Niet met alle Chinezen?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De wereld hangt aaneen van ruziemakers. Men betwist elkaar een grondgebied, de rechten op een song, de macht.
Nu is er weer herrie om het Europese luchtruim. Bepaalde groepen willen niet dat dit eengemaakt wordt. Al goed dat er geen grensposten in de lucht hangen. Er zijn wel vliegende douanes maar die doen wat anders. Territoriumdrang is ons bekend uit het dierenrijk. Het alfamannetje zal zijn gebied met urine afbakenen. Maar de lucht? Wellicht zijn de luchtruimfanaten geïnspireerd door vogels, die zitten te fluiten om hun gebied af te bakenen.
Wie zich echter geen fluit aantrekt van territoria of juist wél?- is onze commissaris van Handel. Zijn naam is Karel. Qua initialen (KdG) gelijkend op een groot historisch figuur, maar dat is dan ook alles. Bindt in zijn eentje de strijd aan tegen de grootmacht en geeft hierdoor een nieuwe invulling aan David en Goliath.
We hebben al het onderspit moeten delven toen de Chinezen onze tafeltennissers, met name Jean-Mi, van het voorplan verdrongen. Dus hij beginnen ruziën met de Chinezen. Die dan, bij wijze van tegenzet, onze chocolade met karmijnrood laten vernietigen. Dat kunnen wij toch niet laten gebeuren. Onze nationale trots. Heeft Karel wraak willen nemen omdat de Chinezen hun investering in Willebroek hebben ingetrokken? Wie zal het zeggen?
Het gekibbel zal nog wel even duren.
Tegelijk weer in Zemst een heel geïntegreerde familie, die beter Nederlands spreekt dan sommige andere ingewekenen of zelfs nationalen- en die dreigt te worden uitgewezen. Ambras met Maggie. De familie is toevallig Chinèès!
Herrie in pretparkenland: is de voorsteekpas voor de rijken? Kom je in conflict met alle andere vormen van eerste klas waarbij iemand betaalt voor een of andere dienst. Als ik daarvoor betaal, kan ik in Zaventem in een lounge gaan zitten. Een VIP-kaart voor een concert: betalen.
En ook in de familie van de koning is er nu herrie. Het moest ervan komen. Elk kind blijkt het recht te hebben om zijn biologische vader te kennen, alleen die ene dus niet? Kranten hebben een kort geheugen, want ze stellen dat Kathy P nu aan komt draven met een nieuw gerucht over de jongste prins. Dat gerucht is toch niet nieuw, het is een oude koe. De vraag waarom hij niet is gedagvaard is nogal wiedes: er is geen gemeenschappelijk DNA, elke beginnende genealoog zal dat bevestigen. Maar Albert blijft zeggen: niet met den deze. Terwijl de familie nu eerder begint te lijken op een soort nieuw samengesteld gezin. Heel eigentijds dus.
Ruzie, ruzie! Met een lichtpunt sedert gisteren: onze politici van de verschillende regeringen zijn nu eindelijk aan tafel gaan zitten om samen te gaan werken. Tot voor kort noodzakelijke conclusie- was dat dus niet het geval. Onnozelaars zijn we dat we dat dachten. Er is een eenvoudige manier om het probleem met de index op te lossen: verlaag de loonlast door enkele procenten minder belasting voor de werkgevers toe te staan, dan kan je nog de index behouden.
Maar Milquet is tégen en Rudy schreeuwt het weer uit tegen iedereen. Weyts had een goed idee om diegenen te belonen die het verdienen en de bedrijven dat te laten beslissen. Laat ons dus een bedrijf zoeken dat kan dienen als Chinese vrijwilliger.
好哇
© Pomerio 19-06-2013
|