Voor het eerst voorgesteld tijdens Zythos Bierfestival te Leuven in 2014 Genaamd naar Halewijn Devillé, leraar aan de St. Victorschool van Alsemberg. In het brouwcafé (restaurant) waarin Bart Devillé en Ann Heremans achteren zelf enkele ketels ineen knutselden om er een paar schitterende bieren te brouwen. Deze gemengde gisting is alvast een goed voorbeeld van brouwkunde en past in de biersymphony van de streek.
Wacho's Proefkotje: Licht wazig amberkleurig met mooie witte schuimkraag en pittige carbonatatie Een stevige overheersend moutaroma, licht zurig en fruitig (perzik). De fruitige moutbitterheid smaak je ook in het zacht zurig mondgevoel door de aanwezigheid van de broodnodige brettanomyces die een droge hoppigheid meedragen en je heerlijk overbrengt naar een droge bittere afdronk met een zacht zuurtje en idd ook wat aan een orval doet denken. Het verhaal blijft nog een tijdje op je tong nazinderen.
Brouwcafé (restaurant) Den Herberg, Oct de Kerckhove d' Exaerdestraat 16, Hall - 02/308 36 56 - http://www.denherberg.be
|