'Met peper en zout maak je alles af' Jurgen (28) & Ludo (26) - Halle
Waarom doen jullie mee? Jurgen: 'Ludo en ik zijn al jaren goede vrienden. In mijn laatste zaak, een danscafé, hebben we al samengewerkt en dat bleek goed te klikken. Toen begonnen we ons af te vragen: misschien moeten we samen iets doen.'
Wat is jullie sterke kant? Jurgen: 'Het feit dat we uit de horeca komen en dat ik een eigen zaak heb gehad zal in ons voordeel spelen.' Ludo: 'Plus het feit dat we al hebben samengewerkt. We weten hoe we op elkaar kunnen inspelen. Hoe goed je elkaar ook kent, als je samen zaken doet, kan dat wel eens mislopen.'
En jullie zwakke kant? Ludo: 'Mijn wijnkennis is niet echt uitgebreid.' Jurgen: 'En door het feit dat ik geen echte kok ben, heb ik zeker wat te leren. We gaan dus op zoek naar een hele goede chef.'
Wie is de beste chef? Jurgen: 'We zouden ooit eens graag gaan eten in het Hof Van Cleve. (lacht)' Ludo: 'Als Peter Goossens het niet weet, wie wel? Ik heb al gehoord van mensen dat het echt abnormaal goed is.'
Wat wil je geserveerd krijgen als laatste avondmaal? Ludo: 'Steak tartaar.' Jurgen: 'Steak bleu chaud of saignant, met verse bearnaisesaus, verse frietjes en een slaatje met notenolie.'
Wat is jullie favoriete koppel uit 'Mijn restaurant'? Jurgen: 'Moeilijk om te kiezen. Iedereen had goede en slechte kanten.'
Wat is het belangrijkste ingrediënt in de keuken? Jurgen: 'Peper en zout. Omdat je alles daarmee afkruidt. Je gebruikt het in elk gerecht.'
Ben je ergens bang voor? Ludo: 'Aanvankelijk voor het financiële aspect. Maar we weten inmiddels dat we daar enorm in begeleid worden.'
Voor wanneer is de eerste Michelinster? Jurgen: 'Dat hoeft niet voor ons. We hebben liever gewoon een restaurant waarbij de mensen naar buiten komen en zeggen: we hebben een keitoffe avond gehad en lekker gegeten.' Ludo: 'We zijn nog niet open en nu al streven naar een ster? Dat is een beetje onrealistisch.' (nieuwsblad)
|