- 1 griet van 1/2 kg., in vier stukken - 1 bosje platte peterselie - 1 onbehandelde citroen - 4 laurierblaadjes - 4 takjes tijm - 2 el kappertjes - 6 ansjovisfilets - het sap van 1/2 citroen - 4 el olijfolie
De laurier, de tijm, de helft van de peterselie en de in schijfjes gesneden citroen op de bodem van een stoommandje leggen. De stukken vis erop schikken. Het geheel in ongeveer tien minuten gaar stomen.
Intussen de saus maken. De rest van de peterselie samen met de kappertjes en de ansjovisfilets fijnhakken. Dit alles vermengen met de olijfolie, enkele druppels ciroensap en vers gemalen peper (geen zout omwille van de reeds zoute ansjovis).
De saus over de vis gieten en serveren met gekookte aardappelen.
Dat de introductie van een bepaalde soort die uit een vreemde biotoop stamt, in een nieuwe biotoop, schade kan veroorzaken is bekend. Denken we bij ons maar aan het Aziatisch Lieveheersbeestje, in de jaren '80 geïntroduceerd om schild- en bladluizen te verdelgen. Momenteel vormt de soort echter een bedreiging voor zowel de inheemse Lieveheersbeestjes als voor de oogst in de fruittelt. Volgende website wil het onderzoek naar en de kennis over vreemde, invasieve soorten stimuleren en vergroten :
Een site waar alarm geslagen wordt voor de meest bedreigde diersoorten op onze planeet : Edge of existence. EDGE staat voor Evolutionary Dinstinct and Globally Endangered. Op dit moment zijn er 564 EDGE-soorten op de website beschreven :
Nogal actueel met alle heisa over gaten in de ozonlaag : een website over zonnestraling. Met meerdere informatieve dossiers, maar ook met metingen in real time de UV-index in Ukkel, Oostende en Transinne (Wallonië) :
Hoe ? Zo ! Al je vragen over het internet en aanverwanten kunnen hier gesteld worden. De antwoorden komen van op vijwillige basis werkende computerexperts. De website :