Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    16-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurzame gastronomie met jeroen Meus
    "Lokale producten zijn mijn dada" dinsdag 16-10-2007 wereldvoedseldag
    Speciaal voor de campagne 2015 DE TIJD LOOPT schreef Jeroen Meus een gastronomisch recept op basis van streekeigen producten. Hij bereidde een overheerlijke petit nerfs (zenuwstuk) van Belgisch rund tot stoofvlees ingerold in brikdeeg en afgewerkt met een Bordelaisesaus
    mét Lubbeekse mosterd en een Drie Fonteinen Geuze uit Beersel.Daarbij een toast champignon met merg, puree van knolselder en een
    confituur van sjalotten. Meus: ‘Dit gerecht gaat perfect samen met lokaal bier. Een Beersel Lager bijvoorbeeld, of een Girardin Geuze.’ Smakelijk! Lees de recente bijlagen op de "tijd loopt"
    Roulade van petit nerfs, merg, knolselderpuree, toast met duxelle en sjalottenconfit

    Voor de petit nerfs
    800 g petit nerfs in stukken gesneden
    2 uien
    1 teentje look
    1 flesje echte geuze (3 fonteinen)
    3 dl gevogeltefond
    1 eetlepel mosterd
    1 eetlepel pickles
    2 takjes tijm
    1 blaadje laurier
    2 blaadjes filodeeg

    Voor de knolselder
    ¼ van een knolselder
    1 eetlepel boter
    peper, zout en selderzout
    scheutje room

    Voor de duxelle
    4 kleine toastjes (van oud brood)
    120 g girolles
    ½ sjalotje fijngesneden
    scheutje fond
    mespuntje look
    peper en zout


    Voor de Sjalottenconfit
    3 sjalotten
    2dl port
    snuifje suiker
    2 takjes tijm

    Voor het merg
    80 g merg
    1 dl rondzond
    takje tijm
    blaadje laurier


    Bereidingswijze

    Voor de petit nerfs

    Stoof ui, petit nerfs en look aan in een klontje boter. Blus af met de gueze en voeg er de fond aan toe. Kruid het geheel met tijm, laurier, mosterd en pickles.
    Laat gedurende 4 uur rustig sudderen op een zacht vuurtje.
    Als de petit nerfs volledig gegaard is kruid  af met peper en zout en laat afkoelen.
    Leg de filodeegjes open, bestrijk ze met een beetje gesmolten boter, vul ze met de stoverij en rol ze dicht. Verpak ze in plastic folie en vries even in zodat ze makkelijk te snijden vallen.

    Voor de knolselder

    Schil de knolselder en kook ze volledig gaar. Giet ze af en mix ze in de blender met boter en room. Kruid af met peper, zout en selderzout.

    Voor de duxelle
    Kuis de champignons, hak ze zeer fijn en stoof aan in boter met het sjalotje, kruiding en fond.
    Snij de sjalotten in fijne julienne en stoof ze in boter aan tot ze glazig zijn. Blus af met port en suiker en voeg tijm toe. Laat op een zacht vuurtje inkoken tot de port volledig opgenomen is en er een mooie vaste confituur overblijft.

    Voor het merg
    Kook fond op met laurier en tijm. Snij het merg in dunnen plakjes en pocheer ze kort in de fond.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs