De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 03-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haverkoekjes met chocolade

    Ingrediënten :   250 gr goei boter ( op kamertemperatuur )

                             200 gr fijne suiker

                             2 eieren

                             150 gr zelfrijzende bloem

                             250 gr havermout

                             175 gr bakvaste chocoladeparels ( verkrijgbaar bij de speciaalzaken voor bakbenodigdheden )


    Bereiding :  Verwarm de oven voor op 175°C.

                        Roer de boter en de suiker tot een romige massa.

                        Meng er één voor één de eieren door.

                        Schep er geleidelijk aan de bloem, de havermout en de chocoladekorrels.

                        Schep met 2 koffielepels beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier.

                        Leg ze niet te kort bij elkaar.

                        Schuif de bakplaat in de oven gedurende 10 à 12'.

                        Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

    Zeer lekker !

    Smakelijk !                   

     

    03-05-2016, 17:43 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasbrood

    Ingrediënten :  220 ml volle melk

                            3 eieren

                            100 gr boter

                            700 gr bloem

                            7 gr  droge gist

                            2 eetlepels suiker

                            1 snuifje zout

    Bereiding :  Doe de bloem in een kom en maak  een kuiltje. Doe hierin de gist en de suiker.

                        Smelt de boter in een pannetje en warm hierin ook de melk op. Breek 2 eieren in het kuiltje van de bloem en giet er de lauwe melk bij.

                        Kneed tot een stevige deegbol. Voeg ondertussen het zout erbij.

                        Laat het deeg 1 u afgedekt rusten op een warme plaats of zet de kom in een warme oven van 40 °C ( de oven enkel opwarmen en daarna terug uitzetten ).

                        Kneed het deeg opnieuw en snij het in 3 porties. maak er 3 rollen van en maak er een vlecht van.

                        Leg de vlecht op een bakplaat bekleed met bakpapier.

                        Dek het deeg terug af el laat afgedekt 30' rusten ( het deeg moet verdubbelen ).

                        Klop 1 ei op met een eetlepel water en smeer er de vlecht mee in.

                        Bak dit brood af in een oven van 180°C gedurende 30' à 35'.

    Heerlijk met goede boter !

    Smakelijk !


                       

    03-05-2016, 17:18 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipbrochettes met Indische youghurtmarinade ( BBQ ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :  2 groene  paprika's   

                            5 kipfilets

                            20 kerstomaten

                            500 gr magere youghurt

                            1 eetlepel paprikapoeder

                            1 eetlepel currypoeder

                            5 eetlepels olijfolie

                            peper en zout

    Bereiding :  Snij de paprika's in vierkanten en de kipfilets in stukken.

                        Maak 5 grote brochettes : prik afwisselend de stukken kip, de vierkante paprika en de kerstomaat.

                        Maak de Indische youghurt marinade : meng de magere youghurt met de paprikapoeder,de  currypoeder en de olijfolie in een grote schaal.

                        Kruid met peper en zout en meng alles goed.

                        Laat de brochettes 2 u marineren.  Laat ze daarna uitlekken en bak ze 25' op de BBQ. Draai ze af en toe goed om.

    Smakelijk !


                       

    03-05-2016, 16:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse vleesspiezen ( BBQ ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :   750 gr lamsvlees in blokjes gesneden

                             1 soeplepel olijfolie

                             1 geperste citroen

                             2 geperste teentjes knoflook

                             1 koffielepel gedroogde tijm

                             1 koffielepel gedroogde oregano

                             peper en zout

    Bereiding :   Doe de lamsblokjes in een glazen schaal en giet er de olijfolie en het citroensap over.

                         Voeg de knoflook, tijm, oregano en peper en zout toe.

                         Dek de schaal   af met een plasticfolie en laat minstens 4 u marineren in de koelkast.

                         Doe de lamsblokjes op een spies en gril ze ongeveer 15' op de BBQ.

    Smakelijk ! 

    03-05-2016, 16:32 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met looksaus ( light )
    Recept zie voorgerechten !

    03-05-2016, 16:23 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met looksaus ( light ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :   20 scampi's ( ontdarmd )

                              olijfolie

                              peper en zout

    Dipsaus :   250 gr magere youghurt

                      5 teentjes knoflook

                      5 eetlepels gesnipperde sjalot

                      5 eetlepels fijngesnipperde bieslook 

                      5 eetlepels gehakte peterselie

                      peper en zout

    Bereiding :  Ontdooi en pel de scampi. Smeer ze in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.

