Wat kan ik doen met restjes citroen of sinaasappel?
Als je sinaasappelsap over je aardbeien giet, smaken die rode vruchten nog lekkerder.
Erg zure appelsienen smaken iets zoeter, als je er wat zout aan toevoegt.
De ongespoten schillen van zowel sinaasappels als citroenen kan je konfijten.
Als je eieren kookt, doe dan wat citroen in het water, dan gaan ze niet stuk.
Als je citroensap aan kool toevoegt, voorkom je dat er lange tijd een koolgeur in huis hangt.
Voeg wat citroensap bij de rijst die je gaat koken. Zo wordt hij mooi droog en prachtig wit.
Bananen, appels en champignons verkleuren niet als je er citroensap over giet.
Doe ook eens een beetje citroensap in het water dat je voor de ijsklontjes gebruikt. Dat geeft een heerlijk fris smaakje aan je drank.
Verlepte sla breng je weer tot leven door hem in water met een beetje citroensap te leggen.
Een geutje citroensap in de bakboter, voorkomt dat de vis uit elkaar valt. De vis bakt dan ook niet vast in je pan.
Bewaar de ongespoten schillen van citroenen en sinaasappels in de diepvries. In bevroren toestand kan je ze gemakkelijk raspen. Ze smaken lekker in cake, als je tenminste niet teveel van de vruchtenbinnenkant gebruikt, want dan is de smaak iets bitterder.
Doe het sap van een halve citroen in een kop gesuikerde, sterke koffie. Volgens oude boeken helpt dat tegen een 'kater'.
Een voorouderlijk recept om de behoefte aan sterke drank te doen afnemen laat een onbespoten sinaasappelschil met een paar takjes peterselie een kwartier zachtjes koken. Je moet deze drank dan zeven en laten afkoelen. Giet hem nadien in een fles en neem er elke ochtend een klein slokje van. D.H kruiden
|