Vrouw kookt 45.990 maaltijden in haar leven
 Alle roldoorbrekende pogingen ten spijt, het blijft de vrouw (80 procent) die kookt. Als de man de schort voorbindt, is dat in het weekend. Zijn kookkunsten zijn dan wel iets uitgebreider en exotischer.
Drie jaar lang De gemiddelde vrouw spendeert drie jaar van haar leven, of 17 dagen per jaar, om 45.990 maaltijden te bereiden. De meesten vinden het niet erg om te koken: ze zien het als een manier om hun gezin toch een gezonde, evenwichtige maaltijd voor te zetten. Opvallend: 20 procent van de vrouwen kookt per maaltijd drie of meer verschillende gerechten.
Dieet en/of vegetariër Meestal is de extra maaltijd voor de man, die het dieet van zijn vrouw niet wil volgen of omdat hij een speciaal dieet moet volgen wegens te hoge cholesterol, maagzweer of diabetes.
Op de tweede plaats komen de tieners in het gezin. Ofwel zijn ze kieskeurig, ofwel zijn ze vegetariër. Tien procent van de gezinnen huisvest één of meerdere vegetariërs.
Groenten verwerken Om hun gezinsleden groenten te doen eten, verwerken veel vrouwen ze in een gerecht. Champignons in spaghettisaus, of broccoli in een curry, worden gemakkelijker naar binnengespeeld dan als ze puur op het bord liggen.
Dat is niet onbelangrijk: verse groenten en fruit zijn nodig om het immuunsysteem op peil te houden. Om de vegetariër tegemoet te komen, verwerk je best zoveel mogelijk vitaminen B en ijzer in een gerecht.hln
|