Vraag het een expert. Ofwel rechtstreeks via mail, ofwel via een website van de betreffende expert. Het gaat hier om de meest uiteenlopende gebieden, en de (meestal snelle) antwoorden zijn zeer betrouwbaar.
Varkenskotelet Piccalilly met ovengebakken aardappelen (4 p)
- 4 varkenskoteletten - 1 kleine ui, fijngehakt - 50 gr. bruine suiker - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 2 dl. room - 300 gr. picklessaus - 4 aardappelen in de schil, van dezelfde grootte - 300 gr. grof zout - 40 gr. boter
De aardappelen in een ovenschaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C plaatsen. De koteletten intussen mooi goudbruin bakken in wat boter, vier minuten langs beide zijden. In een andere pan de ui en de knoflook stoven. De bruine suiker toevoegen en lichtjes laten karameliseren. De picklessaus toevoegen en alles goed door elkaar mengen. De room erbij gieten en twee minuutjes laten doorkoken. De aardappelen in plakjes snijden en op borden schikken. De koteletten erbij leggen en overgieten met de saus. Serveren met een frisse salade.
De Nederlandse organisatie 'Hersenstichting' geeft info over en steunt onderzoek naar onze hersenen en de werking ervan. De site is bedoeld voor het grote publiek, maar is zeer volledig :
Frank Van Erum, acteur bij onder andere Gino Sancti
"Als ik ergens in een groep ben, komt het podiumbeest onmiddellijk in mij naar boven. Aan de andere kant kijk ik ook graag naar mensen. Gluren noem ik dat. Soms ga ik met mijn dochtertje van drie naar de markt. Behalve een gebraden kip hebben we er niks te zoeken, maar vaak hangen we er veel langer rond. Het is verbazend wat mensen allemaal doen. Sommige scènes zijn gewoon te gek om op toneel te brengen. Niemand zou je geloven."
De opbrengst in tonnage van de Belgische visvangst daalde over de laatste tien jaar met 33 % ofwel één derde. 99 % van de vis wordt uit het noordoosten van de Atlantische Oceaan gehaald (dit is het gebied ten westen van het Europese continent, toot aan Groenland). Maar wel een enorm probleem : de Belgische visvangst in 2005 bestond voor 21 % uit schol, voor 18 % uit tong en voor 9 % uit kabeljauw. Alledrie bedreigde vissoorten.
Een reisgids op maat, met enkel die plaatsjes die echt interessant zijn. Voorlopig is er nog een beperkt aanbod aan steden, maar de site groeit maandelijks :