Ingrediƫnten : 2 uien
2 rode paprika's
3 teentjes knoflook
2 wortelen
komijnpoeder
paprikapoeder
1 kaneelstok
400 gr rode bonen
600 gr gemengd gehakt
1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )
40 gr tomatenconcentraat ( tomatenpuree )
een geutje rode wijn
3 blaadjes laurier
125 gr zure room
peper en zout
Bereiding : Stoof de ui met de knoflook glazig.
Snij de wortelen en de paprika in blokjes en laat dit mee stoven met de ui.
Bak het gehakt gaar.
Voeg bij de groenten het komijnpoeder, de paprikapoeder en de kaneelstok.
Voeg hierbij ook de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de rode bonen.
Doe het gebakken vlees erbij en blus met een geutje rode wijn.
Leg er ook 3 laurierblaadjes in en laat het geheel verder pruttelen gedurende 30'.
Verwijder de kaneelstok.
Klop de zure room lichtjes op en kruid met peper en zout.
Serveer de chili con carne en werk af met een lepel opgeklopte zure room.
TIP : Serveer met rijst of met geroosterd pitabrood.
Smakelijk !
|