Italië kwam het meest in aanmerking om gastland te zijn tijdens de tweede Week van de Smaak in Vlaanderen en Brussel.
Wij zijn als amateurbakkers te werk gegaan en hebben de Italiaanse appeltaart gebakken. (Barbiano).
taart Barbiano | Nodig: 100gr boter bakken en braden, 150gr suiker, 300gr zelfrijzende bloem, ½ eetlepel bicarbonaat, 3 eieren, geraspte citroenschil, 4 eetlepels melk, 100gr geweekte rozijnen (rum) 50 gr pijnboompitten en 4 appelen van midellmatige grootte.
Bereiding: Doe de boter in een kom, voeg er de suiker aan toe en goed mengen. Vervolgens de bloem en de bicarbonaat en meng verder. Voeg dan één voor één de dooiers bij en meng alles samen. Voeg achtereenvolgens de volgende ingrediënten toe, de geraspte schil v/d citroen, de melk, de geweekte rozijnen en de pijnboompitten en meng alles goed samen. Als laatste het geklopt eiwit aan toevoegen. Schil alle appelen en snijd een appel in kleine stukjes en voeg toe aan het deeg.Beboter en bebloem de springvorm en doe de massa in de vorm. Snijd de rest van de appelen in fijne schijfjes en schik in een waaier bovenop het deeg.
Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten. Ps er was één appel te weinig de bodem was niet volledig gedekt maar was toch heel lekker!
|