|
Receptje uit lekker van bij ons voor 4 personen.
Nodig: 800 g lamsvlees, 200 g lamsgehakt, 40 g sjalotten, 200 g aubergine, 200 g tomaten, 200 ml room, 100 ml streekbier, 1 koffielepel knoflookpoeder, 1 eetlepel basilicum, 0,5 koffielepel zout, 0,5 koffielepel peper en 100 g boter.
Bereiding Room van Rodenbach: de room zachtjes opkloppen, bij binding naar smaak Rodenbach toevoegen plus peper en zout. Schepklaar, niet te hard opkloppen. Voor de saus: lamsgehakt, aubergine, sjalot, look, verse tomaten, tomatenpuree, basilicum Gehakte sjalot bakken in een nootje boter, lamsgehakt toevoegen en bakken. De stukjes aubergine toevoegen en op smaak brengen met lookpoeder. Stoven. Verse tomaten, basilicum, peper en zout bijvoegen. Binden met de tomatenpuree. Lamsfilet rosé bakken, even laten rusten en in porties snijden . Serveren: de auberginesaus in de lengte op het bord serveren, er een stukje lamsfilet op leggen. Afwerken met een lepel Rodenbachroom, eventueel bestrooid met pikant poeder zoals cayennepeper of pilipili.
|