Archief
Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade Goulash Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen Bloemkoolsoep met groene curry Rosbief op Baskische wijze Witloofschuitjes met lamsgehakt Penne met artisjok en kip Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan Zeeduivel (lotte) met kappertjes Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait Risotto in de oven met pompoen en pancetta Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden Rundstoofpot met bier en bosvruchten Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons Claressefilets met roquefortsaus Kalfsragout met champignons Chili con carne Stoofschotel van pastinaak Goulash Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden Winterstoofpotje met kip Tapenade van kabeljauw Tortillalasagne De vervuilde mens Gevogelte met rode kerrie - saus Sinaasappel - honingsaus Aardappelviskoekjes Konijn op jagerswijze Hertenstoofvlees met bietjes Rode paprika gevuld met quinoa Kaastaart Uiensoep Broccolisoep met appel Paprikasoep met kruidenkaas Ricotta met chocolade en rode vruchten Wafels Varkensgebraad met witbier Mousse van frambozen en mascarpone Haringhapje Sjalotten-wijnsaus Runderwang met worteltjes Américain Knolseldersoep met gerookte paling Coquilles met schorseneren en sherrysaus Perentaartje Kokossoep met kip Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden Bruschetta met mozzarella en pesto Umami Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube Planeten Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten Tapenade met zwarte olijven en ansjovis Auberginekaviaar Salsa van kerstomaat Guacamole Anchoiade Gekonfijte paprika Citroentaartje met limoensorbet Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie Kaas-mosterdsoep Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool Petit-beurretaart Biefstuk (runderreepjes) uit de wok Aardperencrèmesoep Wortelsoep met linzen Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen Gemarineerde zalm met salade van spitskool Pesto Pasta met verse vis en rode pesto Crostini met rode pesto Maaltijdsoep met rundvlees Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise Slaatje van champignons en dille Minichampignons in sherrysaus Bruschetta met enoki Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje Escabeche van makreel met rode kool : hapje Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan Aardappelinfo Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tartaar van zalm en groene appel Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco) Lasagne van Sardijns brood Saffraanrisotto Zoetzure broodsalade Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek Pens - scampi hapje : aperitiefhapje Bresaolahapje : aperitiefhapje Tartaar van langoestines : aperitiefhapje Tiramisu Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander Vismousse met paprikacoulis Griekse koteletten Taartjes van abrikozen met rozemarijn Rosbief in notenkorst Chutney van verse en gedroogde vijgen Koolrabisoep met gorgonzola Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus Salade van avocado met garnaaltjes Ossobucco : lekker van bij ons Geglaceerde raap Gebakken schorseneren Crème butternut Kalfskotelet "cross & blackwell" Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes Gekonfijt witloof Geroosterde knolselderfondant Geglaceerde peterseliewortel Spruitenblaadjes Gebakken aardpeer met vanille Wok met paarse ridderzwammen Eekhoorntjesbrood op toast Paddenstoelen - champignons Kastanjechampignons en kerstomaat Aardappelen uit de Périgord Knolselder-aardappelgratin Kruidenkoek Instant chocolademelk Chocolademelk om te bewaren Kipfilet op grootmoeders wijze Pompoen-aardappelterrine Spruitjes met spek en walnoten Gegrilde wintergroenten met honing Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum Kook-TV Luchtkwaliteit Websites TV-erfenis Zure room Kippenkruiden Vis met mosterd-peterseliekruim Kippenstoofvlees met Indonesische groenten Perziken met tonijn Zucotto Limoncello (2) Specerijenroom Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade Frisse tartaar van zalm en groene appel Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tarte tatin Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers Citroenkonfijt 3 maal appeltaart Banketbakkersroom Pastinaakchips Soepje van schorseneren met champignons Gevulde tomaat met gehakt Eenvoudige schorseneren Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak Perentaart met frangipane en pistachenoten Amuse van witte bonen Curryvelouté Rode wijn weekend Ardennen Limoncello Chef op Kanaal Z Eekhoorntjesbrood op toast Spaghetti met trompettes en beukenzwam Chocolademousse Panna cotta van geitenmelk Mini crème brûlée Groentechips met yoghurtdipsaus Gemarineerde venkel Krabsalade Venkelgelei Spicy tomaat Champignons à la grecque Frisse boterham met rauwe ham Oude graansoorten Graanmosterdpasta op de boterham Tzatziki Tapenade van zongedroogde tomaten Meatloafballetjes Cheeseburger Gegrilde tofusandwich Curryketchup Crostini bij stoofvlees Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach Crème van pijnboompitten Hartige mediterrane cake Pastasalade met surimi Tomatensaus Het maakbare brein Courgetteschotel Tomatentaartjes met olijven Saltimbocca Landkaarten Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing Maatjes met aardappelen en boontjes Salade met watermeloen en Turkse kaas Pastasalade met gerookte vis Wokken Koud soepje van parmezaan en Orval Erogene zones Naked scientists Ceviche van witte vis en Hoegaarden Kiwi's Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis Houmous van tomaat Pastei van gevogeltelever Laagjeshapje met zalm Water op aarde Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen Kalfsgoulash met fettucine Aardappelsalade met rosbiefplakjes Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel FoodTube Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli Raw food Geologie Gepaneerde zwezerik met komkommersaus Atletiek Salade van konijn en Leffe Koude tomatensoep met saltimbocca van vis Pittige linzenburgers Barbecuechutney Vruchtenspiesjes met honing Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus Mosselen met prei en mosterdsaus Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème Minestrone met asperges en zalm Het ontstaan van de wereld Sciencehack Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus Weersite Ruben Weytjens Olijven-tomatenboter Sinaasappel-vanilleboter Avocadocrème Kwark-dilledressing Paprika-tomatensalsa Rouille Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing Banketbakkersroom Limoen-chiliboter Kippenvleugels en spareribs op de barbecue Deboosere en het weer Gevulde varkenskoteletjes Tuinkruidenboter Wortelvleesballetjes Buienradar Groententajine Groententajine met staartvis Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique Gezouten citroenen Ossobuco alla Milanese Larousse Gastronomique en Ossobuco Gebakken aardappelen met rozemarijn en look Kruidensausje met rode ui en aalbessen Kruidensausje met tomaat en azijn Voedselinfecties Probiotica Gekke lijstjes Daube Provençale 'Nuttige' feestdagen berekenen Wikimapia Evolutieleer Gambaspiesjes Optische illusies Zeeduivel op spiesjes van citroengras Mango-looksaus Garnalenspiesen Porteur de la bonheur Goden van de drank Pretparken Kamperen Het weer, waar dan ook Scampi Saganaki Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing Scampi met pastis Wortelpuree met gebakken roodbaars Citroentaartjes met maanzaad Olijvenmuffins met tonijndip Het Zwitserse breinproject Wiskunde Anatomie Antieke landkaarten Scitopia.org Scilogs Gemarineerde mosselen met citroen Ravioli met bospaddenstoelen Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta Champignonsoep met salieboter Waitrose Soep met Sint-Jakobsvruchten Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree Tijdschrift Ambiance Gemarineerde paddenstoelen Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes Garnituur bij witloofsoep Oxfam-recepten Taarten van de patissier Gourmetgerechten Thuis bij Jamie Oliver De tabel van Mendeljev Online conversie Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus Weetjes over kookboeken De allerbeste kookboeken Gerechten met noten Taart met brie en tomaten Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven Hartige, zuiderse cake Blinde vinken van konijn Bananencake met chocolade Geert Hoste Het werkhuis van de gezondheid Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge Pieter Loridon Gadgets Witloofsoep met grijze garnalen Garnalentruffels Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon Gepelde garnalen Toerisme Wokken Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon Brochettes van mosselen met pastissaus Koekskesgateau Taarten van de patissier Stoofpot van hert Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla Crostini van kippenlever en marsala Timbaaltje van ossenstaart Vertalen Grondwitloof Ossenstaartsoep Noordzeegarnalen Veldrijder Lars Boom Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons Ambiance Magazine Stoofpotje van konijn met chorizo Solo Nederlands-Limburgse streekgerechten Kokend water Beef Wellington Kook-blog van Albert Gevulde tomaat met tartaar van tonijn Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten Judith Beck Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop Aardappelbrood Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry Vinos de Jerez Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade Worst-aardappelpureetaartjes Olijfolietaartjes Caprese Sorbet van tomaten met basilicum Gemarineerd kalfsgebraad Mierikswortelsaus Salsa rossa Peterseliemousse Gemarineerde zalm met peterseliemousse Chinese kippenpasteitjes Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes Zoete pompoenbroodjes met rozijnen De Vlaming en aardappelen Diabetes Maïsbrood met courgette en chili Finettes Alain Bloeykens, wijnjournalist Rozemarijn-olijvenbroodjes Zongedroogde tomaatjes Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten Knoflook is gezond Geroosterde tomatenbroodjes Paul Van den Bosch Kaasrisotto met champignons Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten Hazenpeper Ovenschotel met kabeljauw Rick De Leeuw Zeevruchten met kerrie in de wok Robin Williams Kalfslapjes met kappertjes Microscoop-fotografie Citruskip met kiwi Schnitzels Fibreclub Stroke It Live Science Weekend koken Zweedse hedendaagse misdaadauteurs Chef-kok Anthony Bourdain Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde Oostends garnaalkroketten Healthy and choise Pastanestjes Kalfsmedaillons in een notenjasje Ragù van konijn en pasta Maïs van de barbecue Zoetzure bietjes en uien Boschampignons Uienconfituur Beer diet Glumbert Snel wijn koelen Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen Reclame camel De Voyager en zijn foto's Converteren Spelletjes Het heelal Symbaloo Stonehenge Spaanse speciaalzaak in Hasselt Melanzane sott'olio Halal-skieën Electronische huishoudschriftjes Mindfulness Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra Filiosoof Jean-Michel Longneaux 'Andere' vakantiebestemmingen Bakharing Valère Billen, ex-trainer van STVV Tartaar van tomaten Wielrenners en doping Zwarte pasta met venkel en coquilles Eten en drinken bij MSN WO II in Kwaadmechelen Ovenfrietjes en aïoli-chili Wikitravel Opwarming van de aarde Croquetas de jamon Tomaten uit de oven met lamsvlees Gegrilde inktvis met gazpacho Grappige reclame Tonijn met lamsoor Rog met gemarineerde groenten Pasta alla putenesca Ossenstaartsoep Polderaardappelen gevuld met garnalen Middelgrote steden in Frankrijk Plastic Reclame voor Dove Mango-pimentchutney Mimosa van ei Paprikacoulis Kaaskroketten Gesmolten tomaat Guacamole Basilicumolie Google Map / Earth - Links Culinaire problemen Mosselmisverstanden Mosselen met saffraan en citroen Bieren en hun houdbaarheid Een Petit Gervais frisco Mosselen met ham Barbecue Thrillers Ontdekkingswandelingen in Brussel Amandel-citroencake met rode zomervruchten Overstromingsvoorspeller Sexy videoclips Gekonfijte look Basilicummayonaise Lissabon Satire Hubble Pretty Good Privacy Perziken met kriekenbiersabayon Panna Cotta Spaghetti Carbonara Spaghetti Carbonara Wielrennen en voeding Mosselen Website Frank Deboosere Op reis Biefstuk met erwtjes en sla Gepaneerde rogreepjes Coctails Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis Zeven nieuwe wereldwonderen Kip met citrusvruchten Gemarineerde octopus Mars-express ESA Voedingssupplementen en agressie Gehaktbrood met artisjok Broodje vitello tonnato Broodje vitello tonnato Gravad lax met kruidensalade Komkommersoep met grijze garnaaltjes Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas Risotto met gepaneerde pladijs Geeuwen Broccolisla met spekjes Gebakken pladijs met mosselen en tomaten Snelle chocoladeflan Mooi-weer-desserts Abrikozentips Coctails Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Siegfried Bracke en opiniepeilingen Recepten met verse kaas Paasdiner Teken een varken Rome herboren Stamboomonderzoek Bulgaarse keuken Gratis software Gids voor de echte Ardennen Zeeland Mattentaarten Kinderpsychiater Peter Adriaanssens Room en yoghurt Te veel restaurants ? Gremolata Orechiette met romanesco Roken en belastingen Stoverij Diepvries tuinbonen Medisch woordenboek Dierproeven Dick Swaab en onze hersenen Het maakbare brein Sorbet van tomaten met basilicum Mysterieuze plaatsen Carnivoren Migraine Soep-weetjes Schorseneren-weetjes Officinale Klimaatopwarming Zongedroogde tomaten Aspe en roken Exceptionele groenten Migraine Ijskoud tussendoortje Witloofsoep Ideetjes voor ijs Pompensoep Vleesetende planten Geneesmiddelen en drugs San Fransisco Boussouffa That's embarrassing Blini's met avocado en verse kaas Mini-ansjoviscroissants Yoghurt met romige aardbeien Pastagerecht met spek en room Penne met broccoli Perzische citrussalade Lamscarré met tuinbonencoulis