Soepje van garnalen (19 april op TV)
Nodig voor 4 personen:
- 1 ui
- 2 wortelen
- 1 liter water en 1 eetlepel visbouillon
- 1 wit van prei
- 1 kg afval van grijze garnalen
- 300 gr mooie grijze garnalen
- Fama
- 3 eetlepels tomatenpuree
- zout en peper
- Alpro soya cuisine
- 3 eetlepels bloem
Werkwijze:
- Smelt Fama in de pan en stoof de afval van de garnalen aan goed aan, kruid met peper en zout
- Voeg de versneden groenten toe en laat meestoven
- Doe er nu de bloem bij, de tomatenpuree, roer goed en laat even meebakken
- Giet er het water op, voeg bouillon toe en laat 1 uur koken
- Zeef de soep door een fijne zeef
- Leg een hoopje mooie garnalen in het midden van het bord, giet er wat Alpro Soya Cuisine rond en doe dan de soep erin
Soepje van garnalen stap voor stap
Voel jij je ook aangesproken door "Start To Cook" en wil je samen met Pacale Platel stap voor stap een "soepje van garnalen" leren bereiden, dan is hier de bereiding nog eens per stap: Stap 1:
Snijd eerst de groenten. Snijd de wortel in de lengte zodat hij vast op de plank ligt. Snijd er dan blokjes van. Doe hetzelfde met de ajuin. Zorg dat de groenten ongeveer dezelfde grootte hebben zodat ze samen gaar zijn. Stoof alle groenten aan met het afval van de grijze garnalen. Zo geven ze al hun smaak maximaal af en krijg je een smaakvolle pasta. Voeg voor de kleur ook wat tomatenpuree doen. Stap 2 :
Voeg nu bloem toe. We "singeren" : dat betekent de bloem toevoegen opdat de soep straks goed kan binden. Zonder de bloem krijg je nooit een mooi gebonden soep. Stap 3 :
Voeg nu de bouillon toe, alsook het water. Op die manier is er voldoende vocht in de soep dat goed zal inkoken. Als je niet genoeg vocht toevoegt, dan zal het alles te snel inkoken en krijg je een te dikke pap.
Stap 4 :
Passeer de soep door een zeef. Duw de groenten en de grijze garnalen goed aan. Zo komt de smaak helemaal in je soep. Alle aromas en smaak blijven immers toch in je soep.
Stap 5 :
Leg de grijze garnalen in je bord. Grijze garnalen mogen pas op het einde aan de soep toegevoegd worden want als je ze zou meekoken dan worden ze rubberachtig.
|