Inhoud blog
 • PRIL
 • PLANNEN
 • IRONMAN BARCELONA
 • BARCELONA .... Llevamos
 • BARCELONA ... twordt krap ...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Blog als favoriet !
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Christophe Scheire
 • Wilfried
 • Marc De Ren
 • vorige blog norbert ironman
 • ironman lanzarote
 • Kris Duhayon
 • Karl Vannieuwkerke
 • Tom
 • Norbert Ironman
  KONA FINISHER 2014
  13-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEMAINE de récuperation !

  Sinds ik dus tweede werd in het Frans Championnat, moet ik ook wa frans spreken ! Tweede dus vorige week, allez ze kennen me ook daar al, nu nog in mn gemeente !

  Veel stelt dat voor mij niet voor, toekomende maand den 24ste matters ! Daarom deze week nog een echte recup genomen. Weinig of niks gedaan voor mijn gewoonte, gelukkig was het weer echt niet van de poes, eerder bij de beesten af ! Wind en regen ...of is het omgekeerd ! In elk geval shit weer, temps de merde ! Een paar ritjes losgefietst, éénmaal de pit in, tweemaal 40' losgelopen ...

  Maar ...vanaf morgen "plus d'excuses" ..destination KOPENHAGEN le 24 août à 7 heures ! Départ du IRONMAN ! Hopelijk met goed weer zodat een deftig programtje kan worden gedaan !

  13-07-2014 om 14:05 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  09-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 JULI ...1989

  Vijf en twintig jaar geleden dus vandaag ...Mn eerste Long Distance de Coast Triathlon in Middelkerke !! 25 jaar geleden ...ben dus aan mn zilveren jubileum toe.

  Om 7 uur smorgens op het strand van Westende. Kil weertje  was het. Met een wetsuitje-zonder mouwen. Alles moest nog beginnen toen, we stonden nog net niet in berenvellen op tstrand. Velen hadden nog nooit/niet in zee gezwommen en wisten niet hoe door de branding te komen. Gelukkig moest je geen "goeie" zwemmer zijn omdat we met het getij-mee zwommen (het jaar ervoor was IEDEREEN binnen na 45 minuten ) en ik was aan het Casino van Middelkerke zonder dat ik het eigenlijk wist. Maar daar zeewater binnengeslokt en ...al mn eten moeten uitkotsen. Help, hoe nu verder ? De  bike op, ik met een stalen Colnago met een enorm spaghetti-stuur type Dave Scott,  op weg naar de Flanders Fields. We reden richting Diksmuide via Tervate/Dodengang langs de Ijzer voor drie ronden, tussen wielertoeristen/auto's/boeren op weg naar de zondagsmis ...amateuristisch klein beetje. Ik had een maat die me volgde per auto - dat mocht nog min-of-meer - gevraagd in Diksmuide twee Eclairs te kopen, daarmee en niks anders heb ik het de ganse dag gedaan ! Al bij al vlot het fietsen afgewerkt evenals de 4 of 5 loopronden op de zeedijk richting Mariakerke, slalommend tussen voetgangers/billekarren enz. en veel beter en vroeger dan verwacht aangekomen in 11.23 ! Those were the days my friend. Wie had ooit gedacht dat ik dat zooolang zou voortdoen, maar ja "Love for the Game" ...

  PS - staaltje van mn geheugen ...die dag won Sean Yates de rit in de Tour ...check out !

  09-07-2014 om 10:58 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  06-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRAVELINES

  Gravelines ofte Gravelingen. Zou dat niet eens een opdracht zijn voor de Grote Leiders partij : al die Vlaamse plaatsjes in Noord-Frankrijk met Vlaamsche namen terugwinnen op de Fransen Als daar zijn Bray Dunes (brede duin ? ) Hondschoote/Teteghem/Wormhout/Duinkerke/Ghyvelde/Leffrinckoucke enz ..en andere waar ik vandaag voorbij reed.

