0 - Brouwerij Alvinne Moen
  • Horny Hornet
  • Dul Meesterke Red Wine BA
  • Lichtenhainer
  • Vulpuloid
  • Bavo
  • Maes 0.0 %
  • Ferre IPA
  • Brewmanche 't Hofbrouwerijke
  • Beau Monde
  • GeWoon
  • Pater Lieven blond
  • Kasteel Nitro Blond
  • Maarkedalse TRipel
  • Martha (Sexyblond)
  • Geen Franjes, maar Kastanjes
  • Kasteel Nitro Noir
  • White Dragon
  • Viven Nada IPA
  • Jazz Black Cognac Magic
  • Cross Continent Road Trip
  • Duvel 666
  • Bolleke Hop
  • Reninge Oud Bruin
  • WUK Oaked Bo2 en Bo1
  • Chimay Tripel (wit)
  • Alpaca Panties
  • Hops & Roses
  • Retrorik Rouge
  • Hommelbier 2021
  • Nonkel Pater
  • Bière des amis 0,0%
  • Cuvée De Villé
  • Kapittel Gluten Free
  • Patience for Eylenbosch
  • Slaapmutske Floss Kriek glutenvrij
  • Kuul blond
  • Stoffaesje 2020
  • Silly Saison
  • Farang 2020
  • Trappist Rochefort 8
  • la Trappe Puur
  • Pumpkins Nightmare
  • Bienne
  • XL Verjaardagbier
  • Halloweener
  • Omer Brut Nature
  • Brunehaut blond
  • St Hubertus Blanche
  • Qantelaar 2020
  • Hop The Brewer 2020
  • Lupulus Blanche
  • 365 Huispils Delhaize (Blik)
  • Super Fresca
  • Papegaei
  • Energibajer
  • Bloody Michelle
  • Remembrance 14/18
  • Kveik IPA
  • Twister
  • Naft
  • Georges IV
  • Smoked Porter
  • Hoppig Blond
  • Chili IPA
  • 42 Four Two Session IPA
  • Orbiz
  • Rouge Max
  • Lorelei
  • Sour IPA
  • Oude Geuze Devillé
  • Zenne Pils
  • Delveaux
  • Chouffe Blanche
  • vandeStreek PlayGround IPA
  • Claudette

    Archief
  • Alle berichten

    Wie proeft...die vindt
    PROEFKOTJE: Alle bieren werden aan een persoonlijke smaaktest van den Wacho onderworpen en in een kotje geplaatst
    25-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Franjes, maar Kastanjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze Cheanut Cacao Doppelbock was oorspronkelijk een Beierse (Du) aangelegenheid om via Nederland onze Belgische brouwers te bekoren. de befaamde Gentse Brewpub maakten er hun 'dubbel' versie van. Bij deze winterwarmer bestaat het beslag uit 10% kastanjemeel. Na de hoofdgisting werd hij 3 weken gelagerd  op chocoladebonen. Het sierlijke omhulsel van het blikje is een illustratie van Meneer Xerxes Heirman van het Gentse bureau  'Eindelijk Vrijdag' 

    Wacho's Proefkotje: Donkerbruine kleur met mooie beige schuimkraag en de nodige carbonatatie. In een fruitig moutaroma herken je meteen de geroosterde kastanje doorheen een citrusgevoel met karamel een een beetje kruidigheid. In een stevig moutbitter mondgevoel komen de kastanje gegevens naar boven met een aangename mild gekruide alcoholwarmte en brengt je met een zweempje hoppigheid naar een zacht geroosterde moutbitterheid waarin chocolade toets en een gebrande, nootgevoelige afdronk. Prachtig als degustief of als begeleider bij wildgerechten.

    DOK Brewing Company, Hal 16, Dok-Noord, Gent - info@dokbrewingcompany

    Reageer (0)

    23-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasteel Nitro Noir
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Samen met enkele gelijksoortige Kasteel Nitro bierblikken aan huis gebracht door mijn vroegere voetbalmoat Erik Deprez met dank aan Free Boulez. Deze speciale met stikstof voorziene (ipv koolzuurgas) soort Porto Stout (nieuw recept) blijkt een zeer zachte uitvoering van een traditionele Imperial ne blijkt met zijn romige aanpak een goede opstapper te zijn voor de bierliefhebber die dit type willen uitproberen. Om van te genieten.  

