Inhoud blog
  • raamvisie17042012
  • raamvisie16042012
  • raamvisie15042012
  • raamvisie13042012
  • raamvisie01042012-2
  • raamvisie01042012
  • raamvisie30032012
  • raamvisie26032012
  • raamvisie22032012
  • raamvisie20032012
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    raamvisie
    dagelijkse
    03-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie03042011
    Het is een grauwe dag. Windstil, maar niet koud.Gewoon een dag die zou kunnen leiden tot weersverandering. Een warme of een koude periode?? We gaan het zien.
    In het boekenprogramma zag ik een discussie over macht versus dialoog. Angst versus nuance. de gast (Jos ?) stelde dat in Nederland een tendes gaande is die vraagt om een sterke leider.. Ik had het er ook al eerder over in mijn blog. Die behoefte komt eens in de zoveel tijd terug op de agenda en is meestal een inleiding tot machtsscheefgroei en geweld. Ja en als die beiden er zijn is de gevraagde leider er natuurlijk altijd als de kippen bij om het volk even te helpen. Je zou dus niet in zo'n situatie terecht moeten komen als land en als volk. Nuances blijven voeden is een remedie als die nuances er toe doen. De sprekers van politieke partijen dienen zich dan ook te realiseren dat hun teksten in een tijd waarin om sterke leiders wordt geroepen, van groter belang zijn dan in een fase in de geschiedenis waarin een land ondanks de regering floreert.
    De mensen in een democratisch land accepteren de afspraken en respecteren de regels die het leven mogelijk maken zoals het gewenst wordt. Niet iedereen kan echter constant tevreden gehouden worden en dan is het de kracht van de maatschappij die op die momenten gewoon stabiel en uit eigen kracht blijft doordraaien. In zo'n land heb je mensen nodig die vanuit dienstbaarheid de politiek in zijn gegaan. Niet egotrippers en idealisten zonder visie, maar pragmatische en genuanceerd denkende politici die door samenspraak tot het beste komen voor ons land. 
    Leve de veel partijen structuur van Nederland, leve de daaraan gekoppelde polderstructuur en leve de noodzaak om via luisteren weer enkele stappen verder te komen voor ons land. Soms werk je samen en soms pas je even voor dat onderwerp, maar dat alles vanuit je behoefte het beste voor je land te proberen te bereiken..
    Het doet mij goed, ik sprak er al vaker over, dat we in Nederland nog steeds vele voorbeelden kunnen zien en horen van inhoudelijke discussies over alles wat er speelt in de maatschappij. Laat dat zo blijven..... en het leven in ons kleine landje is dan nog niet zo slecht..
    tot morgen.

    03-04-2011 om 13:56 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie02042011
    Een warme dag zoals verwacht. Hoge temperaturen en veel zon. De wind uit het zuiden tot zuidwesten.
    Vandaag zag ik op de NTR (NTS,Teleac en RVU) een heel erg mooi programma over een Bosnisch gezin in Canada. Een man, vrouw en drie kinderen leefden, waarschijnlijk als Bosnische vluchtelingen, in de buurt van Quebec  in het oosten van Canada.
    De vrouw was van huis uit RK en was door de relatie met haar man op de islam gekomen. 
    Ze was bekeerd tot de Islam en droeg ook volgens de grbruiken de kleding die vrouwen vaak dragen. 
    Hoofdbedekking en speciale lange jurken..

    De bedoeling van de docu/film was een beeld te geven van het proces om tot een hoofdbedekking te komen.
    De moeder deed dit voor haar dochter die 10 jaar oud is en langzamerhand aan die idee van een hoofddoek moest gaan wennen.
    Het idee van de moeder was goed. Uitgaande van het vrije wil idee is de moeder dochterlief naar bijeenkomsten en vergaderingen gaan meenemen waar over dit soort onderwerpen werd gesproken. Zo was er een interview met een groep jonge vrouwen van net even 20 jaar die vertelden hoe het bij hen was gegaan. Ook echter ging de moeder naar bijeenkomsten waarbij ook oudere vrouwen hun mening en ideeën deelden over het dragen van de hoofddoek.
    Zelf had de moeder door de gesprekken met zoveel verschillende groeperingen het moeilijk gekregen om het vanzelfsprekende van de islam en de hoofddoek vast te houden. Zij is zonder haar dochter toen ook nog naar allerlei bijeenkomsten gegaan waarin sommige vrouwen haar eerlijk en open vertelden dat zij er niet voor kozen om zo gekleed te gaan. Er was een vrouw die stelde dat zij en haar gezin nu in Canada woonden en dat zij daardoor het gevoel van "vrijheid" meer dan vroeger kon beleven. 
    De vrouw kwam er achter dat zij veel stappen in die bekeringsperiode had gezet omdat ze ergens bij wilde horen en om haar goede wil te tonen t.o.v. haar man en de islamitische groep vrouwen in Canada. Toch hebben die vrouwen haar door alle gesprekken en informatie aan het denken gezet over vrijheid, zelf keuzes maken en de wijze van geloven.
    Uiteindelijk is ze gestopt met het dragen van de hoofddoek en de kleding van de moslima's omdat ze er geen goed en veilig gevoel meer bij had.

    Een prachtig document waar Rupert zeker naar zou moeten kijken om zijn mening wat genuanceerder over te brengen aan zijn volgelingen.. 
    Het kan een maatschappij waarin vele verschillen juist goed samen gaan..
    Als je bijvoorbeeld op Kennisnet.nl leest dat meer dan 15.000 jaar geleden er al bevolkingsgroepen als nomaden trokken via de Beringstraat naar Alaska en Noord-Amerika, dan realiseer je je dat mensen zolang ze bestaan redenen hadden om op weg te gaan..
     

    02-04-2011 om 22:23 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie01042011
    Het is een beetje stormachtig geworden. De overgang van het ene weer naar wat er staat aan te komen gaat vaak samen met wind of storm. Het water gaat vanaf rechts langs het raam en er zijn zelfs golven. Morgen wordt het echt warm met temperaturen boven de 20 graden.
    Het is met nieuws in deze tijd soms hard werken. Indien er nieuws is en dan zeker op politiek gebied, is er een scala van berichtgevers die over dat onderwerp hun licht willen laten schijnen. Hun licht geeft meteen al aan dat de ontvanger wordt beïnvloed en zelf in staat moet zijn bepaalde informatie over dat onderwerp te kwalificeren. Dat is niet makkelijk en soms niet te doen. In onderwerpen als nu in Japan spelen, is er behoefte aan toelichtingen. Die worden regelmatig verzorgd door hoogleraar zus en professor zo. Die mensen bedoelen het ongetwijfeld allemaal goed, maar toch zit hier ook een valkuil. Van de kijker of luisteraar wordt verwacht dat zij in staat zijn om de info van de specialisten te schatten en te waarderen. Soms hoor je mensen van tv en radio als het over nieuwsgaring gaat zeggen dat de kijker en luisteraar heel goed zelf kan en wil uitmaken of iets is zoals het wordt gebracht. Vrije pers, noemt men dat. De pers kan er voor kiezen om informatie op allerlei manieren te brengen en als er commentaar op de wijze van communiceren komt stelt de omroep en de tv dat de mensen het zelf wel kunnen....
    Ik voel daar een contradictio, het gaat niet om of de mens het zelf wel kan beoordelen, het gaat erom dat de kijker of luisteraar de juiste  informatie krijgt. Informatie die niet ter discussie staat..... 
    Tja en dan kom je in een moeilijk gebied. Wat doe je als overheid, als je tegen het eigen volk moet zeggen dat het bloot staat aan 10.000x de veilige hoeveelheid straling bijv.??? Je krijgt dan het dilemma van informatie en eerlijkheid en informatie en landsbelang...