                        Bak de scampi's in een beetje olijfolie in de pan ( 2 minuten aan iedere kant ).

                        Maak het dipsausje : doe de ingrediënten  in een kom en roer alles goed om zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

                        Breng  op smaak met peper en zout.

                        Leg 4 scampi's  op  een bordje en dresseer met een beetje looksaus.

    TIP : Dit kan je ook gerust geven als hapje. Gebruik de looksaus dan om te dippen !

    Een heel lekker gerechtje !

    Smakelijk !

     

    03-05-2016, 16:21 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Looksaus ( light ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :   250 gr magere youghurt

                             5 knoflookteentjes geperst

                             5 gesnipperde sjalotten

                             5 eetlepels fijngesnipperde bieslook

                             3 eetlepels gehakte peterselie

                             peper en zout

    Bereiding :  Neem een kom en doe hierin de youghurt.

                        Voeg de knoflook, de sjalotten, de bieslook en de peterselie toe.

                        Meng alles heel goed onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.

    Heerlijk sausje voor bij de scampi's maar ook heel lekker bij kip ! 

    03-05-2016, 16:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartare saus ( light ) voor 8 pers.

    Ingrediënten :  100 ml olie

                            100 ml light room ( soya )

                            1 eetlepel citroensap

                            1 koffielepel mosterd

                            10- tal ajuintjes en augurkjes

                            1 hard gekookt ei

                            peper en zout


    Bereiding :  Doe de mosterd, de peper, het citroensap en de helft van de olie in de blender en mix tot het een stijf mengsel wordt.

                        Voeg, terwijl je verder mixt, langzaam de rest van de olie en de room toe.

                        Meng er vervolgens de fijngehakte ajuintjes en augurkjes onder, samen met het gekookt ei.   

    TIP :   Deze saus is heerlijk bij de vis !

    03-05-2016, 16:03 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Currysaus ( light ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :    75 ml olie

                              100 ml light room ( soya )

                              1 soeplepel citroensap

                              1/2 koffielepel mosterd

                              currypoeder

                              peper en zout


    Bereiding :  Breng de mosterd, de peper, een snuifje zout, het citroensap en de helft  olie in een blender en mix tot het mengsel stijf wordt.

                        Voeg,  terwijl je verder met de blender mixt , langzaam de rest van de olie en de room toe.

                        Voeg  de curry toe en breng verderop smaak met peper en zout.

    03-05-2016, 15:55 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lightsaus met ananas ( eigen recept ) voor 10 pers.

    Ingrediënten :     125 gr Griekse youghurt

                                125 gr mayonaise

                                1 bussel peterselie

                                1 doosje ananas op eigen sap

                                peper en zout

    Bereiding :   Meng in een kom de youghurt en de mayonaise heel goed onder elkaar.

                         Doe hierin het sap van de ananas ( volgens de gewenste dikte ).

                         Breng op smaak met peper en zout.

                         Vervolgens meng je hieronder de klein gesneden stukjes ananas.

                         Werk de saus af met fijn gesneden peterselie en meng dit goed in de saus. 

    03-05-2016, 14:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met geroosterde groenten voor 5 pers.

    Ingrediënten :   250 gr pasta ( vb. spirelli, macaroni, penne, .... )

                             250 gr kerstomaatjes

                             2 venkels

                             1 groene courgette

                             1 ui

                             3 teentjes knoflook

                             200 gr hespeblokjes ( of reepjes )

                             100 gr geroosterde pijnboompitten

                             peper en zout

                             basilicum ( vers of gedroogd )

                             olijfolie

                             50 gr magere geraspte kaas

    Bereiding :   De oven voorverwarmen op 200°C.

                         Snij de groenten grof  en leg ze in een braadslee.   

                         Besprenkel deze met een beetje olijfolie en kruid ze met peper en zout.

                         Rooster de groenten 40' in de oven en vergeet ze zeker tussendoor niet om te scheppen.  

                         Blender de helft van de pijnboompitten met de look, de basilicum, de kaas en 4 eetlepels olijfolie tot een lekkere pesto.

                         Doe een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de hamblokjes krokant.

                         Kook de pasta beetgaar en giet af.

                         Meng in een grote kom de pasta, de geroosterde groenten, de hamblokjes en de rest van de pijnboompitten.

                        Doe als laatste de groene pesto erbij en meng alles goed onder elkaar.

    Heerlijke pasta bij de BBQ !






    03-05-2016, 14:15 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekaramelliseerde appelen en vijgen ( suikervrij ) voor 4 pers.

    Ingrediënten :  2 appelen ( jonagold )

                            8 grote verse vijgen 

                            1 soeplepel Tagatesse  ( zoetstof van Damhert )

                            kaneelpoeder


    Bereiding :   Was de appelen, schil ze , verwijder het klokhuis en snij in 4 stukken.

                         Snij de vijgen ook in 4.

                         Bestrooi de appelen en de vijgen met de Tagatesse en bak dit met een beetje vetstof gedurende 20'.

                         Neem van het vuur als het fruit begint te karamelliseren en doe er een beetje kaneel bij.

    TIP : Zeer lekker bij een bolletje suikervrij vanille ijs of  bij een heerlijke youghurt natuur.

    Smakelijk !


                           

                           

    03-05-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten zonder suiker
    02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taartbodem maken zonder vetstof ( recept van Els )
    Ingrediënten :  Voor 2 taartbodems :   250 gr zelfrijzende bloem
                                                                 125 gr  volle platte kaas
                                                                 2 eieren
                                                                 1 soeplepel suiker                   
                                                                 2 koffielepels bakpoeder

                                                       
    Bereiding :  Doe de bloem in een kom. Voeg hierbij de  platte kaas, de eieren, de suiker en de bakpoeder.
                        Meng alles goed onder elkaar  tot een stevig deegje.
                        Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken ( +/- 250 gr / stuk ).
                        Bak de bodems af in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 35'.
                        Laat afkoelen en beleg de taarten naar keuze. 
                        Kies niet voor een vulling die nog gebakken dient te worden want deze bodems zijn reeds klaar.

    Succes ermee !                                      

    02-05-2016, 12:56 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijventaartjes voor 6 pers.
    Ingrediënten :    1 vel bladerdeeg
                              200 gr ontpitte olijven naar keuze ( groene of zwarte )
                              1 doosje geitenkaas Chavroux 
                              1 eidooier
                              peper en zout
                              gedroogde rozemarijn
                              olijfolie

    Bereiding :     Hak de olijven fijn en meng ze goed met de geitenkaas.
                           Doe hier 3 eetlepels olijfolie onder, een beetje rozemarijn  en meng dit goed door elkaar.
                           Breng op smaak met peper en zout.
                           Rol het bladerdeeg uit, smeer er de pasta op uit en rol het deeg terug op.
                           Smeer de rol in met de opgeklopte eidooier en een beetje water.
                           Snij het in schijfjes van 1 à 1.5 cm.
                           Leg de stukjes op de bakplaat bekleed met bakpapier.
                           Verwarm de oven voor op 180°C en bak dit af gedurende 15'.

    Smakelijk !

    02-05-2016, 12:41 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenstoofvlees met appel voor 5 pers.
    Ingrediënten :  1,2 kg  kalkoenstoofvlees
                            3 uien
                            3 teentjes knoflook
                            2 eetlepels currypoeder
                            250 ml appelsap
                            2 appelen ( jonagold ) in stukjes gesneden
                            peper en zout
        
    Bereiding :    Verwarm de boter in een kookpot en bak hierin het stoofvlees goed aan alle zijden. 
                          Kruid het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de kookpot.
                          Fruit hierin nu de gesneden knoflook en uien. Strooi hier de currypoeder over en roer goed onder elkaar.
                          Voeg de appelsap  en het vlees toe en laat 10' zachtjes sudderen.
                          Doe dan de appelstukjes erbij en laat nog 10' verder garen.
                          Indien dit nodig is kan je de saus lichtjes binden.
                          Breng het geheel verder op smaak.

    TIP  Dien dit gerechtje eventueel op met rijst.
            Voor de liefhebbers kan dit ook met couscous, quinoa,...

    Smakelijk !

    02-05-2016, 12:27 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenstoofvlees met appelen voor 5 pers.
    Ingrediënten :  

    02-05-2016, 12:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbertaart ( eigen recept )
    Ingrediënten :     1 vel kruimeldeeg
                               1 kg verse rabarberstengels
                               300 gr suiker 
                               8 petit beurre koekjes

    Bereiding :  Was de rabarber en snij in stukjes ( de rabarber niet schillen ). 
                        Meng hieronder de suiker en laat dit enkele uurtjes staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
                        Leg het deeg met bakpapier in een taartvorm.
                        Prik met een vork gaatjes in de bodem.
                        Verkruimel de petit beurre koekjes en leg deze op de taartbodem.
                        Laat de rabarber goed uitlekken en leg deze op de koekjes.
                        Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30'.
                        Is de korst van het deeg niet mooi gekleurd laat je de taart nog even bakken.

