Ingrediƫnten : 1.5 kg rundsstoofvlees
3 dikke uien
1 flesje donkerbruin bier naar keuze ( Trappist, Tafelbier, ... )
3 eetlepels siroop van Vrolingen ( appel-peer )
3 laurierblaadjes
750 ml rundsbouillon
peper en zout
Bereiding : Versnipper de uien en bak deze in een beetje boter.
Bak in een andere pan het vlees aan en kruid dit met peper en zout..
Voeg het gebakken vlees bij de uien.
Blus de pan waar je het vlees in hebt gebakken met het bier.
Giet dit bij het vlees, voeg de rundsbouillon en de laurierblaadjes toe.
Laat het vlees gedurende 1 uur sudderen op een laag vuur.
Voeg als laatste de siroop toe en laat nog even sudderen tot de siroop volledig opgenomen is.
De saus eventueel nog binden afhankelijk van de gewenste dikte.
TIP : Geef hierbij verse hand gesneden frietjes, kroketjes .....
Heerlijk !
|