  Genoeg politiek, nu échte sport. Vandaag de halve CHTIMAN gedaan, met wat franse kantjes uiteraard : 3000 zwemmen/90 bike en een halve marathon. Los van mn eindtijd -6.10 - zéér tevreden over mn wedstrijd, rekening houdend met de omstandigheden die écht zéér zwaar waren. Van in de zwemstart zéér strakke zuidenwind (5bft)en ...regen, regen bij bakken, met momenten echte volledige rijstroken onder water and this "all-day-long" toute la journée. Soms vraagt een mens - van bijna 66 - zich af, waarom doet ik dat ..wel daarom zeker, "Love for the Game" om het op zn NBA's te zeggen ...Als dat nog niet genoeg miserie bijbracht, nog de bosjes moeten induiken, inderdaad a-shitty-day ! Man toch, nooit meegemaakt, als je toch lang leeft komt je vanalles tegen !

  In elk geval, met een zéér goed gevoel - maar één fietsschoen minder, vergeten in fietspark - naar huis gekomen. Nu een paar dagen recup and then ...Kopenhagen here we come !!

  06-07-2014 om 18:46 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  29-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.I.P. loopmaat !

  Schema's, slots, age groups ...tapering ... wat is de waarde van al dit bij het nieuws dat ik net krijg van mn maat ...Deze morgen weest groepslopen ... bij aanvang steeds een moment om wat over resultaten/plaatsen te praten van de vorige/komende loopwedstrijden. Ik deed dat met een oude loopgetrouwde uit de groep. Had hem vorige week nog gesproken bij aankomst Nacht van Vlaanderen, en nu vanmorgen nogmaals ...hij was winnaar in zn age-group ...ik vertelde hem over ons "geldverlies" aldaar ... direkt daarna begonnen we aan onze loop ...betrekkelijk snel tempo ...omdat ik niet meer intensief wou doorgaan de groep rap laten gaan ...ook Jan ...Zonet krijg ik telefoontje van mn maat dat ..Jan eerst afhaakte wegens pijn in zn maag en wou opgepikt worden met een auto ...toen ze hem gingen ophalen echter bleek hij ...neergestort te zijn in het bos en  intussen .... overleden ...

  Wat is een slot, overwinning hierbij waard !!!

  29-06-2014 om 17:50 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beetje Kritisch

  Misschien is het omdat ik deze week vrijgezel ben, de girls zijn gaan zonnen, dus ik moet op de beesten passen, en loop er wat krevelig bij!

  Te beginnen met wat zelfkritiek. Gans de week een minder gevoel gehad. Moe weinig goesting. Wellicht door minder goe weer aan de kust met veel en sterke Noordenwind, wa regen, zelfs tijdens een pit-zwemmetje natgeregend geweest ...gisteren tijdens de halve marathon van Vlaanderen nooit een goe gevoel gehad met wa dipjes, 1.45 als eindtijd, maar wat zien ik ...tweede in mijne leeftijd ...shit weeral Poen laten liggen, kword nooit een rijk?, tweede keer dat dat daar gebeurt, maar khad het koud gekregen vandaar rap huiswaarts ! Mooi parcourtje die halve maar ... zijn er "Ware Finnen" ook "Ware Vlamingen" bestaan, met hun dikke pensen, pilsje in de hand voor hun nog dikkere villa's, maar aanmoedigen, ho maar, na een paar kilometer was het al van " allé je ziet er biena" ...effentjes de Polar checken " jaja je zit op schema hahaha", ja dikke overdreven villa's, crisis meneer hier in dit povere landje (dixit de Grote Leider) waar niks werkt !

  Kritiek op de voetbalanalisten dan. Altijd maar uitleggen die gasten, "ze stonden slecht" - ze "knepen" niet genoeg" ooit een " driehoek met de punt naar voren gezien? of naar achteren " ? "korte hoek dekken","hangende spits", "tussen de lijnen lopen" ...allemaal uitleggers die gasten. Precies of ze al overal sucses hebben gehad, die Franky VdE bv gezakt met StTruiden/fc Brussels, snel afgevoerd bij Lokeren en bij Club gekend om z'n kegeltjes leggen. Devlieger, idem, waant zich echt een wereldkeeper, altijd aan de kant staan ...en ken je Wim Keunink nog, ...bij Roeselare betalen ze nog de schulden af welke ie gemaakt heeft toen ie daar MANAGER was ... Jezelf goed kunnen verkopen noem ik dat !!