    Als in Tokyo 8 miljoen van de 16 miljoen mensen/inwoners gaan proberen weg te komen vanuit Japan, is het probleem niet te overzien.
    De overheid stelt dan waarschijnlijk dat de metingen een fout bevatten en dat de hermeting heel andere waarden gaf..
    De omroepen in Nederland laten zich voorstaan op openheid en eerlijkheid enz. Echter een omroep die door de overheid geïnformeerd wordt over de feitelijke situatie, wil niet de veroorzaker zijn van de paniek en chaos die na zo'n melding via de tv/radio zou optreden..
    Vrije omroepen zouden zich meer moeten richten op feitelijke toelichtingen op de werkelijkheid van dat moment. In Japan zie je dat de cultuur de mensen aan de ene kant opmerkelijk rustig houdt ondanks de enorme problemen met de kernreactoren. Aan de andere kant is  er ook een groeiende onrust bij de bevolking die zich aan het realiseren is dat niet alle info volledig en juist was. Dit komt dan o.a. door de aanwezigheid van Greenpeace in dat gebied. Zij meten ook en hun metingen wijken af van die van de overheid. Door de moderne communicatiemiddelen als iPhone en internet, sms en twitter, is die Greenpeace-informatie sneller bij de geïnteresseerde Japanner, dan de officiële regeringsinformatie...Als die info dan vervolgens ook nog afwijkt van andere metingen, is het probleem geboren. Argwaan naar de overheid is geboren en het zal daarna nooit meer het zelfde zijn. Wantrouwen is moeilijk weg te poetsen..
    In Nederland zag ik laatst in een P&W-uitzending een Elsevier verslaggever en een Greenpeace vertegenwoordigster in een soort debat. De Elsevierman was aan het bagateliseren. In zijn reactie stelde hij dat we werden bang gemaakt voor de atoomtechniek, terwijl hij juist pleitte voor deze energiebron omdat het ver uit de veiligste zou zijn.
    Greenpeace stond uiteraard stil bij de gevaren en het afvalprobleem, maar daar werd dan weer langs heen gepraat door de Elsevierman..
    Een mooi voorbeeld van informatiemanipulatie. De mens aan de tv en radio, kan zo nooit een echt waarde oordeel vellen en een ferm standpunt innemen. Altijd zijn er wel mensen zoals de twee in deze uitzending. Elkaar afvallen, niet serieus nemen en de probleemstelling bagateliseren, dat zijn de reacties die standaard lijken te zijn voor een optreden op tv en radio.
    Nogmaals, ik pleit voor een scheiding van entertainment en nieuwsgaring, zie mijn vorige blogs.
     

    01-04-2011 om 14:27 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie31032011
    Het was nat vandaag en in de loop van de middag trok de wind aan en is het nog echt gaan waaien..
    De komende dagen wordt het bijna echt warm.Komt goed uit want dan is de tuin aan de beurt en het gras.....
    Informatie delen is in onze westerse wereld een gewone zaak. Wij vinden het absoluut normaal om over alles wat er gebeurt iets te kunnen vinden op en in de media. Toch is het niet zo dat al die behoefte aan info leidt tot een duidelijke mening van de mensen. Regelmatig hoor ik mensen bijna verzuchten: "ondanks, of juist door, alle informatie weet ik niet hoe het zit. Dit geldt bijvoorbeeld voor de banken crisis, maar ook voor de Gunduzmissie en ook voor de Libië zaak. 
    Het stroomt over van meningen, standpunten en specialisten die er iets over moeten, willen of mogen zeggen. 
    Meningen zijn zo uiteenlopend en de onderwerpen vaak ook nog zo ingewikkeld, dat een eigen gefundeerde mening nauwelijks te vormen is. Natuurlijk hebben we dat gevoel wel, dat we weten hoe we iets vinden, maar in de werkelijkheid is dat maar erg dun ijs.
    Aan ons, mensen van de straat, wordt niet gevraagd hoe we er over denken. Ja, misschien in tv-programma's, maar die worden alleen maar gemaakt als een soort entertainment, dus vermaak. Daardoor zal je je geen gefundeerde mening gaan vormen.
    Nu zijn er ook mensen die dat ook helemaal niet willen of hoeven. "Ik zie wel" , is dan vaak de reactie. "Ik ga er niet over dus wat heeft het voor zin me er over druk te maken. Ze (Den Haag) denken toch voor ons en doen toch gewoon wat zij op dit moment verstandig vinden?" 

    Meningen leiden tot discussie en die zouden wellicht in een maatschappij waarin entertainment en nieuwsgaring meer apart worden gehouden, kunnen leiden tot meningsvorming. Als publieke omroep kan je dat als een uitbreiding van de structuur presenteren. 
    Meningsvorming en entertainment meer naast elkaar en dus minder door elkaar in de structuur. 
    Voor de mensen die reageerden zoals hierboven beschreven, blijven de combi-programma's waarin meningsvorming en entertainment samengaan. Voor de meer links en politiek georiënteerde mensen is er dan de keus om af te stemmen op uitgebreide info,  inhoud en discussie. 
    De presentatie en de beelden zijn dan niet meer effect gericht, maar slechts als ondersteuning van de feiten en de inhoud. 
    Het idee zal wel weer worden afgeschoten als een linkse hobby, maar het Joost Eerdmanstijdperk leidde bij mij althans tot deze behoefte. 
    Meer nuance, inhoud en kritiek vanuit de presentatie. 

    01-04-2011 om 01:19 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie30032011

    De wind is gedraaid. het water komt van rechts en dat betekent dus weersverandering. Het is bewolkt en de temperatuur is goed, rond de 15 graden. Het warme weer zit in België en Frankrijk.