    Wacho's Proefkotje: Na de traditionele inschenk methode (met stikstof infuus) kwam een zwart bier tevoorschijn met een romige beige schuimkraag en voldoende carbonatatie. een aroma beheerst door een chocolade moutbitterheid. Een (voor een stout/porto) zeer mild mondgevoel waarin de lichte moutbitterheid, zoet aanvoelend een romige, donker fruitige smaak je zeer aangenaam brengt naar een stevig bittere afdronk. Geschikt als uniek en genietbaar zetelbier.

    Bierkasteel Van Honsebrouck, Ingelmunstersestraat 46 (Brouwerijstraat1) Emelgem (Izegem) - info@bierkasteel.be - 051/62 27 30 -,frederic.boulez@vanhonsebrouck.be - http://www.bierkasteel.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.White Dragon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit leuke en unieke Imperial witbier meegebracht na bezoek bij Bierhalle Deconinck Vichte. Vroeger ooit gebrouwen bij de Proefbrouwerij maar momenteel in prachtige eigen ketels door brouwer Andy Dewilde waarbij hij gebruik maakte van de Galaxyhop et de hopsoorten Citra en Mosaïc als dry-hopping wat het geheel een exotisch tintje gaf en zeer geschikt als abieriritief.

    Wacho's Proefkotje: Wazig goudgeel met mooie witte schuimkraag en en zachte tot pittige carbonatie. Een speciaal tarwemoutaroma waarin de gebruikte hop haar fruitigheid (druif, pompelmoes) met een lichte kruiding (koriander) elkaar mooi in evenwicht houden in de citrusachtigheid waarschijnlijk een oorzaak van de plaatselijke gist. In het tarwemoutbittere mondgevoel al onmiddellijk de nodige en sterk aanvoelende hopbitterheid hop met de verwachte witbier kruidigheid en fruitige inborst die eindigt op een stevige hopbittere afdronk die je nog wel een tijdje laat genieten vooraleer met veel goesting een nieuwe slok te nemen. Prachtig abieritief.

    Vliegende Paard Brouwers, Beverhoutsveldstraat 83, Oedelem - info@prearis.be - 0486/63 36 18 - www.prearis.be



    Reageer (0)

    18-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viven Nada IPA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In haar zoektocht voor BierBrief 582 en haar 'Keuze van Mel'  bemerkte Melissa Dhooge (Bierhalle Deconinck Vichte)  een unieke alcoholvrije IPA . Gebrouwen door de Vlaamse meesters van goed gehopte craftbieren. Brouwster Krysttle Kerckaert haalde een ongeëvenaard  smaakpallet uit eigen ketels bij deze flink van Citrahop voorziene, alcoholvrije hoppigaard. De naam 'Nada'  betekend 'niets' en wordt gelinkt aan aan de 0,3% alcoholgehalte dat door het gebruik van een unieke gistsoort geen alcohol aanmaakt.

    Wacho's Proefkotje: Wazig licht blonde kleur met een heerlijke witte schuimkraag en krachtige carbonatatie.  Het aroma wordt volledig ingenomen door de zuiderse fruittinten die de hop veroorzaakt.. Een bloemig, zacht gehopt mondgevoel met een leuke ananassmaak die je met een aangenaam fris gevoel brengt naar een mild aanvoelende hopbittere afdronk die je verder laat genieten van dit heerlijk smaakpallet.

    Brouwerij Van Viven, Stationstraat 89 Sysele - info@viven.be - 050/36 37 33 ) - www.viven.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz Black Cognac Magic
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zat ook in het prachtige herstelpakket gekregen van mijn biermoatjes Kurt Decoene/Angela Wang. Onder de noemer 'Stout Imperial/dubbel havermout' werd het brouwsel 'Jazz Black Delight' van brouwer Jasper Candaele een lange tijd geborgen in speciale cognacvaten waardoor een uniek smaakpallet werd verkregen. Echt een bier om van te genieten.

    Wacho's Proefkotje: Zwarte gekleurd met kleine maar fijne beige vaste schuimkraag en een matige carbonatatie. Een aroma van geroosterde mout met indrukken van chocolade en waarbij de invloed van het verblijf in de cognacvaten al merkbaar worden. Deze invloed is ook zeer aanwezig met een stevige alcoholwarm mondgevoel in een zoet geroosterde moutbittere smaak. Een sterk moutgevoel brengt je smakelijk naar zwoele moutbittere  afdronk die je verder een zeer warm en aangenaam gevoel bezorgt.

    Brouwerij De Feniks, Heulestraat 170 Gullegem - info@brouwerijdefeniks.be - 0498/15 38 60 - https://www.brouwerijdefeniks.be.

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross Continent Road Trip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gekregen als herstelpakket van mijn biermoatjes Kurt Decoene/Angela Wang waarvoor oprechte dank. Deze zurige aflevering in het rijke gamma komt uit het brein van brouwmeester Gino Vantieghem en vakantie reisgezel Bokkereyder Raf Soef. De ''Sour Grape' versie kwam er door de samenwerking met het Deense Mikkeler bedrijf en hun rijdend koelschip waarin de spontane gisting werd opgestart. Met toevoeging van de champagnedruif (40%) om daarna een zestal maanden in gevangenschap te rijpen in eikenhouten vaten onder controle van barrelmeester Decoene.

    Wacho's Proefkotje: Wazig licht blonde kleur met een dunner worden straaltje witte schuimkraag en een sprankelende carbonatatie. Fruitig citrusaroma waarin de reeds aanwezige brettanomyces om aandacht vragen (de bekende lambiekgegevens). Eer pittig citroenachtig brett-zurig  mondgevoel waarin de aangekondigde druiven in een zacht moutigheid de weg volgen naar een melkzurige met tannine doorweven afdronk die  je nog een tijdje laat genieten en verlangen naar een volgende zure slok. Prettig abieritief of begeleider bij visgerechten.

    Brouwerij De Feniks, Heulestraat 170, Gullegem - info@brouwerijdefeniks.be - 0498/15 38 60 - https://www.brouwerijdefeniks.be


    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duvel 666
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Duvelhartje van Melissa Dhooge (Bierhalle Deconinck Vichte) klopte in BierBrief 583 voor de nieuwste creatie van brouwicoon Hedwig Neven. Deze nieuwe variant van het wereldmerk Duvel kreeg een percentage van 6,66% en werd geboren naar aanleiding van 150 jaar Duvel Moortgat. Een bier dat de perfecte balans biedt tussen het rijke Belgische brouwerfgoed en hedendaagse innovatie... kortom, een Duvel die niets minder is dan pure verleiding. Voor Duvel 6,66% werden maar liefst zes verschillende hopsoorten gebruikt: de nobele en exclusieve hopsoorten Saaz en Styrian Golding liggen net als bij de klassieke Duvel aan de basis en worden, onder meer,door dry-hopping gebalanceerd met vier vakkundig geselecteerde hopvariëteiten.

    Wacho's Proefkotje: Wazig geel/blond met mooie rotsachtig witte schuimkraag en zeer pittige carbonatatie. Een Typisch Duvel citrusachtig gistaroma met een sterke moutige inslag n hopuitstraling. Een tamelijk licht mondgevoel (is dan ook een dorstlesser en doordrinker)  die zich zoetig en fris laat wegglijden tot aan een droge, mild bittere afdronk en die je meteen laat starten met een nieuwe slok of glas.

    Brouwerij Duvel Moortgat, Breendorpdorp 58, Puurs - 03/860 94 00 - info@duvel.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolleke Hop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze crowler (1-liter blik) werd hopgestuurd via de Antwerpe stadsbrouwerij met dank aan Jay Strubbe van Duvel Moortgat waarvoor hoprechte dank. De 'smaak van 't stad' (Bolleke) gepimt met een stevig gehopt tintje. Een variatie van brouwmeester Sven Dekleermaeker om met een 'hopgun' extra hoparoma toe te voegen (na de gisting). Het Antwerps icoon wordt nog altijd gebrouwen met zuivere mouten en even zuivere Saaz Saaz hop. Deze crowler is exclusief te  verkrijgen in de bar en shop van de brouwerij en in de bar zeker te genieten..

    Wacho's Proefkotje: Wazig (iets donkerder dan de gewone) amberkleurig en voldoende pittige carbonatatie.  Een mengelmoes van mout- en gistgegevens in het aroma gevolgd door een hopsensatie veroorzaakt door de 'hopgun'.  Ook de licht gevoelig karamelmout brengt in het mondgevoel de hoppige aanwezigheid in een fris gekruide bitterheid en enige alcoholwarmte met zich mee. Het brengt je zeer aangenaam naar een droge, hopgevoelige bittere afdronk. Eel lekker zetelbier om van te genieten.

    Brouwerij De Koninck; Mechelsesteenweg 291, Antwerpen - info@dekoninck.be - 03/866 96 90 - www.dekoninck.be

    Reageer (0)

    15-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reninge Oud Bruin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegebracht uit het grote aantal leuke bieren bij Bierhalle Deconinck Vichte. Gebrouwen door de Diksmuidse stadsarchivaris en meesterbrouwer Chris Vandewalle waarin hij een zelf gebrouwen bruin bier een jaar liet rijpen in eikenhouten vaten om daarna te versnijden met een jong bruin bier. Deze traditionele methode werd reeds voor WO I gebruikt door de vroegere, reeds verdwenen plaatselijke brouwerijen Criem en Croigny. De gemengde hergisting leverde een  intense zuurheid op wat het Vlaams Oud Bruin zo uniek maakt.
    De specifieke bruine kleur en zijn unieke karamel zurige smaak wordt grotendeels bepaalt door het gebruik van het Reningse brouwwater (ijzer- en kalkhoudend) die samen met de donker gebrande mout en de kandijsuiker voor het typische kleur zorgt.

    Wacho's Proefkotje: Donker bruin kleur met mooie, romige beige schuimkraag en pittige carbonatatie. Een caramelmoutig aroma brengt zijn befaamde fruitige lichtzurigheid als bewijs van het verblijf in de houten vaten. Een niet al te heftig mondgevoel, lichtzurig met een fruitige (rozijnen) smaak waarin wat balsamico merkbaar is en de melkzurigheid je aangenaam verrast terwijl in de moutbitterheid ook de tannine door het vatenverblijf ontdekt Het eindigt op een zoet aanvoelende, moutbittere afdronk die je een zeer goed gevoel meeheeft. Prachtig als zetelbier of in en bij maaltijden met wild.

    Seizoenbrouwerij Vandewalle, Zwartestraat43, Lo-Reninge - info@seizoenbrouwerij.be - 0497/54 95 85 - www.seizoenbrouwerij.be 

    Reageer (0)

    11-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WUK Oaked Bo2 en Bo1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij WUK hebben ze nu ook meegedaan aan de nieuwste trend bij vele brouwerijen om een van hun bieren op te sluiten in vaten. Tijdens het proeven en beschrijven van de tweede batch kwam het idee de vergelijking te maken met hun eerste werkstuk. In de zomer 2019 wordt WUK blond een viertal maanden gerijpt in witte eik barrels waar eerder de whisky 'Wild Turkey en Haeven Hill' werden gekweekt. Op 29 november 2019 werden dan een 200 flessen op de echte bierliefhebber losgelaten en in mum van tijd uitverkocht. Een volgende batch met WUK Blond kreeg  zijn bestemming in eikenhouten foeders van een Schotse Whisky 'Speyside' en een mengsel van Admore en Glenrottes. Hiervan kwamen 666 flessen de richting van de bierliefhebber uit. Beiden heel verschillend en daarom ook voor andere smaaklustigen.

    Wacho's Proefkotje: Mooi amberkleurig waarbij B2 een klein beetje donkerder uitvalt. beiden mooie licht beige schuimkraag en pittige carbonatatie. Batch 2 had bij openen een klein beetje gushing. bij B2 was er vooral de nadruk op een stevige turfinbreng. Zijn fruitige (perzik) achtergrond komt door de gerookte aanvoeling bij B2 minder tot uitvoering. Beiden zoeken dan ook nog naar wat moutigheid.
    De moutbitterheid wordt in B1 iets beter aanvaard dan zijn broer waarbij vooral de get gerookte turf aandacht vraagt en bij B2 is er dan ook een lichte voorsprong betreffende alcoholwarmte. In beiden is de gevangenschap en rijping door de tannine goed te merken. Ook een stevig verschil tussen beiden bij de moutbittere afdrong met vooral bij B2 het turfgehalte de dader. Beiden verschillend en  zullen dan ook door de meesten verschillend worden aangenomen. Batch 1 iets zachter maar beiden zeer goed als degustatie na een vermoeide dagtaak.