  Buiten dat alles goed hier !!

  21-06-2014 om 17:44 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  14-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WACHTEN ...

  Oorspronkelijk had ik geen "goesting" in IM Kopenhagen. Telaat op tjaar vond ik voor een "seasons-opener". Normaal is mn start de laatste jaren ofwel Lanza of Nice. Pas na een tip van een vriend met het bericht dat ik de enige 65plusser in mn age group was, heb ik toegehapt. Helaas, nu niet meer de enige, maar who cares.  Intussen toch mezelf aangepast aan deze late "do-or-die mission" ! Ik heb nog wat tijd en mn basis zal er zeker zijn, aan de training zal het niet liggen. Alles loopt naar wens, intussen al een paar vier-uurs fietsritten. Mn lopen nu nog naar wat opdrijven - gisteren een straatloopje van 11.4 gedaan in 52' dus ... toekomende vrijdag de halve marathon van Vlaanderen in Torhout. En in de pit volop aan tzwemmen, kwestie van opnieuw het continue meer-dan-één uur in de kop te hebben, en op naar de halve van Gravelines waar 3000m moet worden gezwommen !

  En wat dat wachten betreft, denk maar aan die sukkels in de landingsboten in juni 44, en de Para's voor hun dropping in Normandie, dat was pas WACHTEN ..

  14-06-2014 om 20:15 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIKS NIEUWS
  Als er niks te melden is ... Trainingen gaan zn gangetje ...tis wachten op de eerste serieuse dingen van tjaar. Spijtig dat het Kwartje van vorige zondag hier om de hoek geen Halve is, anders was ik er zeker bij geweest. Stayer-dingen liggen me niet, das voor Jonge/Snelle gasten. Mijn zwemtraining is in een nieuwe periode gekomen, namelijk het "pitzwemmen" ! Ik kan me echt niet meer opladen om naar het zwembad te trekken, tegeltjes tellen noemde ik dit wel eens,  van muurtje-tot-muurtje, rond "nog-tragere" zwemmers proberen te raken zonder ze aan te tikken, neen, geef mij maar mn vertrouwde pit. kLig er hier dan ook reeds een 50-tal jaren in, en toch nooit een waterrat geweest. Leren zwemmen deded wij a la"op-onze-handen-lopen". Omdat je in de pit maar een diepte van 1meter had konden wij gemakkelijk de bodem raken, vandaar ... Het fietsen "lijkt" sneller te gaan, snelheids-krachtdingen lonen, beugel houdt stand, en de zon is veelal van de partij. En het lopen blijft mn lopen ...Kheb een paar street-races op mn program gezet, toekomende week een 12k ...inderdaad rond mn pit, en de week erop tijdens de Nacht van onze Gouw, de halve marathon. Twee weken later de halve van Gravelines. Alles op zn tijd, zoals onze regeringen !

  05-06-2014 om 11:02 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERANDERINGEN !!!

  tGaat hier dus veranderen ! Geel wordt het dus ... Yellow is the colour of the sparkling corn, zong Donovan ooit ... Geel de hoofdkleur in de Tour ..Niet voor mij, ik rij de Tour niet. Het worden andere politici, alhoewel, ze zeggen allemaal weer eens dat ze"gewonnen" hebben. Losers ! Denken ze nu echt dat ze IRONMAN zijn waar " Each finisher a winner is " ??

  Zal ik nu ook veranderen, iets anders doen ? Hier en daar. Het zwembad-zwemmen in de lade steken bv dat zeker, maar plots met een VOL-achterwiel fietsen, kdenk er nog niet aan. Kwartjes doen ...kzal maar bij de real-thing blijven zeker ! Waar ze ook eens wel mogen veranderen is in de Basket Play-offs. Eerst spelen ze elfendertig keer tegen mekaar in de reguliere competitie, en nu in de Play-offs is het weer van dat, tweemaal best-of-three dus driemaal winnen voor je naar de finale kunt ...seffens is het kerstdag voor het over is ! kZal maar eens "Changes" van David Bowie opleggen, toch nog iets positiefs !!