    Beste Greenpeace, 

    Is het ook bij Greenpeace inmiddels duidelijk dat het hoofdstuk aardwarmteontwikkeling, het verdient om meer aandacht te krijgen?

    Rapporten van universiteiten en statements van politieke partijen zijn er inmiddels.

    Internationaal is er een basis om deze discussie inhoudelijk goed op te starten.

    Geen politiek gewin statements, maar realiteitszin in tv-programma;s, op de radiouitzendingen, via twitter en facebook en via de kranten.

    Vooral ook de plaatselijke kranten zouden hier ook een sturende rol in kunnen vervullen.

     

    Waar staat Greenpeace?

    Ik word wel gebeld thuis om meer te doneren, maar als ik de vraag over aardwarmte voorleg, is er geen kennis aanwezig…??

    Zorg ervoor Greenpeace dat jullie jezelf niet te belangrijk gaan vinden. Jullie zijn er gekomen om zaken aan te kaarten en alternatieven voor te stellen en te introduceren.

    Daar hoort anno 2000-nu de ontwikkeling van aardwarmte zeker bij.

    Op 17 februari liet de pvda een rapport verschijnen. Is er inmiddels contact met alle politieke partijen over deze ontwikkelingen??

    Meer exposure voor dit onderwerp, zeker nu, zou welkom zijn.

    Met vriendelijke groet,

    Een brief/e-mail aan Greenpeace n.a.v. een mail om tegen kernenergie te stemmen. Natuurlijk heb ik die ondertekening gegeven. Echter ook Greenpeace dient zich te bemoeien met vragen over alternatieven voor kernenergie. In mijn blogs schreef ik al regelmatig over dit onderwerp.Het zou goed zijn als de mensen in het land meer betrokken worden bij het veranderingsproces van atoomcentrales naar aardwarmtecentrales....

    Gisteren was de discussie over het heli-incident. Uiteraard is de minister niet weggestuurd. Dat lag in de lijn van de verwachting. Heel interessant vond ik een uitspraak van Pechtold vandaag op radio1. Hij stelde : " er zal altijd een minister zijn" . Ik vind dat sterk om zo'n zin nu te poneren, Veel mensen in Nederland zijn in de laatste 10 jaar rancuneuzer geworden. Men accepteert niet meer als het anders loopt dan gedacht/verwacht. Dat die verwachting veelal gestuurd en beïnvloedt wordt door nieuwsgaring en dus een zekere subjectiviteit inhoudt, lijkt de mensen in deze afgelopen periode niet te bereiken. Men is in de formuleringen zoals bij dit voorval met Hillen te persoonlijk en onderschrijft daarmee niet de opmerking van Pechtold over: "er zal altijd een minister zijn".  Pechtold stelde dat hij niet ging over het personeeldbeleid van het CDA. Ook die opmerking vond ik een goeie. Hiermee legt Pechtold de verantwoordelijkheid bij het CDA en is elke, na vandaag voorkomende, misser of blunder een feit met mogelijk ver(s)trekkende consequenties. Ook de rol van de PVV vond ik niet mis te verstaan. Zij hebben 24 handen omlaag gehouden toen het op stemmen aankwam en gaven daarmee aan dat de PVV niets toevoegt aan het inhoudelijke politieke spel. Zij zijn marionetten in deze gedoogconstructie. 


    30-03-2011 om 14:51 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie29032011
    Windstil, zonnig en dus een prachtig uitzicht op het bos en het water.Een plaatje...
    Vandaag het debat. Tijdens het schrijven van dit blog luister ik naar de chronologische opsomming van de gebeurtenissen.
    Die info is nog niet live op het net. Al Jazeera geeft ondertussen de laatste info over de economische chaos die aan het ontstaan is met Ierland en Portugal. Het is een global besef aan het worden dat we door de banken worden belazerd en dat ook na de crisis van een paar jaar terug. het is hun beroep: belazeren. Nu zullen ook de westerse landen gaan merken dat met al dit gedoe de financiën in de "rijke" landen nu onder druk komen te staan. Pensioen verhalen op internet geven aan dat het IMF bankroet zou zijn en een verklaring voor het gedrag van het INF richting Ierland is niet meer dan een vlucht vooruit vanuit een eigen bankroete situatie..
    Gelukkig overzie ik lang niet alles wat er snel langskomt, maar wel groeit er een onbestemd gevoel dat er onheil groeiende is. Hoe, waar en vooral waarom is niet duidelijk. Vele mensen praten er over de hele wereld over, maar het leidt niet tot oplossingen voor de wereld.
    Het lied van "vluchten kan niet meer" komt toch af en toe in mijn gedachten. Waar zou je willen zijn nu? Gewoon thuis in je eigen omgeving zou je zeggen maar dat wordt steeds moeilijker omdat we leven in een land waarin de bestuurders voor toenemende onrust zorgen.
    Er worden geen gemeenschappelijke doelen nagestreefd die in het belang zijn van de mensheid. het lijkt erop dat er steeds meer druk op meerdere ketels komt te staan.. In de geschiedenis is dit al zo vaak voorgekomen en leidde, door het gebrek aan bestuurlijke vaardigheden, in oorlog. Die waren dan, volgens diezelfde incapabele bestuurders nodig en ook  de enige optie.. Het is niet te geloven dat de wereld steeds opnieuw door dezelfde fasen heen moet op weg naar oorlog. Daarna kunnen de incapabele mannen en vrouwen het weer wel een tijdje.. en dan begint het spel weer van vooraf aan....

