De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 05-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili Con Carne voor 5 pers.

    IngrediĆ«nten :  2 uien

                            2 rode paprika's

                            3 teentjes knoflook

                            2 wortelen

                            komijnpoeder

                            paprikapoeder  

                           1 kaneelstok

                           400 gr rode bonen

                           600 gr gemengd gehakt

                           1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )

                           40 gr tomatenconcentraat ( tomatenpuree )

                           een geutje rode wijn

                           3 blaadjes laurier

                           125 gr zure room

                           peper en zout

    Bereiding :  Stoof de ui met de knoflook glazig.

                        Snij de wortelen en de paprika in blokjes en laat dit mee stoven met de ui.

                        Bak het gehakt gaar.

                        Voeg bij de groenten het komijnpoeder, de paprikapoeder en de kaneelstok.

                        Voeg hierbij ook de tomatenpuree,  de tomatenblokjes en de rode bonen.

                        Doe het gebakken vlees erbij en blus met een geutje rode wijn.

                        Leg er ook 3 laurierblaadjes in en laat het geheel verder pruttelen gedurende 30'.

                        Verwijder de kaneelstok.

                        Klop de zure room lichtjes op en kruid met peper en zout.

                        Serveer de chili con carne en werk af met een lepel opgeklopte zure room.

    TIP : Serveer met rijst of  met geroosterd pitabrood.

    Smakelijk !


                        

                       

                       



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs