Ann Peeters en Tom Paumen, het duo dat de duimen moest leggen voor Claudio en Gaëlle in de finale van 'Mijn restaurant', starten op 28 oktober een nieuwe Bigarreaux op in Sint-Truiden.
Kelder De nieuwe zaak wordt een gewelfde kelder onder het Nieuwscafé op het Heilig Hartplein, weet Het belang van Limburg. "Het idee van een restaurant in de kelder was even wennen en het duurde even, maar hoe langer wij erover nadachten hoe meer wij er in gingen geloven. Het pand ligt perfect centraal op het Heilig Hartplein, de Truiense uitgangsbuurt," aldus Ann.
Naam behouden "Na onderhandelingen met VTM mochten wij de gedeponeerde merknaam Bigarreaux behouden. Wij zijn samen de Bigarreaux en iedereen weet waar die naam voor staat."
Reserves opbouwen "Nu de onderhandelingen met de zaakvoerders van het Nieuwscafé en Barza rond zijn kunnen we van start. Het is in eerste instantie onze bedoeling om een paar jaar reserves op te bouwen en nadien in een eigen pand te starten", aldus Tom. "Vanaf nu hebben we nog een maand de tijd om alles in gereedheid te brengen voor de opening op 28 oktober."
Souschef en maître weg Ann en Tom zullen het in hun nieuw restaurant wel zonder souschef Kim Allegria moeten stellen. Allegria nam het oorspronkelijke pand uit 'Mijn restaurant' over en doopte de zaak om tot Durondeaux. Ook maître Rob Biesmans zal niet meer aanwezig zijn. Hij opent samen met zijn broer Filip (souschef van Exquisa in Hasselt uit de eerste reeks) een eigen restaurant in Hasselt. (adv)
|