    29-03-2011 om 10:27 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie28032011
    Het was weer een droge dag met veel zon, maar ook nog wel fris.Het wordt allemaal beter eind van deze week, maar nu is het nog fris.
    Een stukje schrijven, een column vullen, een tv-presentatie, een commentaar geven als specialist en ga zo maar door. Als je met de tv, radio, krant, internet en iPad alles probeert te volgen zijn er te veel momenten voor mij dat ik me afvraag of degene die interviewt wel echt dat specifieke stuk nieuws wil behandelen, of dat alleen maar doet omdat hij dienst heeft.
    Ik ben geen fan van Thijs van de EO op Radio1. Niet vanwege dat eo-gehalte, maar wel door zijn stijl. Hij stelt samenvattende opmerkingen als vraag en leidt de ondervraagde naar een punt waar Thijs wil zijn. Of dat voor de geïnterviewde ook goed is kan hem niet interesseren. Het draait om Thijs en om oordelend interviewen. Vandaag had hij een PVV-er in de uitzending en die werd ontvangen met vragen of hij nog gelooft, nog in de kerk komt en hoe dat is te rijmen met de PVV.
    De man in kwestie bleef rustig proberen te antwoorden, maar het hele gesprek nam in kwaliteitswaarde af, door de drammerige vragen van Thijs. 
    Zou hij niet weten dat dergelijke vragen oordelend zijn en eigenlijk privé? Het gaat helemaal niet om geloven of kerkbezoek. Dat bepaalt ieder voor zich. De tijd is voorbij dat dat soort zaken allemaal voor ons werd geregeld en gecontroleerd. God zij dank is die tijd voorbij, maar nee, niet voor onze Thijs. Op de barricaden en vol erop in met vragen over privé-zaken. Het had zo mooi kunnen zijn als Thijs en zijn redactie hadden bedacht in te gaan op wat de PVV-er wel zei n.l.: elke asielzoeker zal individueel moeten worden getoetst. 
    Die opmerking was nieuws omdat het niet meer als de generaliserende stellingen van de PVV klonk, maar er zelfs nuance in doorklonk. 
    Ook hadden ze kunnen ingaan op de veranderingen die er moeten worden georganiseerd om de werkelijkheid en theorie bij elkaar te houden. In de tussentijd zitten uitgeprocedeerde asielzoekers in de wachtkamer en zal je de kinderen uit die gezinnen moeten opvangen en scholing geven. Ook zij verdienen barmhartigheid of compassie want daar gaat het om. Die vragen had Thijs moeten oppikken en doorspitten, maar het was weer een uitzending waarin de welbekende samenvattende vragen en de oordelende opmerkingen niet van de lucht waren.
    Neem eens afstand Thijs en kijk eens naar je bijdrage aan de nieuwsgaring en jouw deel daarin.....ik hoop dat je met open ogen en vooral open mind durft te kijken....

    29-03-2011 om 01:02 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie27032011
    Het is heerlijk weer, zonnig en oostelijke wind. Het is niet echt warm nog, maar dat gaat komen in de komende week. het zou wel eens zo kunnen gaan dat het eind van de komende week een periode van echt warm weer aanbreekt.. 
    In Buitenhof vandaag de discussie over de stadionkoren n.a.v. afgelopen zondag bij FC den Haag en Ajax (3-2) Er werd toen in de feestvreugde geroepen "joden aan het gas, Hamas, joden aan het gas , we gaan op jodenjacht"
    Simon Kuper legde uit dat er in Nederland, anders dan in Engeland een trend gaande is waarin alles lijkt te moeten mogen of kunnen. Hij haalde Pim Fortuyn en Rupert aan als exponenten van die begin 2000 ingezette "vrijheid" 
    Kuper stelde dat in Nederland er hele groepen zijn die simpelweg denken als Pim en Rupert en die ook denken dat zij in hun recht staan. 
    Nu, na de wedstrijd, die mensen uitgelegd dienen te krijgen dat dit niet kan, krijg je opnieuw de discussie over wat wel en niet toelaatbaar is. Kuper pleitte ervoor om de politie directer en duidelijker te laten optreden. In Engeland is het probleem praktisch uit de wereld in de stadions omdat de mensen weten dat de straffen zwaar zijn en niet onderhandelbaar..
    Hier in Nederland zou dat ook kunnen als politiek en de bestuurslagen en de rechterlijke macht hierin eensgezind zouden optrekken. Wat er in Nederland aan de hand is dat je bij een Simon Kuper een soort vervangende schaamte bemerkt voor het Nederland van nu. 
    Hij stelde zelfs dat het maar goed is dat de geen nederlands verstaat omdat we er dan helemaal slecht voor zouden staan..
    Daar kunnen we het mee doen. Ook de voorzitter van de raad van Commissarissen van Ajax Coronel liet zich uit over de veranderende tijd waarin normvervaging en tolerantie volkomen uit de maat zijn gaan lopen in de afgelopen 20 jaar.
    Opmerkelijk vind ik altijd bij het kijken van voetbal in Engeland dat de toeschouwers en spelers elkaar letterlijk kunnen aanraken en bij elkaar zouden kunnen komen.. 
    Het gebeurt echter niet en dat dan vanwege de duidelijke afspraken en hun consequenties.. Dat moet hier toch ook kunnen??
    tot morgen.

    27-03-2011 om 18:29 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie26032011
    Het was een stuk kouder vandaag en de wind uit de oosthoek. Wel aardig wat zon maar behoorlijk frisser dan gisteren vrijdag 26 maart.
    Wat mij verbaasd in ons landje zijn alle mensen die ergens een mening over hebben of, in ieder geval iets kwijt willen over zaken die hier spelen.
    Ongelooflijk hoeveel programma's op radio en tv gaan over de politiek. Nu zijn er natuurlijk door de besluiten van deze regering ook steeds meer mensen die ergens iets van gaan vinden omdat het onderwerp hen is gaan betreffen..
    Vervolgens krijg je dan de reacties en die is ook hier veelal via twitter, facebook, en e-mail. 
    In jeugdprogramma's wordt er druk gesproken over wat er gebeurt met de jongere door de maatregelen van Mark. 
    Het lijkt af en toe wel of het kritiek leveren tot een sport is verheven. Iedereen heeft een mening en probeert die op de media te ventileren.

    Aan de ene kant is het een voorbeeld van democratie en zouden we blij moeten zijn met die mogelijkheden. 
    Aan de andere kant lijkt het ook of er door die nieuwe media een veel korter geheugen wordt gehanteerd. men wil alles en wel nu... 
    Wat er mogelijk de consequenties van kunnen zijn is voor bepaalde groepen niet interessant. Zij willen iets en eigenlijk is dat waar het om moet gaan. Er is zou meer bezinning moeten zijn op wat we met elkaar aan het doen zijn. Niet dat we er bewust op aanwerken om zaken te laten ontsporen, maar door o.a. de verkiezing van Obama destijds, mede door de nieuwe media in te zetten, is er nu ook in de rest van de wereld een generatie die zo politiek bedrijft. Snel reageren op allerlei onderwerpen die er spelen is echt van deze tijd. 
    Tijd om te reflecteren is er niet of wordt niet gewenst. Toch ben ik van de generatie die nog wel af en toe zeker even pas op de plaats wil maken om te bezien waar we zijn.....

    Hillen, Rutten en Rosenthal zijn oude knakkers, zeker in hun wijze van politiek bedrijven. Dat wordt nog moeilijk voor die drie, die bovendien zo aan elkaar vergroeid zijn dat er niet even een kan worden ingewisseld.. Dinsdag debat in de Kamer en Hillen zal aan de bak moeten. 
    Triest is de rol van Frits Wester, als oud CDA fluisteraar wil hij zijn eigen mensen van het CDA niet scherp aanvallen of erger.... 
    De formuleringen die Frits vandaag over Hillen uitsprak waren van een zoetigheid die mij sterk deed denken aan de schoolkrant van de middelbare school. Je mocht wel schrijven, maar de schoolleiding was de baas.
    Zou Hillen Frtits even hebben gebeld met de nadrukkelijke wens om de verwachting uit te spreken dat het allemaal wel goed zou komen??
    Tja, maar ook zo iets komt pas naar buiten als Frits afscheid neemt of Hillen een staatsbegrafenis krijgt....
    Dat is dan lekker..
    Tot morgen.