Eurovisiesongfestival Bioscoopfilms Eiertaartjes met asperges en gerookte forel Bosvruchtentaartjes Auto-delen Recepten met nieuwe aardappelen Sociaal-culturele organisaties Verse kaastaart met selderij Avocado-ijs met basilicum Huysentruyt Verse tomatensaus Succes-gerechten Libelle en BBQ-recepten Boris Jeltsin Wijnsaus Pittige gehaktballetjes Knoflookboter Asperges met tonijn Schuimwijn Vom Fass Varkensgebraad met jonge wortelen Geuze en kriek Frisse citroenroom Aardappelen koken 'en papillot' Rijbewijs Zoetzure saus Opgeklopte room Vis zoals elk kind 'm lust Lamsvlees met citroen en bieslookboter Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout Crème van bloemkool met morieljes Yves Desmet over het VB Koken in geuren en kleuren Vitello Kardemom Ras el hanout Pistachenoten, amandelen malen Saltimboca van vis Crostini met peterseliepesto : tapas Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas Courgeteflan : tapas Kokosballetjes : tapas Koude soep van meloen : tapas Gevulde pastarolletjes : Tapas Michael Muller en nutrigenomics Agar agar Citroenverbena Crêpe met gorgonzola Paella De aarde : vogelperspectief Aardpeer of topinamboer Loïc Wacquant en de sociale zekerheid Runderribstuk met gekonfijte paprika's Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië Gevulde Breydelham Jong vlees Ham pekelen Gestoofd konijn met aardappelen Recepten met kip Pittige soep met tortelloni Wild feest Stoofschotel met honing en komijn Zintuigtesten Heel mooi gezegd Ciabatta met pesto en mozzarella Varkensgebraad in een jasje Vegetarische pasta Lieven Scheire Magda De Meyer Bloemkool Start to eat Kunst bij Dexia Keukenontwerp De wetenschap van het koken Foelie Geschiedenis: de oudheid Biodiversiteit Roos Van Acker Een ideetje De zon Wat zou Carlos doen Geweerde commercials Robotica Actuapedia Vanille-ijs met balsamicoazijn Gebakken kip met kappertjes en olijven Driegangenmenu Zalm met yoghurt en komkommer Geneesmiddelenindustrie Oosterse kippensoep Stoofpotjes Groene asperges met kip Groentesoep met pistou Victorian Web Freud Italiaanse vleesklassiekers Planet diary Oesters met champagnesaus Een romantische avond Racisme Leif Hoste Tieners en seksualiteit Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak Mouclade Vleermuizen Piccata verde De ruimtetelescoop Chandra Optische illusies Arno als kok Visfumet Baktijd voor vis in de oven Gutten Gratin met gehakt, kool en worteltjes Relish of chutney Stokvis of klipvis Gratin met prei en pasta Hatelijke geluiden Toiletpapier Daniel Zitka Ricotta met kastanjes Pickles-dip Karameliseren Een beetje morbide Luctor et emergo Historische atlas Alles over datum en tijd Air France Nellie Kroes Erwin Vervecken Lamskoteletjes met Provençaalse groenten Graf-opzoekingen Wetenschappelijk persbureau Medisch antiek Naval Observatory Erik De Vlaeminck Science Odyssey Vrouwen aan de top Levende cellen Expert gezocht Frimout Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm Menselijke anatomie Varkenskotelet Piccalilly Hersenstichting Sexwoordenboek Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Frank Van Erum Dode media Baardgroei Tips en weetjes Op reis in Amerika Back-up Mogelijkheden met Google De Belgische visvangst Stadsplannen Virtuele musea Mysteries Zonne-energie Microscopische kunst MP dowloaden Shit Bier Verboden toegang Nationale dierentuinen Strandjutters Weird - rare verhalen Pittige Mexicaanse rijst Muziekclips opzoeken Runderfilet 'en croûte' Sjalottenazijn Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Pasta met mosselen Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes De aarde vanuit de ruimte De gekste recepten Millenniumdoelstellingen Wansmakelijke foto's Vreemde soorten : exoten Bedreigde diersoorten 09/11 Champagne Zonnestraling en de ozonlaag Migraine Medisch internetwoordenboek Microfotografie Duurzame ontwikkeling Biologische diversiteit Musea Erwten in de Engelse keuken Vragen over internet ? UFO's Maradona Spamfilter Foto's van onze planeet Bush en de wetenschap Ginkgo Biloba Architectuur en neurosciences Zomeruur Geluk Flightsimulator Trivials Einstein Epilepsie Luizen Leerstoornissen Wereldatlas Virussen Kernenergie Het menselijk genoom Wetenschap onder water Ooievaars Aardrijkskunde Spam Op onze aarde neerkijken Virussen Onze groene planeet Kunst VPRO Wiskunde-woordenboek Implosies alom Het Tate Museum Etiquette Mars global Surveyor Landkaarten, inzoomen maar Kannibalen Wiskunde en de dingen des levens Bureau Belgrado Botsende werelddelen Geheime codes Plastic bubbeltjes Robots etc. Zes-stappen theorie Gordon Ramsay Onno Kleyn Koken.blogspot Les volgen op Berkeley Elementaire muziek Figuurtjes met ballonnen Een nieuw liefje ? Snelle filmpjes TV cartoons Oude geschriften Verkeerd gezongen Microscopisch gezien De menselijke klok Ode aan de techniek Anatomie Astronomie per dag Interieurinrichting Knutselhandleiding Insecten in Europa Rauw eten Vergeten sites De sterrenhemel Anagrammen generator Prosper Montagné Witloofsalade met grijze garnalen The science network Experimenteer thuis Geluiden van insecten Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote Oliebollen Wetenschappelijke bibliotheek Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei Yahoo Food Rookverbod in de horeca Lijnvriendelijk Recensies Grafisch design Multimedia-artieste ASCII-art Alzheimer Tabakswereld in het offensief Michel Verschueren over Johan Vermeersch Integratie Sint-Jakobsvruchten Peperkoek Chococapuccino Muntjes stapelen Mary Mallon De Belgen en hun eetgedrag Natuurwetten Fauna van de diepzee Zebravisjes De reis van je e-mail Kristallen Weerkunde en Klimatologie Chemisch weekblad Planespotting Bruggen kijken Een andere aarde Toetanchamon Einstein Vliegensvlug NASA Elementaire deeltjes Hersenimplantaten Catherine Verfaillie Espressogranita Koffiecoctail Viva Luca Jeudhuis Kaddish en roken Reuzel Schuim van aardappel Pasta volgens Jamie Caldeirada Cocido Madrileno Rik Torfs Journalist Mark Delire Wetenschappeleuk Ambachten Langzaam gegaarde lamsnek Banale werkdag Toetanchamon Zonsondergang Het Verre Oosten Guido Belcanto Mark Paesbrugghe Biotech-gewassen Diversitijd Optische microscopie Ecuador Labs van Google Darwin in Polen Zoenen Opiniepeilingen Wetenschappelijke feitjes Lang webadres Wetenschapsblog Pc op afstand Correa en België Correa Alles gratis De cardiologische liga De Belgische voedingsmiddelentabel Literatuur ontdekken Blits Het internet in werking Bad song Experimentjes Cartoons Zazart Camera's Fietsroutes Reekotelet met spruitjespuree Persoonlijk kunstwerk Naakte websites UFO's etc. Broncodes dankzij Google Textuur Halte-là Felix Alen Pompoengratin Bacalhao Kwartels volgens Dirk L. Culinair Namen Rochefort Bart Goor Patrick Janssens Patrick Janssens Mbark Boussouffa nav. 0110 Axelle Red nav. 0110 Arno nav. 0110 Paling in het groen volgens Dirk L. Hollandse aspergesalade Chefkok Stefaan Coutteyne Jos Ghysen Op het vel geroosterde zalmfilet Axelle Red nav. 0110 Westvleteren Zacht gebak met chocolade en gember Louis Tobback vs. de studenten Loko over Leuven Barbie Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto Diepgevroren groenten Levercirrose Leve de sossen De Britten en seks Zoek de zeven verschillen Fotografie De jaren '80 Columnisten Kaneelsuiker Traag leven Wielrenner Robbie McEwen Mamma Roma BBC-Chefs Kokosnoot Feestmaterialen Kikkerbillensoep Thierry Marichal De paus en de Islam Carlo Bomans over het WK wielrennen Bouillon met pompoen en portobello Djintan en consorten Leif Hoste en het WK tijdrijden Wijnen Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen Leugenaars Ezelsbruggetjes Hoeveel zit er in een kopje ? Raketsla Andropauze Wandelende haai Barcelona Corticosteroïden Cortisones hebben Epo vervangen Voedingssupplementen en doping Maanzaad en doping Wielrenster Jeannie Longo Lierse coach René Trost Dagelijkse lectuur Ariël Jacobs over de voetbalbond iPod Stevaert over zijn leesgedrag Franky Vercauteren Najaarssalade met gegrilde geitenkaas Aardstralen Vlees laten rusten Röner Braiseren Games Stemplicht Virusdodende zakdoek Dromen Longschade Tevreden in uw gemeente Elpo Coma Tobring.com Librivox Griet bakken Lardo Vis : meunière Sterren Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins Gekweekte vis Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree Het woordje kalkoen Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham Anorexia Puberende meisjes Stefan Everts Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes John McEnroe Gert Steegmans Roger Vanden Stock UEFA / FIFA Het leven is als ... Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika Stadswandeling in Gent Couchsurfing Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse Ricotta al forno Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood De menselijke klok Nutradia Verkeersinformatie Chimpansees en cultuur Dubai Winkelkeuze Liverpool Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm Melk Kwade mannen Jobhobbing Veiligheid op de werkvloer Wandelen en vee God in de hersenen Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes Smaken van september Literatuurklassiekers Spitskool Croissanttaart met chocolade Hop en oestrogeen Een schuimende pint bier Astronomie Tomatenweetjes Groenten en fruit Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen Laguiole-messen Oersuiker Het geslacht van de lesgever Koffie Horeca en religie Miele en stoomkoken Sardines in blik Sardines, haring, en sprot De sardina pilchardus Pasta puttanesca van Amy Vis bakken Borlotti of bruine bonen uit blik Visbar Noordzee Steven Tuyls Commercials Films etcetera Tucows.com Cooking (R)evolution Lardo di collonato Gutenberg en e-books Slaatjes met vis Aluminiumfolie Sojabonen Boek Accidental Foodie Frisk tabletjes Voetbalverhalen Bier-onjuistheid Basmati rijst Bomba Belgen en brood Txapela Seitangehakt Versheid van eieren Zwitsers Tomaten Radijzen Waterkoker Een slaapmiddeltje Beroepsverenigingen psychologen Kakkerlak Smoothies - Sappen Smoothies Spaans pepertje Spa Barbecue Sangria Chlorofyl Jan Leyers Domestica Brussels Intenational Slovenië Psychologie Mensen herkennen De NFL en hersenschuddingen Orzo Vlaanderen is een stad Boerentoren Franky Vercauteren De Belg en zijn brood Saignant OHL-trainer Guido Brepoels Vliegangst Soep Baanbrekende websites VRIND Centrumsteden Geneesmiddelenonderzoek Een 'wilde' stam op de Fiji Phonak Bolkestein Food Info Twee borrelhapjes Stijn Stijnen Te dik of te dun ? Dirk De Prins Oil & Vinegar Donald Spoto Marktrock Schorpioenengif NTI hogeschool Sportpsycholoog bij Anderlecht Sacha Distel Paprika's schillen Baga Literatuurlijstjes Muggen Simon Vroemen Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek Tienkamp bij de mannen, atletiek Spanje en mosselen Mosselen Grijze garnaal Stoomzakjes Alleenstaanden Vrouwenbasket Nadine Meersman over doping Colorante HACCP Vol-au-vent van Gaia Warmoes of snijbiet Tattoo Extravert Frietgeheimen Friet en geen patat French fries Deaver Patrick Janssens Jean-Luc Dehaene Spinazie en zijn voedingswaarde Kreukels Rosticceria Rosticceria Gesuikerde verse kruiden Oliebolletjes Roland Renson en lokale identiteit Roland Renson en pakken of niet pakken Werner Helsen Panem et circenses Limoenen Basilicum Wijn van Stijn Spaans leren Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging Fruit in een flesje Aceitunas almadas Caffé frappé Chiperones Salade Mechouia Pa amb oli (pamboli) Geroosterde kippenboutjes Aardbeien en frambozen Boek Kookboek voor de boekenliefhebber Zalm dezaakdna.be Dilbeek Primus inter pares Emilio Ferrara Tene quod bene Inspanningsfysiologie Oneliners Vis in Noorwegen Ichtyofaag Linzensoep Frank Raes over Tihinen Weet wie je eet Rijstballetjes Zeste Dieetgoeroe Culinaire wandelingen Wolkenskrabbers Gebakken camembert Leekens Camembert, geroosterd in zijn doosje Amerikanen over Europa Asperges Tenenkrullend Burrata Kwark - zure room Aromastoffen Sinaasappelsap Boontjes allerhande Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue Oplichting Man of vrouw ? What about Bush Het virtuele computermuseum Animaties dankzij supercomputers kerstliedjes Songs Pintxos
22-09-2006
Carlo Bomans over het WK wielrennen
Stel dat een Belg wereldkampioen wordt ? Blijft de coach er dan even onverstoorbaar bij, genietend op de achtergrond ? "Het zou wel eens kunnen dat ik dan op tafel dans. Zo kent niemand me, maar ik sta absoluut niet achteraan als er te vieren valt. Dan word ik mijn eigen tegenpool."
22-09-2006 om 16:41
geschreven door Luc
Bouillon met pompoen en portobello
Bouillon met pompoen en portobello (vier personen) - 400 gr. pompoen - 1 teentje knoflook - 1 el olijfolie - 2 potten fond van 380 ml. of 1200 ml. geurige bouillon - 2 portobello's - 3 el sherry - 2 el fijngehakte peterselie - 4 el geroosterde sesamzaadjes - 2 maïsbroodjes De oven voorverwarmen op 180 °C. De pompoen schillen, eventuele pitten verwijderen en in kleine stukjes snijden. De look fijnhakken. In een ovenschotel de pompoen met de olie en de look mengen. In het midden van de oven de pompoen gedurende 12 tot 15 minuten beetgaar bakken, maar niet helemaal zacht. Intussen de potten fond met 1 pot water ofwel de bouillon aan de kook brengen. De portobello's schoonmaken, de hoedjes van de stengeltjes scheiden en de hoedjes in fijne plakken snijden. De portobello's en de sherry aan de bouillon toevoegen en in 3 minuten beetgaar laten worden. De bouillon laten afkoelen, de pompoen toevoegen en tot gebruik in de koelkast zetten. Om te serveren : de bouillon door en door verwarmen, tot tegen het pruttelen aan. De broodjes in sneetjes snijden. De bouillon in diepe borden scheppen, bestrooien met peterselie en sesamzaadjes, en met het brood opdien. Uit Gezond Nu, 09/06
22-09-2006 om 16:33
geschreven door Luc
Djintan en consorten
Djintan is gemalen komijnzaad, ketoembar is gemalen korianderzaad. Udonnoedels is Japanse rijstspaghetti.
