Ingrediƫnten : 125 gr gerookte spekblokjes
2 sjalotten
400 ml witte wijn
400 ml gevogeltebouillon
1 eetlepel tomatenpuree
1 bouquet garni : peterseliestengels, tijm en laurier
250 gr champignons
1 soeplepel gehakte peterselie
1 soeplepel gehakte dragon
peper en zout
Bereiding : Bak het spek krokant zonder boter ( het spek bevat voldoende vetten ). Haal het spek uit de pan.
Bak in deze pan de fijngesneden sjalot.
Blus met de wijn en laat inkoken tot de helft.
Voeg de bouillon, de tomatenpuree en de bouquet garni toe.
Laat alles inkoken tot een saus en zeef deze.
Snij de champignons en bak ze even. Doe ze samen met de spekblokjes bij de saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe er de gehakte kruiden onder.
TIP : Heerlijk met kip, konijn, kalkoen, ...
|