  26-05-2014 om 12:10 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COACHES

  Rare vogels die coaches ! We gaan het eens wat "anders" doen zei de mijne, toekomende week wordt er eentje recup ! Hoera dacht ik, tot ik het schemaatje kreeg, het wordt er eentje van 15 uur ! Nooit mn vrienden geweest die gasten, "Coaches are hired to be fired " ! Maar allez hzal het maar doen zeker ! Gekke coaches genoeg anders, roepend en tierend langs de zijlijn, type Michel en die van Standard, of Sacha van BC0 ! Precies of ze daar nog veel zullen veranderen. Snap nooit eens iets wat ze - die basketcoaches- zoal brullen tijdens de T-outs, ze willen alles en nog wat veranderen en plots nieuwe "plays" uittekenen ! Wat doen ze dan op training ! Andere zelfverklaarde coaches hebben het steeds over hun eigen ego en "in mien tiet" !

  Genoeg negatiefs, de trainingen gaan best vooruit, zwemmen in de pit, warm weer, hamstring beter wat wil een mens nog meer, en een greet-and-bike met Christophe on his way to Frankfurt ! Cool, en een voorzichtig berichtje van Kris D. ...ie "zou" graag eens lanza meemaken ...doen zou IK zeggen, who knows ben ik er dan ook nog eens, Lanzarote mi cuorazon !!

  21-05-2014 om 11:04 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IRONMAN LANZAROTE

  Zaterdagmorgen 7 uur ...start van Ironman Lanzarote. Ditmaal zal ik er niet bijzijn, beetje spijtig maar andere keuze gemaakt dit jaar ! Vriend Marc daarentegen wel. Een beetje raar na toch meer dan eens samen aan de start en een weekje pre-en postrace in zelfde hotel met veel vermaak. Ironman Lanzarote, hier begon de lange reeks voor mij reeds in 2000, hier mag de reeks ook stoppen, maar .....aub nog niet voor seffens.

  Ironman Lanzarote, de zwaarste, de meest-demanding, de felste, de winderigste, de never-ending, maar zo  spektakelvolle. Eerst een Atlantic swim - vorig jaar in de regen - en dan eens de Promenade van Puerto del Carmen verlaten, begint de pret of ellende. Op en neer voor de 180k. Eerst naar El Golfo - remember Wauters/Waes maar dan in andere richting - vandaar de eerste potenbreker de beklimming van Timanfaya, via het La Santa centrum naar Teguise waar de echt zwaarste 50k beginnen naar Haria en eindigend op de verschrikkelijke Mirador  de Rio !! BANGELIJK ! Vandaar een snelle afdaling, het zwaarste is dan voorbij, nog op zéér slechte weg in Nazaret naar de finish. Daar drie rondjes, eentje van 20 en twee van 10 en nog wat en dan ...HEAVEN !!

  Hoop toch nog eenmaal hier de META te halen, beloofd !!!


  15-05-2014 om 14:43 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEESTIG IS ANDERS

  tBegint toch wel een beetje veel tegen-te-steken ! Regen, regen en hier aan de kust nog een serieuse Stormwind erbij ! Fietsen zit er bij niet echt in ! Gelukkig had ik een relatieve recupweek op het program, maar eerlijk veel goesting had ik echt niet. Die duathlon van vorige week zat nog in mn kleren ! Eenmaal losfietsen - maandag toen het nog kon - twee zwemmetjes en vanmorgen eindelijk eens kunnen loslopen zonder melkzuurpijn ! That was the week ...maar na een paar down-dagen is er terug zon aan het einder ! Never give up !

  En zeggen dat amigo Marc nu al op Lanzarote ligt waiting for the go on saturday !!!