    Brouwfirma De Brouwmoaten, Schaapstraat 10 Roeselare - wukbier@gmail.com - 0479/19 33 32


    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimay Tripel (wit)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toegestuurd van uit de brouwerij met dank. Nen trappist gebrouwen in de ketels van abdij Notre Dame de Scourmont. Veel te weinig gekend in Vlaanderen. Sedert 1986  ook in 75 cl onder de noemer 'Cinq Cent' met link naar het 500 jarig bestaan van het Prinsdom Chimay. 
     
    Wacho's Proefkotje:  Wazig oranje kleur met romige witte schuimkraag en pittige carbonatatie. Citrusachtig gistaroma met mengelmoes van mout en hopaanwezigheid. In een lekker fris aanvoelende smaak komt naast de gistbitterheid hier en daar wat gekruide hoppigheid doorsijpelen die wordt afgewerkt met een zeer aangename alcoholwarmte in een droge, bittere afdronk. Goed als zetelbier.

    Cimay, Route Charlemagne 8, Baileux (Chimay) - info@chimay.com ) 060/21 03 11 - www.chimay.com 


    Reageer (0)

    10-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alpaca Panties
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gekozen uit het enorme aantal bieren van de buren uit Anzegem bij Bierhalle Deconinck Vichte. In 2017 een eerste maal gebrouwen voor de Zweedse Importeurs naar aanleiding van de rondreis in Scandinavië en aanwezigheid op het Göteburg Beer & Whisky Festival met de vereniging Belgokluben. In 2020 nogmaals gebrouwen voor onze markt met gebruik van een redelijk aantal Pacific Gem hop en specifiek gekruid.

    Wacho's Proefkotje:  Wazig  donkergouden kleur en romige witte schuimkraag. Stevige carbonatatie.  Zoet en fruitig moutaroma waarin de beloofde den- en bessengeur aanwezig zijn. Een tamelijk droog moutbitter mondgevoel, zacht zoetjes met aandacht voor het fruitige en de gebruikte kruiden.  Het eindigt op een droge, zeer aangename moutbittere afdronk waarin ook hier de kruiding lekker aanvoelt.

    Brouwerij 't Verzet, Grote Leiestraat 197, Anzegem - info@brouwerijtverzet.be - 0470/78 27 65 - www.brouwerijtverzet.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hops & Roses
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Opgestuurd van it Mont met dank aan Pol en Tine. Het recept is een beetje een inspiratie op het heerlijk genieten van een Golden Ale, het befaamde bier van de Captain Laurence Brewery te New York. Geen Brettanoùyces gefermenteerd maar als bloemenbier met rozenbottel Hibicus, Vlierbloesem en gedryhopt met Amarello. Een uniek smaakpallet voor de echte bierliefhebber. De fles (met oranje kroontje) kreeg een leuke tekening door vriend Herr Seele en is een een unieke belevenis voor de bierkenners.

    Wacho's Proefkotje: Wazig amberkleurig met romige witte schuimkraag en pittige carbonatatie. Zoet aanvoelend en licht gekruide invloed deze rozenblaadjes met goede fruitige (pompelmoes) aanwezigheid van de hop.in het subliem aroma.  In een droge mild gekruid smaakpallet waarin er mooie aandacht is voor de frisse hopbitterheid met in de achtergrond een tikje moutbitterheid. Het eindigt met een sprankelende hopbitterheid in de afdronk waarin alle gebruikte ingrediënten aanwezig blijken. prachtig te genieten zetelbier

    Brouwerij Inter-Pol/ B&b La Vieille Forge, Mont 33, Mont Houffalize - 0476/36 96 39 - lavieilleforge@skynet.be

    Reageer (0)

    09-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Retrorik Rouge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Melissa Dhooge (Bierhalle Deconinck Vichte) koos voor BierBrief 578 voor een van de succesvolle bieren van brouwmeester Dirk De Meester. Een Stout/Porter  die  een zestal maanden gevangen zat in rode wijn vaten waardoor hij mooie invloed kreeg van de tanine en in samenspel met de krieken en de zachte patersmaak een lichte zuurheid opleverde.

    Wacho's Proefkotje: Zwarte kleur met donker beige schuimkraag en stevige carbonatatie.  Het aroma van een zachte porter herkend de bloemige inwerking van de bordeauxvaten. Een verbazend  lekker, iets zurige kriekensmaak in combinatie met met een matig geroosterde mout een evenwichtige bitterheid veroorzaakt en je laat genieten tot een zure kriekgevoelige wijnattentie in de licht zurige afdronk. Prachtig zetelbier echt om van te genieten.

    Brouwerij De Meester, Steenbrugstraat187, Stasegem (Harelbeke) - info@brouwerij-demeester.com - 056/90 38 03 - 0468/ 143 686 - www.brouwerij-demeester<;com

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hommelbier 2021
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze Limited Edition werd bij mij huis afgeleverd door vertegenwoordiger Sandrino Desender.  Deze intussen beroemd geworden Golden Ale werd in 1981  speciaal gebrouwen voor de hoppefeesten met een viertal vers geplukte Poperingse hopsoorten en twee verschillende mouten. Dit is een zeer mooi en edel eerbetoon van Karel Leroy en aan de streek van herkomst.

    Wacho's Proefkotje:  Blond goudkleurig met romige witte schuimkraag en een pittige carbonatatie. In een herkenbaar licht moutaroma waarin vooral frisse hop te herkennen valt samen met een notie plaatselijke gist. Een bloemig, fruitig aanvoelende smaak met een leuke aanbieding van de mouten maar vooral een leuke hopbitterheid  een aangenaam gevoel brengt naar een droge, citrusachtige en hopbittere afdronk.

    Leroy Breweries, Diksmuidsesteenweg 404, Boezinge - info@leroybreweries.be - 057/422 005 - Sandrino Desender: 0476/24 80 68 - www.leroybreweries.be

    Reageer (0)

    08-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Pater
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gekozen uit de vele craftbieren van Bierhalle Deconinck Vichte, Een karaktervolle quadrupel samengebracht met een naturelle Dubbel tot een een uniek geheel. Gebrouwen met een aantal rijke gebrande mouten en enkele aroma hopsoorten en na een onderkomen van 6 maand in eikenhouten vaten komt een rijk boeket aan smaak en geuren naar boven.

    Wacho's Proefkotje: Donkerbruine kleur met romige licht beige schuimkraag en lage carbonatatie. (lichte gushing). Fruitig (banaan) koffiemout aroma met een aangename kruiding. Een pittig en stevig mondgevoel met een zacht gebrande moutbitterheid die met een 
    zoete inval zijn houttoetsen verwerkt in een behaaglijke alcoholwarmte en eindigt op een gekruide (zoethout), droge moutbittere afdronk. Lekker zetelbier.

    Antwerp Brouw Compagny, Indiëstraat 81, Antwerpen - info@seefbeer.be - 03/293 91 84 - https://www.seefbeer.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bière des amis 0,0%
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegebracht van Bierhalle Deconinck Vichte. Gebrouwen bij Brasseries des Legendes met benodigdheden van onder meer de plaatselijke familieboerderij Beaudegard.  Met een speciale dealcoholeseringsmethode  wordt  het bier vacuüm  gebracht en lichtjes onder druk gezet zodat se alcohol op lage temperatuur (max 30%)  verdampt. Daardoor gaan de vluchtige aroma's niet verloren en behouden ze de organoleptische  eigenschappen van grote broer 'Bière des amis' en blijven de essentiële  smaken en geuren intact.

    Wacho's Proefkotje: Wazig licht goudkleurig met mooie witte schuimkraag en sprankelende carbonatatie.  Fruitige mout overheersing in het aroma. Een zeer licht mondgevoel waarin vooral een frisse zoet aanvoelende moutbitterheid zich opdringt en je aangenaam brengt naar een  droge zacht bittere afdronk waarbij plots een zweem hoppigheid zich aanmeld. Lekker frisse dorstlesser.

    Neobulles NV, Centre 5, Thimister - info@neobulles.be - 087 36 10 60 - www.neobulles.be - info@bieredesamis.be

    Brasserie des Legendes, Rue du Castel 19n Irchonwelz, info@brasseriedeslegendes.be - 068 28 79 30 - www.brasseriedeslegendes.be



    Reageer (0)

    06-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cuvée De Villé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor het eerst voorgesteld tijdens Zythos Bierfestival te Leuven in 2014  Genaamd naar Halewijn Devillé, leraar aan de St. Victorschool van Alsemberg. In het brouwcafé (restaurant)  waarin Bart Devillé en Ann  Heremans achteren zelf enkele ketels ineen knutselden om er een paar schitterende bieren te brouwen. Deze  gemengde gisting is alvast een goed voorbeeld van brouwkunde en past in de biersymphony van de streek.

    Wacho's Proefkotje:  Licht wazig amberkleurig met mooie witte schuimkraag en pittige carbonatatie  Een stevige overheersend moutaroma, licht zurig en fruitig (perzik).  De fruitige moutbitterheid smaak je ook in het zacht zurig mondgevoel door de aanwezigheid van de broodnodige brettanomyces die een droge hoppigheid meedragen en je heerlijk overbrengt naar een droge bittere afdronk met een zacht zuurtje en idd ook wat aan een orval doet denken. Het verhaal blijft nog een tijdje op je tong nazinderen.

    Brouwcafé (restaurant) Den Herberg, Oct de Kerckhove d' Exaerdestraat 16, Hall - 02/308 36 56 - http://www.denherberg.be

    Reageer (0)

    03-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapittel Gluten Free
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door vertegenwoordiger Sandrino Desender persoonlijk en coronavrij aan de deur gebracht, waarvoor hartelijke dank. De opkomende hype van het glutenvrij bier bracht Leroy Breweries op het idee om in het labo te Boezinge, bij Kapittel Blond, op microbiologische wijze de gluten uit de gerst te halen Net zoals de blonde versie werd ook hier naast de plaatselijke gist 3 hopsoorten en 3 mouten gebruikt wat een fris en lekker gezelschapsbier opleverde.
    Wacho's proefkotje:  Bijna helder goudblond van kleur met mooie witte schuimkraag en pittige carbonatatie. Een aroma met belangrijke moutigheid en waar toch de hopaanwezigheid zijn plaatsje hopeist.  In het zoetig mondgevoel valt vooral de aanwezigheid van  (karamelachtige) moutbitterheid op tussen een aangenaam fruitig citrus- en sinaasgezelschap waarschijnlijk veroorzaakt door de plaatselijk gist. Het eindigt op een milde moutbittere droge afdronk waar plots de hopbitterheid opduikt en je een beetje langer laat genieten tot de volgende slok komt. 
    Leroy Breweries, Diksmuidsesteenweg 404, Boezinge -  info@leroybreweries.be - Sandrino: 0476 24 80 58 - www.leroybreweries.be 

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patience for Eylenbosch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na dertig jaar winterslaap besliste de vroegere baas Erik De Keersmaeker het icoonbier weer in de actualiteit te storten. Samen met brouwingenieur Klaas Vanderpoorten en studiemoat Jeroen Lettens werden de oude recepturen naar het hedendaagse vertolkt. In afwachting werd bij de bevriende geuzemakerij De Troch een frisse sainson gebrouwen met ondermeer gerst- en tarwemout.  

    Wacho's Proefkotje: Wazig licht oranje met fijn witte schuimkraag en pittige carbonatatie. Het fruitig (abrikoos) moutaroma heeft ook nog wat citrusgegevens bloot waarin het hout van de foeders haar herkenning heeft. De smaak is zeer aangenaam, licht zurig citrusgevoelige moutbitterheid met een kruidige toets brengt je naar een lichtbittere, zacht kruidige afdronk. Goede dorstlesser.

    Brouwerij Eylenbosch, Lierput 1, Kobbegem - info@eylenbosch.beer - 0476 80 04 38 - https://www.eylenbosch.beer

    Brouwerij De Troch, Langestraat 2, Wambeek - info@detroch.be - 025 82 10 27 - htpps://www.detroch.be

    Reageer (0)

    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs