Ingrediënten : Taartbodem : 150 gr goede boter
40 gr poedersuiker
220 gr patisseriebloem
1 eidooier
Maak het deeg in de Kenwood en gebruik de kneedhaak hiervoor
Taartvulling : 400 gr verse bosbessen
3 eidooiers
115 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 X 250 ml volle room ( 40 % )
Bereiding : Taartbodem : Snij de boter in stukjes en meng deze met de poedersuiker en de bloem.
Voeg de eidooier toe en kneed vlug, zo blijft het deeg soepel.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat dit 1 u rusten op een koele plaats ( niet in de koelkast ! ).
Rol het deeg uit en druk het gelijkmatig in een ingevette taartvorm ( 26 cm ).
Prik met een vork in het deeg en ook in de zijkanten.
Bak de bodem 8' af in een voorverwarmde oven van 160°C en laat goed afkoelen.
Roer de eidooiers, suiker vanillesuiker en 1 potje room door elkaar.
Verwarm de over op 200°C.
Leg de verse bosbessen in de taart, giet het mengsel over de bosbessen en bak de taart gedurende 35'.
Laat de taart afkoelen en klop ondertussen de room tot een stevige massa.
TIP : Serveer deze taart lauw of koud.
Voor de liefhebbers, geef er slagroom bij of versier de taart ermee.
Smakelijk !!
02-05-2016, 12:02 geschreven door Christel 
|