  11-05-2014 om 18:07 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERSTEL
  Deze week staat 100% in teken van herstel. Raar maar ik voel me méér vermoeid na deze duathlon dan bij een "normale" halve triathlon. Strange ! Is het omdat wij deze formule run-bike-run weinig trainen, ikke toch, maar mn bovenbenen voelen best nog steeds vermoeid aan. tIs normaal dat je in een wedstrijd steeds dieper gaat, maar tis vooral zo dat je bij een duathlon direkt je benen zwaar belast in tegenstelling tot het zwemmen. Soit, het weze zo. Deze week een deftige rust-week, temeer daar ook het weer niet uitnodigt tot veel fietsen. Hier aan tzeetje is die wind serieus aan het blazen, dus veel heb je er niet aan met die rukwinden. Herstel ook weer met mn afgeknakte beugel ! tBlijft zoeken hoe we dit gaan/kunnen oplossen ! Er moet toch een oplossing zijn voor het afbreken van een vijsje ! 

  08-05-2014 om 10:21 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  04-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DUATLON te ROEUX !

  Het werd dus geen triathlon te ROEUX vandaag. Volgens de inrichters was de temperatuur van het water slechts 11°. Terechte beslissing zou ik dan ook zeggen. Mietjes zeggen anderen wellicht ... vrijdag zaten reeds een "paar oud-ploegmaats"in de pit ! Soit, ieder zn meug. Dit wedstrijdje dan, een sympathiek ding, geen Iraonman-allures en vlot verlopen. Dus volgens de duatlon rules afgewerkt, eerst 10km lopen gevolgd door 88k bike op een flink golvend terrein met toch een paar serieuse potenbrekers en dan nogmaals 10k lopen ! Maar het grootste probleem was weerom dat na halfweg het fietsen mn ligbeugel terug afbrak ! Serieus probleem, de rest van parcours liggend als een krab moeten afwerken ! Weer bekijken hoe we ditmaals kunnen oplossen, wordt beetje kritiek om zo verder te moeten doen, houdt ie stand of niet ..

  Een duoathlon is echt niet hetzelfde als de "real thing" en toch minder zwaar, vooral een verschil tussen 20k lopen na de bike dan 10 ! Nu deze toch ook weer netjes afgewerkt, en ook te catalogeren onder de noemer "trainen voor mijn finaal doel dit jaar " !

  04-05-2014 om 00:00 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel Walter ...

  Gisterenavond onverwachts telefoontje gekregen van Ironmac. Ikke onmiddellijk over mn Brick begonnen van die dag ...maar Marc had héél slecht nieuws.

  Onze vriend Walter was namelijk gisterenmorgen overreden tijdens naar zn werk rijden per fiets in de Antwerpse haven en overleden ! Walter verdomme toch ... kHad hem in 2010 leren kennen tijdens de Ironman van Lanzarote toen ie bij onze bende in tzelfde hotel zat. Hij was bij ons - mn vrouw en mezelf - direkt in de smaak gevallen als een verstandige rustige man, die dat Ironman gedoe wat van op afstand bekeek maar er toch veel voor deed met een moeilijke job in een 3-ploegenstelsel. Ik zal nooit vergeten hoe hij mn Cervelo terug in mekaar stak bij aankomst en me het begrip "righty-tighty" uitlegde hoe ik mn pedalen moest aan-of lostrekken. Ik sprak hem het laatst in 2012 toen ie ook samen met Marc IM Regensburg deed. Hij zou beslist eens langskomen bij ons als hij nog eens kwam zeilen aan de kust. Het heeft niet mogen waar zijn ....

  Ik zal aan je denken in mn volgende Ironmans Walter ... je waart een toffe !!!

  24-04-2014 om 10:44 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu TAPER ...
  Week maar met een BRICK erin. Deze week een iet-wa-recupweek gedaan. Zeven sessies met één Kracht-bike en een streetrace gisteren, met nog steeds eenzelfde eindtijd als drie jaar terug, onverslijtbaar ???. Vanmorgen uiteraard weinig pit op de fiets, er stond bovendien nog een serieus sterke/krachtige Oosten wind. Deze week wordt naar de halve van ROEUX toe nog een zware, met woensdag eens een BRICK erin - testje naar latere dingen dit jaar - en vrijdag nog een streetrace van 10k. En zaterdag na nog een training smorgens, s'avonds party-time in Wezel-City ! See my friends ! Mn beugel op de Cervélo is intussen eindelijk hersteld, kwestie van relaties te hebben met de baas van mn oud Triatlon Team !