    27-03-2011 om 03:07 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie25032011
    Een mooie dag, weinig wind uit oostelijke richting en qua temperatuur heel lekker, zeker uit de wind.
    Een dag de Sorensen overstapt naar de PVV. Rupert ontvangt hem met kwalificaties als "goed" . 
    Het beeld wat ik in de jaren van Pim Fortuyn, van Sorensen heb overgehouden is het beeld van een verongelijkte man. 
    Altijd in de contramine altijd teugen.. Niet een man waarmee je je verbindt op weg naar betere tijden. Alleen al het feit dat zo iemand van de ene naar de andere partij hopt geeft aan waar het bij hem omgaat: ambitie en eigen belang. . Macht en invloed uitoefenen, maar dan wel op zijn manier: dus teugen....Laat de man het onderwijs achter (gelukkig volgens ....) zich en gaat hij moeilijk lopen doen als Eerste Kamerlid..
    Nee ik heb hem nooit een aanwinst gevonden integendeel....
    Nu heeft Rupert natuurlijk moeite om goede mensen te vinden voor de eerste kamer en daarom is deze overstap welkom voor Rupert. In ieder geval iemand die een decennium ervaring meeneemt en al is die dan vol van frustraties, toch beter dan al die sukkels die met een eigen agenda de club van Rupert komen opleuken, lees verzwakken.. 
    Ben benieuwd hoe gevestigde partijen hierop gaan reageren.
    We zien het allemaal wel weer gebeuren. Vanavond komt Sorensen natuurlijk in P&W, of nee dat kan niet want dat is een programma van de linkse hobbyclub....Misschien DWDD?


    25-03-2011 om 14:35 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie24032011
    Heel erg mooie dag met aanvankelijk nauwelijks wind en later enige wind uit het westen, maar die draaide in de loop van de dag naar oostelijke richting.
    Een dag waarop veel fietsers en wielrenners te zien waren. Kan me dat wel voorstellen.
    De VN resolutie 1973 leek zo ferm en eensgezind, maar nu , enkele dagen verder, is het ferme er vanaf en is de rol van Nederland een dubieuze geworden. Een vlucht vooruit van het kabinet lijkt het besluit om F-16 vliegtuigen en meer te laten meedoen met de Libië acties..
    Rutte, Hillen en Rosenthal hebben de komende week veel uit te leggen en het zou Pechthold sieren als hij nu eens doorbijt en de fouten verbindt met consequenties. Wel hevig verontwaardigd over de helikopteractie, maar niet op de rem bij het meedoenbesluit om in NAVO-verband in Libië aan de gang te gaan. Geen plan, laat staan een plan B.Ik sprak er al ettelijke keren over in deze blogs.
    Wat een klunzigheid komt er langzamerhand naar boven. Nu kwam vandaag het bericht dat de veiligheids en informatiedienst in het weekend niet bereikbaar was om adviezen te geven omtrent de helikopteractie. Hillen, maar zeker ook Mark, zullen met de billen bloot moeten en ik denk dat iemand het veld zal moeten ruimen.
    Tot morgen

    25-03-2011 om 00:33 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie23032011
    Weer een mooie dag met een prachtig mistdeel vanmorgen. Rond het eind van de ochtend kwam de zon er door en was het uit de wind zelfs warm.
    Het is met deze raamvisies zo dat ik me goed realiseer dat mijn blogs niet worden gelezen. Daar ben ik blij om omdat als je een dag luistert naar de radio, zoals ik deed vandaag in de auto, dan hoor je zoveel commentaren op alle onderwerpen, dat je bijna zou denken dat mijn bijdrage er niet toe doet. Dat is ook zo, maar het doel van mijn blogs is niet de mensheid te bereiken en vooraan mee te lopen met al die meningsuiters, maar om het denkwerk over de zelfde onderwerpen vorm en inhoud te geven op mijn manier. Ik realiseer me zeker dat mijn mening beïnvloed wordt  door al die radio enkranten meningen. Toch is het luisteren naar een uitzending met een interview voor mij vaak een moment dat ik kritiek heb op de interviewer. Als er niet wordt doorgevraagd of een discussie wordt geprobeerd met de ondervraagde, dan heb ik vaak het gevoel dat we als mensen worden weggezet als klootjesvolk die zoet wordt gehouden met schijndemocratie. natuurlijk kunnen we stemmen, maar dat is allen interessant in de maanden vlak voor de stemdatum. Daarna zijn wij mensen totaal niet meer interessant. kijk maar naar Hillen, die doet gewoon maar wat en wordt door niemand aangepakt in interviews. Ik word daar erg kribbig van. Vandaag hoorde ik ook Blok van de VVD reageren op de voorgenomen besluiten om mee te doen aan de NAVO acties in Libië. Arrogant en totaal niet communicatief. 
    Politiek is toch uitleggen en toelichten waarom zo wel en niet zo wordt gehandeld..? Die man is in mijn beleving de belichaming van de regent. 
    Doen alsof je interesse hebt, maar eigenlijk wil dat soort alleen maar de politieke agenda realiseren en als daarvoor moet worden gerommeld in de marges van het betamelijke, dan moet dat kunnen. Als het onverhoopt dan toch misgaat, bied je gewoon in de Kamer je verontschuldigingen aan. Ja ja. Ook de rol van D66 valt mij weer tegen. Zij doen mij vaak denken aan de republikeinen in de VS. Alleen de eigen doelen tellen en mensen die dat niet kunnen halen, tja ... jammer iedereen heeft het wel eens moeilijk......Een harde stijl van politiek die totaal niet het delen als vertrekpunt hanteert. Ook nu doen zij mee met de voorstemmers voor de NAVO acties in Libië. Niemand weet nog wat er moet gaan gebeuren als Gadaffi straks is verslagen..
    Ik pleitte al weken geleden voor een noodplan voor Noord-Afrika met Marshallplan achtige kenmerken. Europa helpt de Afrikaanse landen en zorgt tegelijk dat die mensen daar in hun landen worden opgevangen. Dat plan had in de EU-raad al lang op tafel moeten liggen als reeel initiatief om de stromen mensen in te perken. 
    Geen gesjoemel meer met quota Afrikanen via Libië door te sluizen naar Europa om daarmee het beleid over de stroom te beïnvloeden..Een dubieuze rol van Gadaffi en Berlusconi.....
    Wij hadden als Nederland een kans in deze situatie, maar het gaat alleen maar om macht en willen meedoen met de grote jongens in Europa...
    We zijn een klein landje Mark, maak daar gebruik van door je scherp op te stellen in elk overleg. Wat kan het jou schelen???

