|
Potato, kartoffel, pomme de terre, patata, batata, patatjes...
Deze lekkere toerist die met Columbus meegekomen is, is duidelijk ingeburgerd. Een maaltijd zonder lekker gekookt aardappeltje, frietje, kroket, puree
is niet te denken.
Dit jaar is het "jaar van de aardappel". Dit kunnen we niet laten voorbij gaan. Daarom een gerechtje met de aardappel. Daarin kan je deze veelzijdige plant van dichtbij leren kennen.
Ingrediënten 400 gr. gekookte aardappels, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 200 gr. gekookte ham, 400 gr. crème fraîche, 2 eieren, 150 gr. Emmentaler, zout, nootmuskaat, peper.
Bereidingswijze Snij de aardappels in dunne plakjes. Maak de paprika's schoon en snij ze in dunne reepjes. Snij de ham in blokjes. Meng de ingrediënten met 2/3 van de geraspte kaas. Doe alles in een ingevette platte ovenschaal van 26 cm. Klop de eieren los met de crème fraîche, breng het mengsel op smaak met nootmuskaat, peper en zout en giet het over de aardappels. Strooi de rest van de kaas erover en laat het gerecht onafgedekt bruin worden in een oven: op 170-190 C.,35-45 min.
|