Radijsjes die zorgen voor extra pit. Een tweede topper onder de lentegroenten.
Radijsjes voor extra pit De eerste radijsjes kondigen de lente aan. Er zijn witte en rode radijsjes, gele, groene, zwart en paarse.
Je vindt ze in ronde vormen of als langwerpige kegeltjes. Ze laten zich perfect telen in een bloembak op het balkon of langs de rand van een bloembed.
Deze knolletjes met hun scherpe, pittige smaak zijn echte gezondheidstoppers: ze verminderen een indigestie en een opgeblazen gevoel, stimuleren gal en lever en dankzij hun vochtafdrijvende werking bevorderen ze ook nog eens het ontgiftingsproces.
Radijs werkt bovendien slijmoplossend. Handig om te weten als je last hebt van een voorjaarsverkoudheid!
Eet ze rauw uit het vuistje met een dipsausje of wat zeezout, of beleg er je bruine boterham met gekruide plattekaas en fijngesneden pijpajuin mee. (wordt vervolgd)
Lees ook: Rabarber, fris en zuur
|