Ingrediƫnten : 1 kg rijpe tomaten
2 uien
2 wortelen
3 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 bouquet garni ( peterselie, tijm en laurier )
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 klontje suiker zo nodig
Bereiding : Snipper de ui, de knoflook, de wortelen en de tomaten.
Verhit de olijfolie en stoof hierin de ui, de knoflook en de wortel.
Roer er de tomatenpuree onder en laat dit even bakken.
Voeg nu de tomaten toe alsook het bouquet garni.
Laat de saus langzaam verder garen gedurende 30'.
Neem de bouquet garni eruit en mix de saus fijn.
Giet de saus door een zeef.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Als de saus te zurig moest zijn kan je er een klontje suiker bij doen.
TIP : Deze tomatensaus is lekker bij pasta, rijst, gehaktballetjes, pizza.....
|