22-09-2006 om 16:20
geschreven door Luc
Leif Hoste en het WK tijdrijden
Leif Hoste ging voor een plaatsje in de top-5 van het WK tijdrijden in Salzburg. Hij strandde op een teleurstellende zevende plaats. "Net niet is ook niet", zei hij.
22-09-2006 om 11:57
geschreven door Luc
21-09-2006
Wijnen
De eerste acht maanden van dit jaar is de wijnconsumptie in België met zo'n 5.8 % gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vijfenzeventig procent van die wijn is afkomstig uit Frankrijk, Italië volgt op de tweede plaats met 7 %. België is trouwens de grootste importeur van Bordeaux-wijnen ter wereld. (DM 18/09/06)
21-09-2006 om 16:52
geschreven door Luc
Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
"Dat avontuurlijke van de beginperiode van het mountainbike zit er nog steeds in. Ze zien een wortel uitsteken en dan willen ze daar met alle geweld over, terwijl dat eigenlijk niets met fietsen te maken heeft." Je voelt dat hij (Niels Albert) mij zo snel mogelijk wil pakken en ik wil hem zo lang mogelijk afhouden. Ik ben wel benieuwd hoe dat nu met de supporters moet ? Nu zijn ze in Baal nog van allebei supporter, maar als ik een paar keer niet win, zal ik er zeker aan hem verliezen." (DM, 16/09/06)
21-09-2006 om 16:49
geschreven door Luc
Leugenaars
Veel mannen (73 %) die sex hebben met andere mannen beschrijven zichzelf toch als hetero. Bovendien nemen deze groep mannen het minder nauw met condooms en hiv-testen. Vooral culturele normen zouden een rol spelen in het ontkennen van homoseksualiteit.
21-09-2006 om 16:43
geschreven door Luc
Ezelsbruggetjes
Gelezen in het tijdschrift Klasse ( www.klasse.be ) : op de website www.ezelsbrug.nl staan een heleboel ezelsbruggetjes verzameld, netjes geordend per schoolvak.
21-09-2006 om 16:40
geschreven door Luc
Hoeveel zit er in een kopje ?
In een gewoon dagdagelijks kopje zit: - 140 gr fijne suiker - 120 gr griesmeel - 115 gr poedersuiker - 110 gr bruine suiker - 110 gr aarappelbloem - 105 gr maïszetmeel - 90 gr gewone bloem - 95 gr paneermeel In een mok zit ongeveer het dubbel van een kopje.
21-09-2006 om 16:37
geschreven door Luc
Raketsla
Raketsla wordt in het Frans 'roquette' en in het Italiaans 'rucola'
21-09-2006 om 16:33
geschreven door Luc
Andropauze
Zogenaamde andropauzeklachten lijken veeleer het gevolg van ongezonde leefgewoonten en chronische aandoeningen, terwijl de ro van een dalend testosterongehalte bescheiden blijft. Die testosterondaling blijkt trouwens vooral voor te komen bij "ongezonde" mannen. (DM 20/09/06)
21-09-2006 om 16:25
geschreven door Luc
20-09-2006
Wandelende haai
Je kan de pas ontdekte wandelende haai op stap zien op www.demorgenhaai .
20-09-2006 om 18:00
geschreven door Luc
Barcelona
Zin om eens gastronomisch op pad te gaan doorheen Barcelona : één adres :www.iconoserveis.com
20-09-2006 om 17:58
geschreven door Luc
Corticosteroïden
Corticosteroïden, vaak ook gemakshalve maar foutief aangeduid als cortisones, zijn lichaamseigen hormonen die worden aangemaakt in de bijnierschors. Ze zijn een onderdeel van het geheel aan reacties van het organisme op ontstekingen, langdurige inspanningen maar ook spanningen van mentale aard (met hierdoor alweer een foutieve benaming : stresshormoon). Ze versnellen de afbraak van eiwitten uit de spieren die worden omgezet in koolhydraten (suikers) die snelle energie leveren. Ook vetstoffen gaan sneller circuleren. Door deze eigenschappen wordt de sporter geacht meer reserves te kunnen aanspreken. In de medische praktijk worden ze toegediend als ontstekingsremmers, in de sport om enerzijds extra reserves vrij te maken (naar men hoopt althans, dit is niet expliciet bewezen) en anderzijds (vooral) vanwege het euforiserend effect. (DM, 19/09/06)
20-09-2006 om 17:52
geschreven door Luc
Cortisones hebben Epo vervangen
Wim Van Thuyne van het Gentse Dopinglabo promoveerde onlangs met de doctoraatstudie 'The grey zone in doping'. Hiermee wordt bedoeld : een atleet kan positief bevonden worden zonder dat hij slechte bedoelingen had, maar omgekeerd kan een atleet ook wegkomen met medicatie die eigenlijk verboden is. Er is immers een immens probleem. In de periode dat de jacht op Epo goede resultaten boekte, is het gebruik van coticosteroïden weer fel gestegen, ook omdat het Wada, begrijpe wie kan, begin 2005 de grenswaarden fel verhoogd heeft. Bijna 37 % van de renners (want het gaat toch voornamelijk over (prof)wielrenners) rapporteert spontaan het gebruik van corticosteroïden, maar men mag aannemen dat het reeële verbruik nog een stuk hoger zal liggen. Daarbij kunnen cortico's in sommige gevallen nog eens het voorwerp uitmaken van een uitzondering wegens therapeutische doeleinden. Het gevolg is dat wielrenners omzeggens niet meer betrapt worden op het gebruik van corticosteroïden. Samen met het gebruik van cortico's steeg ook het gebruik van beta-2-antagonisten, middelen die helpen bij inspanningsastma, maar die ook een prestatieverhogend effect hebben. Ook hier circuleren enorm veel therapeutische voorschriften. Feit is dat geneesmiddelengebruik geen voorrecht van de wielrenners is, maar dat zij wel de enigen zijn die wegens het euforiserend effect kiezen voor corticosteroïden. We hadden het hier nu over de atleten die wegkomen met ongeoorloofde medicatie, in het stukje "voedingssupplementen en doping" hebben we het over diegenen die pech zouden kunnen hebben. (DM, 19/09/06)
20-09-2006 om 17:51
geschreven door Luc
Voedingssupplementen en doping
Vooral in de jaren '90 werd het gebruik van legale, mogelijk prestatiebevorderende middelen gepromoot, de zogenaamde voedingssupplementen. Van Thynes' onderzoen toont nu aan dat niet minder dan 10.7 % van die supplementen gecontamineerd zijn met dopingproducten. Ze bevatten regelrechte anabolica, of amfetamines, of efedrine, of zelfs ecstasy. Vaak wel in minieme hoeveelheden, maar toch genoeg om positief bevonden te worden bij een dopingcontrole. En volgens het Wada bén je positief, zelfs al heb je ter goeder trouw gehandeld/gebruikt. Oppassen geblazen dus met dez supplementen. (DM, 19/09/06)
20-09-2006 om 17:51
geschreven door Luc
Maanzaad en doping
Ook uit van Thuynes' onderzoek : men kan positief testen op het gebruik van morfine na het consumeren van maanzaad, dat afkomstig is van papaver. Na een ontbijt van broodjes belegd met maanzaad, testte geen enkele proefpersoon positief. Maar na het consumeren van een cake, gebakken met maanzaad, testten 40% van de proefpersonen positief (het panel bestond wel maar uit vijf personen, het onderzoekje is dan ook enkel illustratief bedoeld). Dus, ook hier weer oppassen geblazen, want na het drinken van een kruidenthee die slaapbevorderend werkt, deed zich hetzelfde fenomeen voor.
20-09-2006 om 17:49
geschreven door Luc
Wielrenster Jeannie Longo
Wielrenster Jeannie Longo neemt op haar 47ste nog maar eens deel aan het WK in Salzburg : "Ik train zoals Rambo : ik vertrek met mijn mountainbike, schakel nadien over op mijn pistefiets voor een intensieve training op de baan, stap opnieuw over op de mountainbike en sluit af met een doorgedreven training op de wegfiets." "Ik heb een hele evolutie binnen de wielersport meegemaakt. Intussenis er veel veranderd. Eén ding echter niet. Het grote geld blijft nog altijd naar de mannen gaan." (DM, 19/09/06)
20-09-2006 om 16:29
geschreven door Luc
Lierse coach René Trost
René Trost begint, na de 1 op 18 van de competitiestart, 0 overwinningen, 3 doelpunten gescoord, een doelsaldo van -8, de ernst van de situatie in te zien: "U hebt het over een magere start, mij lijkt het eerder anorexia." (DM, 19/09/06)
20-09-2006 om 16:28
geschreven door Luc
Dagelijkse lectuur
Op de website www.dailylit.com kan je literatuur in je mailbox aanvragen, op het rime dat je zelf verkiest. Je hebt de keuze uit een 165 werken uit het Engelstalig publiek domein. De lengte van de fragmenten die je per zending krijgt is bepaald op een vijftal minuten leestijd.
20-09-2006 om 16:03
geschreven door Luc