"Ik ben één van de weinige wereldkampioenen die niet met zijn regenboogtrui traint. Ik wil niet dat ze me op straat herkennen en naroepen : 'hier zie, den Erwin Vervecken.' Al wat ik wil, is koersen. En winnen."
Wie ligt waae begraven ? op deze website kanje zoeken op naam, locatie, of sterfdag. Het resultaat is een foto van het graf en een biografie van de gezochte persoon :
Erik De Vlaeminck over het WK-parcours in Hooglede-Gits :
"Hooglede-Gits moffelde in elk geval genoeg hindernissen in zijn circuit : trappen, hellinkjes, een wasbord, een zandbak en veel afdalingen en bochten, deels gevaarlijk. Veel bucht bij elkaar." "Vrijdag verdwijnt de sneeuw, treedt de dooi in en regeert het slijk : het doembeeld voor een mooie cross. 'Lastig', zullen de leken zeggen. 'Onzin', antwoord ik. Dat is niet mijn idee over het uittekenen van een lastige omloop. Daarbij denk ik aan de Kluisberg of zo." "Met Hooglede-Gits keren we terug naar de tijd toen we telefoonnummers vormden met onze vingers in een gaatje." "Ik blijf ook vinden dat het ontoelaatbaar is bij de verwachte weersomstandigheden vier WK's op hetzelfde parcours te organisren. Dat had best op een parallelle omloop gekund."
Hoe heeft de wetenschap zich ontwikkeld tot waar ze nu staat ? Ga bijvoorbeeld eens langs bij de dokter in 1900, in 1950 en in 1998. De site biedt een boeiend interactief overzicht van wetenschap en technologie :
Vraag het een expert. Ofwel rechtstreeks via mail, ofwel via een website van de betreffende expert. Het gaat hier om de meest uiteenlopende gebieden, en de (meestal snelle) antwoorden zijn zeer betrouwbaar.
Varkenskotelet Piccalilly met ovengebakken aardappelen (4 p)
- 4 varkenskoteletten - 1 kleine ui, fijngehakt - 50 gr. bruine suiker - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 2 dl. room - 300 gr. picklessaus - 4 aardappelen in de schil, van dezelfde grootte - 300 gr. grof zout - 40 gr. boter
De aardappelen in een ovenschaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C plaatsen. De koteletten intussen mooi goudbruin bakken in wat boter, vier minuten langs beide zijden. In een andere pan de ui en de knoflook stoven. De bruine suiker toevoegen en lichtjes laten karameliseren. De picklessaus toevoegen en alles goed door elkaar mengen. De room erbij gieten en twee minuutjes laten doorkoken. De aardappelen in plakjes snijden en op borden schikken. De koteletten erbij leggen en overgieten met de saus. Serveren met een frisse salade.
De Nederlandse organisatie 'Hersenstichting' geeft info over en steunt onderzoek naar onze hersenen en de werking ervan. De site is bedoeld voor het grote publiek, maar is zeer volledig :