  20-04-2014 om 17:58 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LESS = MORE !!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zonet las ik een artikel in de "franse" Triathlete " - nu dit nog mag van Vlaanderen - waarin een professor sport/trainingsleer zn mening gaf over het nut/zin van 25 en meer trainingsuren voor amateur-triatleten (ik weet het, wij horen dit woord amateur niet graag door onze instelling/inzet enz ). Zijn conclusie is dat meer dan 20 uur trainen absoluut weinig zin heeft en weinig  extra resultaat oplevert. Volgens hem gaat het eerder over wat macho-gedrag, en een "kijk-eens-wat-ik-allemaal-kan" attitude. Eerder zou hij opteren voor méér "kwaliteitstrainingen " !!
  Vermits ikzelf  geen wetenschapper ben en niet verder dan een B-diploma baskettrainer ben gekomen, zou ik die mens toch wel eens gelijk durven geven.
  Toen - in de tijd - dat ik nog werkte deed ik nooit meer dan 10uur training per week (was onmogelijk wegens afstand nr werk en uurregeling) enkel een stageweekje Mallorca volstond voor mij ...en toch deed ik bv mn laatste werkjaar nog 3 IM-afstanden !
  Ook ik doe wel eens een extra dingetje waar RUST beter op zn plaats zou zijn dus ...
  Enkel naar een IM-toe zou ik een piek doen ergens tegen de 20uur met een 5/6uur bike en een 25/30k loopje erin !
  Het is daarom dat we nu bezig zijn met niet meer dan 13/15 uur per week met wat extra KRACHT bij het fietsen en wat meer Insiviteit en wat meer snellere loopwedstrijdjes ertussen !
  En jullie ??

  16-04-2014 om 20:27 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  13-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEEKMENU

  Dit was het menuutje deze week bij "Nono le triathlete" . Niet dat het reeds van een driesterren-gehalte was in juni/juli nog wa beter afkruiden, maar zeker meer dan "keuken-troep" niveau.

  Het begon maandag met als amuse een 3000m swim in zn badje van zeezout, gevolgd door een een kort los-fiets-uurtje, niks speciaals van smaak. Dinsdag twee zware tussengerechtjes afgewerkt, smorgens twee uur zware fietskracht-blokken gelardeerd met een serieuse stormwind, en smiddags drie stuks runblokjes van 20' waarvan eentje met een pikant korstje ! Veel trek voor een ochtendzwemmetje had ik woensdag niet meer, het lactaat van de vorige dag lag nog op mn maag, en heb enkel een "eenvoudig" luchtig runnetje van 70' gedaan. De donderdag nog een two-in-one (op survival was dat destijds 5-in-one betonkoeken) namelijk 2uur goed afgekruid fietsen gevolgd door 30' run op smaak van veel zweet. Vrijdag zei mn kiné "sla deze gang maar over" en neem vooral wa rust vandaag. Gisteren dan een "trage" 85k bike afgeblust met 2000 easy swim en als toetje 19k groepsloop vanmorgen. Volgens de trainingsleer slecht gepland want twee dagen na-een zelfde ritme dus "traag/traag of rap/rap" mag niet/is niet goed ...maar niet alle logica is negatief want zei Von Rundstedt destijds niet dat "een landing in Normandië " tegen alle militaire logica is !!! Dus ...dont follow leaders !!!

  13-04-2014 om 00:00 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE RONDE

  Vlaanderens mooiste noemen ze dat ! Over kasseien, smalle wegeltjes, waar anders nauwelijks verkeer is ! Maar ik geef het toe, ook ik stond vanmorgen langs de nadars in Brugge naar de start te kijken. Naar schriele mannetjes, met zenuwachtige kopjes, je zou voor minder ! Inderdaad véél volk, meestal met volk dat van deze koers een dagje-uit maakt. Zatter naarmate de finish in zicht komt, gevaarlijke manoeuvers uithalend voor de renners. De renners zelf voor de elvendertigste keer over dezelfde wegen rijdend, hoeveel keer hebben ze dit jaar - zoals alle andere jaren trouwens- nu reeds over de Pater/Eiken/Taaien en andere bergen gereden, hoeveel maal hebben ze de Kwaremont gedaan ...véél ...Ik denk dat de koebeesten intussen alle renners vanop een flinke afstand herkennen, en zien of ze "goed" zitten of zware benen hebben ! Een dier leert snel vaste gewoontes ... En toch blijft deze koers iets unieks, en ...zoals ieder jaar beloof ik deze toekomend jaar zeker zelf nog eens te rijden !!!

  De triathlon trainingen verlopen intussen zoals het hoort ...niks forceren maar rustig voortdoen  ! Intussen ingeschreven voor een halvetje in ROEUX/Arras op 4 mei !

  06-04-2014 om 00:00 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUST/RECUPweekje

  Stel je voor, slechts ZES sessies deze week, ofte van iedere discipline twee. Goed voor toch 10 uurtjes en een paar kwartjes. tIs -voor mij toch - belangrijk eens de kop te laten rusten, en niet steeds jezelf te moeten opjagen, en eens een rustiger week door te maken. Niet dat dat zoveel zal maken qua prestaties, want vanaf morgen terug de teugels aantrekken voor een blokje van drie weken, alhoewel het er misschien vier worden vermits ik op 4 mei een halvetje doe in ROEUX (1500/84/19) en wiskundig/volgens de triathlon logica een weekje moet taperen, maar twee wordt afwachten of uittesten.

  Verder deze week veel koers gezien, in de Vlaamse Velden veel aantrekkelijker dan in San Remo, want de Primavera was "not much soups" en ik "sat on my hunger" over het vertoonde spektakel. Deze week dus serieus blokje, probeer donderdag eens rond de Kemmel/Casselberg een rit te doen, om dan zondag mn recup te hebben voor Vlaanderens mooiste !

  30-03-2014 om 00:00 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IDEM DITTO

  Deze week was er eentje dat veel gelijkenis had met vorige week. Misschien paar uurtjes meer - 15 - maar voor de rest ...Een lange 100 minuten loop, een 4 uur bike met hindernissen- beugel afgebroken gelukkig niet gevallen - een intensieve loop, een sessie kracht op de fiets ... driemaal zwem, gaat goed, en vanmorgen tijdens de groepsloop voelde ik dat de laatste tijd vooruitgang is geboekt. Enne véél wind hier aan de kust, je moet echt niet naar Lanza vliegen om aan 6 Bft te fietsen zoals ik verneem van de vrienden aldaar en ... je moet er hier niet voor betalen. Dit herinnert me aan de tijd bij "den troep", we waren weer eens op manoeuvers in Elsenborn ... het was berekoud, sneeuw, hagel, en een brullende sergant riep dan plots " In Oostenrijk moet je betalen voor de sneeuw, hier krijg je het gratis" zet jullie tentjes maar op !  Alles komt terug ...

  En voor toekomende week ....RECUP !!! Hoera !!

  23-03-2014 om 00:00 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 05/11-11/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 10/07-16/07 1978
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Over mijzelf
  Ik ben NORBERT HALLEMEESCH
  Ik ben een man en woon in 8450 BREDENE (BELGIE) en mijn beroep is Ex-transportplanner nu ....full time triathlete zonder sponsor !.
  Ik ben geboren op 23/10/1948 en ben nu dus 70 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Gitaar spelen, muziek, sporten......
  Ex basketter werd in 1984 triatleet ! Na 10x Almere en 14 IRONMANS nu tijd vr KONA via IRONMAN KOPENHAGEN in 2014 !

  Inhoud blog
 • PRIL
 • PLANNEN
 • IRONMAN BARCELONA
 • BARCELONA .... Llevamos
 • BARCELONA ... twordt krap ...

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!