    Heerlijke taart om je duimen af te likken !


    02-05-2016, 12:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessentaart

    Ingrediënten :     Taartbodem :  150 gr goede boter

                                                       40 gr poedersuiker

                                                       220 gr patisseriebloem

                                                       1 eidooier

                                Maak het deeg in de Kenwood en gebruik de kneedhaak hiervoor

                                Taartvulling : 400 gr verse bosbessen

                                                       3 eidooiers

                                                       115 gr suiker

                                                       1 zakje vanillesuiker

                                                       2 X 250 ml volle room ( 40 % )             

    Bereiding :    Taartbodem : Snij de boter in stukjes en meng deze met de poedersuiker en de bloem.

                                                Voeg de eidooier toe en kneed vlug, zo blijft het deeg soepel.

                                                Verpak het deeg in vershoudfolie en laat dit 1 u rusten op een koele plaats ( niet in de koelkast ! ).

                                                Rol het deeg uit en druk het gelijkmatig in een ingevette taartvorm ( 26 cm ).

                                                Prik met een vork in het deeg en ook in de zijkanten.

                                                Bak de bodem 8' af in een voorverwarmde oven van 160°C en laat goed afkoelen.

                           Roer de eidooiers, suiker vanillesuiker en 1 potje room door elkaar.

                           Verwarm de over op 200°C.

                           Leg de verse bosbessen in de taart, giet het mengsel over de bosbessen en bak de taart gedurende 35'.

                           Laat de taart afkoelen en klop ondertussen de room tot een stevige massa.

    TIP : Serveer deze taart lauw of koud.

             Voor de liefhebbers, geef er slagroom bij of versier de taart ermee.

    Smakelijk !!                     

      

    02-05-2016, 12:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandwiches ( mijn recept ) voor 20stuks

    Ingrediënten :    1 kg bloem voor sandwiches

                              80 gr verse gist

                              225 ml volle melk ( lauw )

                              225 ml water ( lauw )

     Bereiding :  Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje.

                         Leg hierin de verkruimelde gist en  giet hierop langzaam de melk en het water.

                         Kneed ( 20' ) het deeg goed tot een stevige deegbol.

                         Laat het deeg afgedekt rijzen gedurende 15'.

                         Kneed het deeg terug op en laat nog eens afgedekt 15' rijzen.

                         Verdeel het deeg in bolletjes van 65 gr. en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat dit afgedekt 45'  rusten tot het volume verdubbeld is.

                         Smeer ze voorzichtig in met opgeklopt ei ( met 1 eetlepel water ).

                         Bak ze af op 220°C gedurende 10'.

    Veel succes ermee !

                       

                        

    02-05-2016, 11:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandwiches ( 12 stuks ) recept van Heidi

    Ingrediënten :   500 gr bloem ( witte bloem of bloem voor sandwiches )

                             15 gr verse gist  ( 7 gr droge gist   )

                             10 gr zout

                             50 gr malse boter ( goei boter )

                            10 gr fijne suiker

                            300 ml volle melk ( lauw )

    Bereiding :   Kneed met alle ingrediënten een soepel en elastisch deeg ( ongeveer 15' kneden ).

                        Werkwijze : bloem in een kom, kuiltje maken, gist hierin doen, lauwe melk erop gieten en beginnen mengen. Als de gist opgenomen is de boter geleidelijk aan eronder kneden.

                         Als laatste  de suiker en het zout één voor één eronder kneden.

                         Laat het  deeg afgedekt rijzen gedurende 45' tot het volume verdubbeld is.

                         Kneed het nog eens goed door en laat dan terug 15' à 20'  rijzen.

                         Verdeel het deeg  in 12 gelijke stukjes ( +/- 60 gr per sandwich ) die je eerst opbolt en er dan een puntbroodjes van maakt.

                         Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze terug rijzen tot het dubbele van het volume.

                        Bak ze daarna  af  op 220°C gedurende 12' à 15'. Zet een bakje kokend water onder in de oven.

                        Direct uit de oven kan je bestrijken met gesmolten boter ( om ze mals te houden ).

    Heerlijk zo'n vers gebakken sandwiches !

                       

                       

                        

    02-05-2016, 11:27 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs