Hippe fuifbeesten doen al lang niet meer aan brunchen. Wil je echt trendy zijn, dan plan je op zondag om 5 uur in de namiddag een slunch, een gezonde maaltijd tussen lunch en avondmaal.
Uitslapen en op tijd in bed De slunch is een samentrekking van lunch en supper en is helemaal hip. Zeker bij twintigers die op zaterdagavond graag een stapje in de wereld zetten en zondag lekker lang slapen. Het is een heel casual maaltijd, een ideaal moment om de week gezellig af te sluiten met vrienden. Twintigers bestrijden er het deprimerende gevoel van een zondagavond en het begin van een nieuwe werk mee.
Kleine hapjes De slunch start rond 5 uur in de namiddag: zo kan je lekker lang uitslapen maar ook 's avonds op tijd in je bed kruipen om maandag fris op het werk te verschijnen. Er zijn twee mogelijkheden om te slunchen: ofwel maak je er een buffet van, ofwel bereid je verschillende kleine hapjes die je achter elkaar serveert. De bedoeling is je gasten van veel verschillende dingen te laten proeven, met tien tot vijftien verschillende mogelijkheden zit je goed.
Gezond Je kunt variëren in soorten gerechten, je mag zowel warme en koud recepten serveren, eindigen doe je natuurlijk met een reeks kleine dessertjes. Een ander belangrijk aspect van de slunch is gezonde gerechten. Denk aan koude soepjes, veel fruit en salades. Wat dranken betreft serveer je thee, vruchtensappen en hippe, ongewone wijnen. In trendy steden als New York en Parijs kun je al in restaurants terecht voor de trend, in België zul je de slunch nog even zelf moeten serveren.
|