Groentebrochettes met zuiderse kruidenmarinade.Heerlijk bij gegrild vlees en vis
Ingrediënten (8 personen)
- 250 g kastanjechampignons - 3 paprika's (1 rode, 1 gele en 1 groene) - 1 grote courgette - 1 venkelknol - 2 rode uien
Voor de marinade:
- 1 teentje knoflook, - 1/2 bosje lente-uitjes, - 3 takjes peterselie, - 2 takjes dragon, - 5 takjes verse tijm,- 1 dl olijfolie, -
Topaz-kruiden: 1 koffiel. marjolein, - 1/4 koffiel. rozemarijn, - 1 koffiel. paprikapoeder,- 1 koffiel. basilicum,- peper en zout
Voor de dressing: - 200 g natuuryoghurt, - 2 koffiel. mierikswortel, - 1 koffiel. wittewijnazijn, - 1 koffiel. citroensap, - peper en zout
Voorbereiding
- Snij de courgette in stukken van 2 à 3 cm (als de courgette heel dik is, snijdt u ze nog eens doormidden). - Snij de venkel en paprika's in stukken van 2 bij 3 cm. - Snij de uien in 4. - Stoomkook de stukken ui, courgette, venkel en paprika gedurende 5 min. boven lichtgezouten water of gedurende 5 min. in de microgolfoven. Laat uitlekken. - Verwijder de steeltjes van de champignons. - Pers het knoflook. - Snipper de lente-uitjes fijn. - Rits de tijmblaadjes van de steeltjes. - Meng alle ingrediënten voor de marinade en mix fijn. Voeg de champignons en de gestoomde groenten toe en laat minstens 2 u. marineren. - Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Bereiding (10 min.)
Haal de groenten uit de marinade, dep droog en rijg afwisselend op spiesjes. Bak gedurende 3 min. aan elke zijde op de barbecue.
Afwerking
Dien de groentebrochettes op met de yoghurtdressing en een aardappel in de schil.
Tips
- Als u de groenten liever knapperig wil, dan halveert u de stoomtijd. - Rijg op de groentebrochettes ook quornplakjes of seitan die u vooraf mee laat marineren met de groenten. Een heerlijke vegetarische brochette! Lees ook: zoete aardappelen met kaneel
Recept uit het Colruyt-kookboek
|