    23-03-2011 om 19:47 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie22032011
    Weer een heerlijke dag. Nauwelijks wind enigszins uit zuid oostelijke richting.Het was zelfs mogelijk even in de zon en uit de wind te genieten deze dag. Vanuit mijn raam is de wereld in voorjaarsbeweging. 
    In de wereld en het kleine afgeleide Nederland zag en hoorde ik vandaag weer van alles over Libië. De brief over de mislukte en klunzige actie van de marine helikopter was een voorbeeld van "verdraaiing van feiten" . Een woordenspel zal zich nu in de kamer afspelen en er zal aan het eind van die debatten weer het gevoel zijn van "katerigheid" over het optreden van politici in dergelijke situaties.
    Dan onze rol in Libië met de NAVO. op basis van de VN resolutie kan er een NAVO-plan ten uitvoer worden gebracht onder de vlag van de VN.
    Een minpunt in dit denken zijn de hanerige acties van individuele landen. Niks NAVO-actie onder VN-vlag. Ieder voor zich en graag zelfs ten koste van de andere landen. 
    Het is om je kapot te schamen dat we, de NAVO en de VN, niet in staat zijn om eensgezindheid te bereiken in onze opstelling. We worden door hebzucht naar olie gedwongen om in de meest wrange en mensonterende situaties de andere kant op te kijken. Misselijkmakend om de scheinheiligheid van wereldleiders, maar ook van de klunzen uit Den Haag te zien. Onacceptabel hun woordkeuze te moeten aanhoren over deze zgn. democratische acties ... Niks democratisch, niemand van de mensen die als specialist worden gepresenteerd op tv, kan uitleggen wat er gaat gebeuren in Libië nadat Gadaffi is verslagen en vermoord of berecht of ....?? Niemand legt uit waartoe al het NAVO-geweld leidt en waarom het zo gaat zoals het gaat.... Ik ben als gewone burger een nul in het politieke wereldspel, dat besef ik heel goed en daar ben ik blij mee.. 
    Toch beschouw ik mezelf niet als dom of ongeïnteresseerd in het wereld nieuws, integendeel. Wel heb ik op dit soort dagen het gevoel dat er in Den Haag en elders in de besluitvormingscentra wordt gekoketteerd met macht.
    Ik schreef er al vaker over in deze raamvisies. Het doel van de politiek en het belangrijkste ervan is: dienstbaarheid.
    Als de politiek dienstbaar wil zijn gaan allerlei zaken opeens als vanzelf.....

    22-03-2011 om 23:45 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie21032011
    Het is heerlijk buiten, alles zonnig en vol beloften voor een lekker voorjaar. Het is praktisch windstil en het water is vol van druk voorjaargedoe van eenden, zwanen, meerkoetjes en futen. Voor menigeen zal dit weer nog wel even door mogen gaan.
    De VN boodschap wordt toch al weer afgebrokkeld door de Arabische Liga. Het ingrijpen zou te veel burger slachtoffers eisen.... Binnen die VN-afspraken is waarschijnlijk te weinig aandacht geweest voor de inhoudelijkheid van de acties ..
    Zo is een orgaan als de VN een kwetsbaar geheel als er in die momenten dat het er toe doet, toch te snel te veel verwachtingen worden gepasseerd. 
    Het volk van Libië zal, als de VN ook weer snel weg is, het gevoel hebben dat er echt een rechtvaardiger wereld kan komen. Vertrouwen in kort en daadkrachtig optreden zal gevoed zijn bij duidelijke afspraken in de aanloopfase van een resolutie zoals deze 1973.
    Iedereen die het er dan niet mee eens is zorgt er voor dat de VN niet de nek uitsteekt en er dus velen zullen sneuvelen door die niet-eensgezindheid. De VN zou nu in Libië, kunnen pleiten voor snel en kort, dus vooral effectief ingrijpen.
    Het belang van een volk staat voorop en de wereld krijgt dat dan ook juridisch juist uitgelegd in vele momenten op tv, radio en kranten..
    Die samenhang van informatie van media en VN is een nieuwe insteek die naar de toekomst toe wellicht kan duidelijk maken dat "we" als mensheid gebaat zijn bij een daadkrachtige VN en juist opererende media. CNN en anderen hebben te vaak nog de insteek van scoop hier en scoop daar. Als het er echt om gaat is die meer entertainmentachtige insteek niet wenselijk voor de wereldvrede. 
    De CNN-bazen zullen dit niet leuk vinden om te horen, maar ik denk echt dat er meer nuances in berichtgeving en vrije nieuwsgaring noodzakelijk en mogelijk zijn.
    Dus geen CNN verslaggevers vooraan in de frontlinie om zgn. de Libiëstrijd te verslaan, maar CNN als vertaler van wat er politiek in de VS, maar zeker ook in de rest van de wereld is afgesproken.
    Het is door de scoophouding van CNN en vele anderen waarschijnlijk moeilijk om de vrije meningsuiting ondergeschikt te maken aan VN missies zoals deze, maar die zijn dusdanig uniek, dat dat van die media mag worden gevraagd. De rest van het nieuws in de wereld geeft voldoende ruimte voor entertainment en nieuwsitems.

    21-03-2011 om 18:36 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie20032011
    Heerlijk weer, zwakke westen wind en temperaturen rond de 14 graden schat ik zo. Als je uit de wind in de zon kunt zitten zal het zelfs warm zijn...
    De VN heeft middels 1973 besloten tot een signaal aan de leiders in Libië. Op zich is dat goed. Daarvoor is de VN na de tweede WO opgezet. De wereld zou veiliger worden als er een zogenaamd bestuur zou komen die macht had boven landen en staten.... Op zich dus goed en jammer dat toch niet alle landen meedoen met de resolutie 1973. Daarmee worden de problemen sinds de tweede WO schrijnend blootgelegd. Men deinst terug om op te treden en in de soevereiniteit van landen te treden. Dat is goed die twijfel, maar de VN is er zo gekomen om alle ellende van de afgelopen eeuw een halt toe te kunnen roepen. Daar is iedereen het mee eens.., tja en dan moet je ook consequent durven te zijn....
    Aan de slag dus met alle voorstanders van de Veiligheidsraad, alle landen moeten meedoen. Let wel, ik ben tegen alle geweld, maar hier is sprake van zo veel leed voor gewone burgers dat het moet worden gestop[t. Olie of geen olie, we hadden de afgelopen decennia al veel eerder het signaal moeten afgeven dat we het volk belangrijker vinden dan de president, die bovendien niet vanuit democratische lijnen is gekozen.. Aan pakken en niet bang zijn om door te pakken. Ben benieuwd hoe Nederland daarin een rol(letje) mag gaan spelen.., maar goed als we maar iets bijdragen is het al goed..

    20-03-2011 om 13:59 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie19032011
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een heerlijke dag met zon, aangename temperaturen en veel zon. Een dag om te fietsen, te joggen en te genieten van het voorjaar.Oostenwind en het water schuift dus rustig naar rechts vanuit het raam....Dit is het voorjaar in een close-up met op de achtergrond het water.... Prachtig
    Het gesprek in Nederland gaat nu natuurlijk over kerncentrales. Wel of geen kernenergie erbij of dat wat er is laten door gaan.... Een discussie op Radio1 vanmorgen met VVD, PvdA en CDA. Het was wederom een teleurstelling te horen dat er wel over termijnen van 50 jaar wordt gesproken als het gaat over nieuwe kerncentrales en dat de ontwikkelingen rond aardwarmte in die zelfde periode totaal nog niet worden genoemd.
    Wel hoorde ik Job Cohen praten over nieuwe en vernieuwende technologie, maar ik heb hem niet als nieuwsitem het aardwarmte hoofdstuk op de agenda zien zetten. Zou dat nu werkelijk allemaal politiek en tactiek zijn om er (nog) niet mee te komen??

    Het is in deze raamvisies de afgelopen weken herhaaldelijk gegaan over aardwarmte en ik pleit daar nu al zolang voor dat die technologie bekender wordt gemaakt en op de kaart wordt gezet als een nieuw Nederlands product. Wij als klein landje gaan aantonen dat we er onafhankelijk door worden van buitenlandse energie en fossiele energiebronnen.
    We hebben de universiteiten, de kennisbundeling in Nederland en Europa kunnen ons land maken tot een pioneer op dit gebied.
    Daarbij kaartte ik aan dat investeringen in dergeklijke projecten alleszins verdienen dat er door bijvoorbeeld ABP fors in wordt geinvesteerd. Het is veilig, schoon, en innovatief. Het geld van nu is zeker in de toekomst door het in dergelijke Nederlandse projecten te steken. Rendement is bijna te garanderen. Het financieel zeker stellen van misboringen door een garantiefonds is een noodzakelijk onderdeel van het totale plan, maar vanwege de kennis die er in Nederland is over de bodem, kunnen we die misboringen en de garanties daar omheen makkelijk opnemen in het totale kostenplaatje.
    Ik denk dat vele bedrijven graag willen investeren in dergelijke ontwikkelingen omdat het Nederlands is en vooral omdat het Nederlands blijft ook als het succesvol is. Studenten die nu aan studies beginnen kunnen in die periode van 30 tot 50 jaar afstuderen en vervolgens generaties nieuwe studenten opleiden in een zich continu vernieuwende ontwikkeling. Die generaties kunnen over de hele wereld de vergaarde kennis uitzetten en de planeet zal af zijn van energie als machtsfactor.. Geen Libië-verhalen, Iran, Irak etc.... Als dat zou kunnen....., dan zijn we bij een generatie van Job 3.0 of Job 4.0, maar goed, je moet ergens beginnen..
    Daarom stuur ik deze raamvisie maar weer eens aan Job Cohen. 
    Niet dat ik nu hoop of verwacht dat er een reactie komt, eigenlijk liever niet zelfs. Het zou toch zo kunnen dat al die thuisschrijvers en raamvisionisten de politiek ideeën aan de hand doen die misschien ooit iets gaan uitmaken in de politiek.
    Voor mij is het dagelijks schrijven van de raamblogs meer een disciplinaire bezigheid, dan dat ik me aan meet mee te kunnen praten met de grote jongens ....
    Ben toch wel benieuwd.....wie waar, hoe en wanneer begint over aardwarmte zonder daarna ook maar een ogenblik met de ogen te knipperen. 
    Tot morgen.

    19-03-2011 om 20:07 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie18032011
    Het was lekker weer, het regende en de zon heeft geschenen. Van alles wat. Op het water was een zwaan erg imponerend met het voorjaar bezig. Binnenkort zien we hem waarschijnlijk trots met zijn kids voorbij komen.
    Jack de Vries was weer even op tv. Ik ben geen fan van Jack. Ver voor zijn affaire met een ondergeschikte had hij mij n.l. al getriggerd met enkele uitspraken als staatssecretaris van defensie.
    Hij was toen in een interview op een open dag aan het proberen jonge verse jongens te "ronselen" voor een dienstverband. Er was in die zelfde tijd regelmatig in het nieuws dat er personeelstekort was bij defensie. Jack kon dat probleem wel oplossen.
    De jongetjes van 15 en 16 jaar mochten op de open dagen met scherp schieten! 
    Tja zo iemand is volkomen ongeschikt om ooit nog aan personeelswerving iets bij te dragen.
    Hij is daarna regelmatig in beeld gekomen als souffleur van de onervaren Balkenende en die manier was echt die van een sluwe vos. Een nare man zou Matthijs van Nieuwkerk zeggen en ja dat is hij voor mij.
    Het besluit van de VN om Libië te helpen is een goed besluit denk ik. Toch is de rol die Nederland kan, wil en of gaat spelen nog onduidelijk.
    Het zou mij niet verbazen als de NAVO Nederland helemaal niet vraagt om iets te doen, misschien vragen ze wel of we a.u.b. NIETS willen doen.
    De rol die Frankrijk speelt vind ik zorgelijk. Het is veel te veel haantjesgedrag, het vooraan willen lopen. Het zou m.i. sterker overkomen als de operatie zakelijk en vanuit de VN geleid snel resultaat zou opleveren. Nu China en Rusland ook voor de resolutie 1973 hebben gestemd is de wereld misschien voor het eerst getuige van een potentie van de VN die na de Tweede Wereld oorlog nog nauwelijks heeft gewerkt: eensgezindheid.
    Ik hoop dat de wereld meekijkt en beseft dat dit een patroon kan worden als dat nodig is.

    19-03-2011 om 00:39 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie17032011
    Het was bewolkt en niet echt lekker buiten. het water kwam nauwelijks van zijn plaats. De zuidelijke wind nam vandaag het grootste deel voor zijn rekening.Het schijnt weer wat kouder te worden de komende dagen. De duiven gaan ondertussen gewoon door met hun nestbouw...., gelijk hebben ze want het toch al bijna 18 maart.......
    De atoomcentrales in Japan zorgen nog steeds voor problemen. In de krant las ik dat als het misgaat de problemen met straling 230.000 jaar zullen voortduren... Dat is toch niet te bevatten dat wij mensen dergelijke dingen bouwen. Zo'n risico is toch nooit uit te leggen aan generaties hierna?
    Maxim Verhagen staat doodleuk te vertellen dat kernenergie veilig is en dat de risico's aanvaardbaar zijn? Hij kan dus in de toekomst kijken en inschatten wat er vanuit de natuur nog staat te gebeuren? In Nederland is de situatie uiteraard totaal verschillend met die in Japan, maar hier zijn weer andere mogelijkheden die kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. Als Maxim op tv nu gaat blaten dat alle denkbare risico's zijn afgeschermd, dan zegt hij in feite dat hij 100% zekerheid kan geven bij atoomcentrales?? Hoe komt zo'n man tot dergelijke uitspraken? 
    Is de energieproblematiek dan zo alles overheersend dat hij zelfs bereid is te liegen? 100% zekerheid????, wie kan en durft dat te zeggen?
    Laat Diederick Samson zo'n uitlating van Maxim Verhagen nu eens in alle rust toelichten op DWDD od P&W, dan hebben we heel veel mensen in een keer bereikt die straks bij volgende verkiezingen een juiste keuze zullen maken....op het dossier energie.

    17-03-2011 om 19:14 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie16032011
    Oostenwind en bewolkt. Het lijkt me niet warm of aangenaam buiten. Wel weer om met de hond het bos aan de overkant in te gaan.
    Er schuift zojuist een binnenschip door het raam. Bijna geruisloos vervoer. Wind mee en nauwelijks golven. 
    Ik vind het uitzicht nog steeds een van de charmes van dit huis. Bos, water en veel natuur om me heen..
    Het debat op tv over de ramp in Japan werd bepaald door hoogleraar Turkenburg, fysicadocent. Een aardige man die van zijn universiteit werd geplukt door radio 1 en EenVandaag, om commentaar en aanvullende informatie te geven. Dit deed hij op radio en tv. Steeds hoorde je de man zijn visie geven op de berichten. Gisteren begon hij de dag met alarm slaan. Er zou een ramp na een ramp gaan plaatsvinden. Hij had het over de koeling van de kerncentrales en de daar gemeten waarden. Gisterenochtend waren die blijkbaar zo hoog dat het zwarte scenario door hem uit de kast werd gehaald. Later die dag kon dat verhaal naar de prullenbak omdat de waarden inmiddels dusdanig gedaald waren dat van het zwartste scenario geen sprake zou zijn.
    Nu vind ik informatie goed. Bij een gebeurtenis als in Japan hoort dat ook. Extra uitzendingen horen er bij als het om zoiets groots gaat. 
    Het komt op mij over dat de gebeurtenis op zich snel wordt ingehaald door de scoringsdrang van de omroepen. Het zou zo moeten zijn dat dergelijk nieuws goed en vooral inhoudelijk wordt verslagen. Dat dit echter kort na de eerste berichtgevingen al vervalt in een omroepen contest met veel herhalingen en sensationele aanscherpingen van de gebeurtenis door "hoogleraar zus en zo" in te zetten om de legitimiteit van de benadering te onderbouwen. 
    Turkenburg bedoelt het goed, daar ben ik van overtuigd, maar het is op de keper beschouwd toch weer een ijdele man die zijn moment of fame op radio en tv beleefde. Het is een tijdsbeeld. Alles, vooral op tv, moet een scoringsfactor en een kijkcijfer dienen. 
    Het is even kwalitatief goed qua berichtgeving, maar al snel is die kwaliteit ondergeschikt en gaat het om kijkcijfers en wat daar bij komt kijken....
    Nu is het "ijdelheidsgehalte" van veel tv-presentatoren en hun programma's hoog. 
    Het zou zo moeten zijn dat dergelijk nieuws zonder "persoonsverheerlijkingsverschijnselen" wordt verzorgd. Nadruk op de inhoud van de gebeurtenis en de presentatie dus niet in soundbites maar gedegen. Wakker Nederland is te veel standpunttv waar het ook weer teveel gaat om de presentator, bij DWDD is dat ook aan de orde. Snelheid van het programma en de onderwerpen zijn belangrijker dan de inhoud en dan wordt het dus een personalityshow en dat is niet wat ik zou willen zien rond dergelijke ernstige onderwerpen.
    Het NOS-journaal geeft in deze een redelijk beeld, maar vervalt teveel in de herhalingen. Dat is de CNN benadering en dat werkt niet rond dergelijke onderwerpen, maar verveelt snel. Bij de NOS is de presentatie in eerste instantie goed en met low profile, maar wordt de kracht in een later stadium minder door de herhalingen.
    Turkenburg zou zich kunnen voorstellen dat de omroepen doen aan het uitmelken van nieuwsitems met als enige doel: kijkcijfers. Daar moet je dus als specialist je eigen rol goed bewaken, want voordat je het weet loop je mee in de malle molen van de kijkcijfers.

    16-03-2011 om 10:25 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.raamvisie15032011
    Oostenwind, lekker voorjaarsweer en zonnig. Heerlijke dag.
    Ramp in Japan loopt nog door nu meerdere centrales problemen hebben met de koeling.
    Op tv zag ik Diederick Samson zijn commentaar geven. Hij is op de hoogte vanwege zijn opleiding op dit gebied en zijn informatie kwam goed en geloofwaardig over. Wat ik miste was de opening naar aardwarmte als vervanging van de atoomcentrale. Blijkbaar is de tijd nog niet rijp??
    Heel veel commentaren vandaag gingen over het wegtrekken van mensen uit Japan. Vooral Europeanen maken nu dat ze uit voorzorg weg zijn. De berichten over nieuwe aardschokken die er kunnen komen blijven rondzingen. Ook een stad als Tokyo met  miljoenen mensen die eigenlijk niet wegkunnen,..... het is niet te bevatten wat er allemaal gebeurt.
    In Nederland is de atoomdiscussie ook weer opgelaaid. Men spreekt van aanvaardbare risico's..... ? Ik snap niet dat men zo denkt te kunnen praten. Wat is een aanvaardbaar risico? Een ramp zoals deze nu in Japan? Een overstroming van Nederland of een volkomen onverwachte aardbeving toch hier? Er wordt wel gezegd dat wij geen aardbevingen zullen krijgen, maar wie is er zo knap en alles begrijpend dat zo'n opmerking kan worden gedaan? Uiteraard lopen we hier minder risico, maar het kan wel en andere risico's zijn hier dan wellicht weer groter dan in Japan....
    Aardwarmte ontwikkeling en de daarbij horende discussie, dient op gang te worden gebracht zodat we de komende 15 tot 20 jaar een solide platform kunnen leggen voor deze schone, uitstootvrije en eindeloos (onuitputtelijk) voorradige energie.
    Mensen als Diederick Samson, maar ook andere jonge onderzoekers dienen nu nadrukkelijk in beeld te komen om de toon te zetten die kan maken dat we gaan inzien dat het werkelijk anders, schoner en veiliger kan!

    15-03-2011 om 20:20 geschreven door buck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 10/10-16/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs